שלום לכולם,אם אפשר לשאול מס' שאלות.

שלום לכולם,אם אפשר לשאול מס' שאלות.

אני אב טרי (מיום ראשון) לזוג תאומות מקסימות שאחת מהן נולדה עם קלאב פוט קל-בינוני (לפי הפזיוטרפיסטית רותי מאסף הרופא) ועברנו בדיקה אצל דוקטור שטרית, מקריאה ועיון באתר ובפורום מסתבר שישנם מכשירים כמו סדים וברים ונעליים מיוחדות שהנכבדים הרשומים לעיל לא דיברו איתנו עליהם, אם מישהו מהפורום יכול להאיר את עיננו בנושא, אשמח.. בתודה מראש, ההורים המודאגים ..

טאניוש

New member
ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif

אני ממליצה על אתר של אושר, שם אפשר למצוא את כל ההסברים. בקצרה, יש שתי שיטות טיפול בקלאב פוט- "מסורתית" ושיטת פונסטי, כאשר רוב הרופאים עברו לשיטת פונסטי (ורוב ילדי הפורום מטופלים לפי שיטה זהו). הטיפול מתחיל משלב הגיבוסים, מגבסים את הרגליים עד שבוע-שבועיים אחרי הלידה. אחריו אם יש צורך עוברים ניתוח להארכת הגיד, ואחר כך באה השלב של מכשיר דניס בראון (בפורום אנחנו קוראים לו "נעליים"). באתר של אושרי ובגלריית הפורום יש תמונות של המכשיר. אני לא זוכרת באיזה שיטה מטפלים באסף הרופא. כאן בפורום תוכלו לקבל המלצות על הרופאים ומקומות הטיפול. אנחנו ביררנו ולמדנו את הנושא עוד בזמן ההריון, היה לנו זמן, אתם צריכים להחליט ממש מהר (לא ידעתם על קלאב פוט בהריון?). <יכול להיות שמדובר בקלאב פוט תנוחתי? אחרת באמת לא מבינה למה לא מסבירים לכם על הטיפול> והכי חשוב- מזל טוב!!!

פרלמנים

New member
מזל טוב לכם! כמה תשובות.

בוקר טוב ושוב,
מזל טוב. מקווה שהלידה עברה בקלות ושכולן בריאות ושלמות
אני אמא לדניאל בן 7 חודשים שנולד עם ק"פ חמור בשתי הרגליים, מטופל בבי"ח שניידר לפי שיטת פונסטי. לגבי הק"פ, קודם כל הארת את עיננו שצריך איזשהו "מורה נבוכים" שהורים טריים יכולים לקרוא בתחילת דרכם. נעבוד על זה. לגבי העניין שלכם:אתם בטח כבר יודעים שק"פ זו בעייה מולדת שלרוב מתגלה טרום הלידה ב US. יש ק"פ "אמיתי" ויש ק"פ "תנוחתי" לגבי התנוחתי אני חושבת שמסתדר רק עם פיזיוטרפיה.יש למתוקה שלך ק"פ ברגל אחת או שתיים? בכל מקרה, יש כמה שיטות, כפי שטניה ציינה, לטיפול בק"פ. כיום מקובל ברוב העולם לטפל לפי שיטת פונסטי, אבל אני חושבת שבאסף הרופא לא מטפלים בשיטה הזו. לרוב, הפרוטוקול של פונסטי מביא תוצאות טובות מאוד ותיקון טוב לכל החיים. השיטה בקצרה: סדרת גיבוסים שמתחילה סמוך ללידה, הגבס מוחלף כל שבוע והזוית מתוקנת בהדרגה. לאחר סדרה של כ 5-6גבסים, לרוב מבצעים חיתוך של גיד האכילס כדי להאריכו, ומגבסים לעוד שלושה שבועות. (זה ניתוחון פשוט, אל דאגה!) אחרי הורדת הגבס האחרון מתחילים בתהליך ארוך טווח של נעילת נעליים המחוברות לבר אלומיניום ושומרות על הזוית והתיקון של הרגליים. לשיטתו של פונסטי, יש להתמיד עם הנעליים 23 שעות ביממה בשלושת החודשים הראשונים. לאחר מכן יש הפחתה הדרגתית בשעות הנעילה ובסופו של דבר רק ישנים עם הנעליים עד גיל 3 או 4. אם תרצה, שלח לי במסר את המייל שלך ואשלח לך את החוברת של פונסטי. הנה קישור לאתר שלו. למען הגילוי הנאות והסדר הטוב, חשוב שתדע כמה שיותר לפני שתחליטו, לכן אני מקווה שעוד אמהות יענו לכם כי יש גם מקרים פחות פשוטים שלא טופלו לפי הספר. שלח לי מסר אם תרצה עוד חומר במייל. שבת שלום וד"ש לבנות.
גסיקה

nush האחד

New member
אנחנו טופלנו באסף הרופא ועזבנו...

בוקר טוב אמיר, הקטנצ'יק שלנו בן 8 חודשים. בתחילת הדרך טופלנו באסף הרופא מכיון שמאד קרצה לנו העובדה שלא נצטרך לנעול את הנעליים. היו לי פשוט סיוטים וחששות אין סופיים מהן... לאחר שקצת קראתי חומר בנושא, הבנתי שאין מנוס ולכן עברנו לטפל באיכילוב, שם מטפלים לפי הפרוטוקול של פונסטי. אגב, גם באסף הרופא הם טוענים שהם מטפלים בשיטה זו, "רק בלי הנעליים" (שזה בעצם עיקר הטיפול...). אם תרצה לדעת עוד, שלח לי מסר. אשמח לעזור. שיהיה בהצלחה!!

ברוכים הבאים ומזל טוב.

אודה ואכתוב שלי אין כל כך כח לפרט שוב על אסף הרופא. תריץ חיפוש ותמצא הרבה מידע. בקיצור אני חושבת שכבר עושים שם את המניפולציות והגיבוסים כמו שפונזטי עושה אך עדיין לא חושבים שם שיש טעם להשתמש בנעליים. פונזטי משוכנע- וגם מוכיח במחקים ארוכי טווח של עשרות שנים, שהשימוש בנעליים מונע חזרה. גש לאתר שלנו- כתובת מופיעה בחתימה שלי. ותוכל לקרא חומר על שיטת פונזטי. בהצלחה רבה ומזל טוב כפול
עידית

אנגלה3

New member
../images/Emo141.gifשלום וברוכים הבאים

ראשית מזל טוב להולדת התאומות
. אני אמא לשחר בן חודשיים ושלושה שבועות, עם ק"פ חד צדדי ברגל ימין. שחר נולד בביה"ח קפלן ומרגע לידתו מטופל שם אצל ד"ר פנסקי, עברנו סדרה של 8 גבסים (יש להודות שהגבס ה-8 בוצע בגלל שכפות הרגליים שלו היו קטנות מידי לנעליים) ואח"כ נעליים עם בר,לא עברנו את הניתוח מאחר והרופא הגיע לתיקון מלא ללא צורך בניתוח, מקווים שימשיך ככה ולא תהיה נסיגה, בינתיים אנחנו כבר 3 שבועות עם הנעליים והתיקון נשמר. אם אתם גרים באזור השפלה אני מאוד ממליצה לגשת לקפלן לד"ר פנסקי לטיפול או אפילו לחוות דעת נוספת לפני שמתחילים (הוא מטפל בשיטה של פונזטי), מעבר לזה שאנחנו מאוד מרוצים מהטיפול, הוא מרגיע אותנו ובכל פעם שאנחנו מגיעים מקדים את השאלות שלנו בהסברים מלאים על הטיפול, התיקון וההמשך. בהצלחה ושבת שלום.

למעלה