שלום לכולם אמשח לעזרה

שלום לכולם אמשח לעזרה

אני בת 22 מאומצת מחו"ל מרומניה אומצתי בגיל יחסית קטן 3 שבעות
אני רוצה לפתוח את התיק האימוץ שלי.
שמעתי שהשמידו את המסמכים... אבל אני לא מאמינה ... ניסו כמה וכמה פעמים לחפש רעיות בשבילי ושום דבר לא זז.
אז כנראה אני אצטרך לעבוד בשביל לקבל אישור כזה או אחר !!!
*אז ככה כרגע זה נחשב שאני לא מגוירת (לצערי הרב ) כי זה משפיע על חיי האישים שלי ,שאני לא יכולה להתחתן והילדים שלי לא יחשבו כיהודים :(
אין לי מושג מאיפו מתחלים .. את כול התהליך הזה ולמי לפנות ?!?!? אני באמת חושבת שמגיע לי לדעת אני די בטוחה שאתאכזב אפילו מאוד אני לא מפתחת אשליות שואואוו הינה היא תרצה לפגוש אותי ופ"תאום לדעת שיש לי אחים אנא ערף ...והמחשבות שלי שלי שנולדתי בטעות רוב הסיכויים או שזאותי שילדה אותי
הייתה זונה סליחה על המילה .. ככה זה
עד היום ( בארצות עניות )
עושים ילדים ומוכרים אותם אני די מתקשה להבין את המילה " למכור ילד " אני היום כ-אמא וביחד עם בן זוגי ,
חיים ביחד במשך 3וחצי שנים .
יש לי בת שנה ו4 חודשים ואני בהריון שני אם תאומים בן ובת בקרוב מאוד אמורה ללדת בעוד 3 חודשים - שתהייה לידה קלה בע"ה !!!
*
אין דבר כזה שבעולם גם אם לא היו והיו לי צרכים בסיסים להאכיל ולגדל את הילדים שלי אני יעשה הכול הכול בכדי לא להעיף אותם מחיי .
חווית הנטישה אצלי קיימת מאז ומתמיד ואפילו מתעצמת בעקבות הריונות והילדים שלי .
מאז שאני מכירה את עצמי ... אני חייה ב"כביכול "מין בועה " די שחורה אני רוצה לדעת אם היא חיה בשלום אם עצמה - ואין לה רגשות אשםם ... וכו .. אשמח לתגובות אפילו חיזוקים ועצות למי אוכל לפנות תודה רבה תגובות שלילות נא השאירו אצלכם בלב _ תודה

KallaGLP

New member
ברוכה הבאה! עצוב לקרוא

שיש לך תחושות כל כך קשות. אי אפשר לדעת מה תגלי אם וכאשר תפתחי את התיק, אך יחד עם זאת, את מוקפת באהבה של בעלך וילדייך ואף אחד לא יוכל לקחת את זה ממך.
באשר לפתיחת תיק - עד כמה שאני יודעת, כל המידע של מי שאימץ בחו"ל נמצא בידיו. זה לא כמו אימוץ בארץ, שאז קיים תיק עם פרטי האימוץ בשירות למען הילד ואפשר לפנות אליהם בבקשה לפתוח את התיק. ככה שלא כל כך הבנתי ממי את אמורה לקבל אישור ומי אמר שהשמידו את המסמכים, ואם אכן כך - מי השמיד אותם. בכל מקרה, עד כמה שידוע לי, הכתובת לפנייה שלך הם הורייך. המידע, אם אכן קיים כזה (ולפעמים המידע אכן לא קיים כי מלכתחילה לא היו ידועים פרטים על היולדת וכד'), אמור להיות ברשותם. האם שוחחת איתם על רצונך לפתוח את התיק?

מאחלת לך הצלחה במסע הלא פשוט

מקווה שיביא איזה סוג של סגירה ורוגע.
את מוזמנת להמשיך לשתף, נשמח לשמוע.

ל- KallaGLP

בדבר אחד את צודקת מאוד !!!!!
את כתבת כהה (* אך יחד עם זאת, את מוקפת באהבה של בעלך וילדייך ואף אחד לא יוכל לקחת את זה ממך.)
ודבר שני ההורים שלי אומרים שהם " לא זוכרים " משהו מיוחד או שהם לא רוצים לספר?!?!?! שזה גם יכול להיות ??
כמה וכמה פעמים דיברתי איתם
אני יודעת איך קראו אלי קלמנסה (קלמנטינה ) ברומנית
שמעתי שהם בחרו אותי מבית ילדים - והיתה להם עורכת דין משהו עליזה שנתבע מבית המשפט שמשהיא עושה זה לא תקין לא זוכרת ת'שם משפחה שלה בלי אישורים ושהיא עשתה את זה בסתר ויוצא שתכסף שהיא קיבלה מההורים שרצו לאמץ היא לקחה לעצמה - ועשתה קופה .

לגבי השאלה מי השמיד אותם - אשמח בקצרה לפרט ,
לפני הכרות עם בעלי היקר התחלתי תהליך עם עצמי ועם אבא שלי המאמץ שהוא עובד במשרד הביטחון -
הוא הלך איתי בגיל חודש למשרד בכדי להתגייר "רישמית "
הוטבלתי מ"ס פעמים וזהו .. נהייתי יהודיה
הקטע הוא כזה ככול שהזמן עבר אבא שלי לא מצאו מסמכים ודברים שגוירתי שם ולכן אני "נחשבת כלא מגוריית התכוונית פו לשאצטרך לעבוד בשביל זה כדי לקבל אישור מהמשרד הזה .
ולגבי הקטע הזה אני טוענת שהם השמידו את זה הרב המשרד או מי שזה לא יהיה .
ההורים המאמצים מודעים למצב ולרגשות הם באמת המזל שלי אם לא הם מי יודע איפו הייתי היום ...

KallaGLP

New member
תודה על הפירוט.

בינתיים קיבלת לא מעט תשובות חכמות, שאין לי ממש מה להוסיף עליהן. מאחלת לך הצלחה בחיפושייך והרבה אושר עם הורייך, בן זוגך וילדייך.

אבי351

New member
קודם כל מחזק את ידייך.למאמציי חול כמו גם לבני

תיק האימוץ במלואו כולל התרגום לעברית נמצא אצלי כולל המסמכים המקוריים וכך זה גם אצל המשפחות האחרות שאני מכיר.אולי ברומניה בזמנו זה לא היה כך.מציע לך לנסות לפנות לאדם שדרכו שמשפחתך אימצה כי הוא בארץ הרי או לנסות לפנות לפנות למשרד הרווחה למחלקת אימוציי חול אולי להם יש העתק מהמסמכי האלה.בהצלחה רבה ולידה קלה לך

Daria34

New member
שלום לך, יש המון קבוצות של מאומצים מרומניה

בפייסבוק. חלק מהם מאוד נחושים לעזור בחיפוש המשפחה הביולוגית.
את צריכה לעשות את החיפוש באנגלית. אולי יש גם קבוצות בעברית.
מה המשפחה המאמצת מספרת? אין קצה חוט כולשהוא?
בהצלחה! ולידה קלה.

Daria34

New member
את משתמשת בפייסבוק? אשלח לך במסר פרטי

הרבה מקורות לפנות אליהם..גם ישנם לבטח מאומצים שיכולים לעזור לך שאומצו לישראל כמוך.
ישנה קבוצת מאומצים בעברית בפייסבוק את יכולה גם להתחיל משם.

fatfat

New member
ברוכה הבאה

את מבולבלת ומבלבלת בין מושגים. נתחיל מהגיור. גם אם תמצאי את הפרטים על יולדתך אם היא לא היתה יהודיה לא תחשבי ליהודיה עד שתעברי גיור אלא אם יתברר שהיא יהודיה. ומי שהיה אמור לגיירך זה הוריך. את צריכה לבדוק אתם האם גויירת ואם לא מדוע ואם כן איזה סוג של גיור. אם יתברר שלא גוירת ואת רוצה להתגייר את צריכה להחליט באיזה סוג של גיור לבחור. גיור אורתודוקסי מחייב לימודי יהדות במשך שלוש שנים לפחות, קיום אורח חיים דתי כולל חינוך דתי לילדיך ועמידה במבחנים על ידי פורום של שלושה רבנים. אחרי זה תחשבי ליהודיה, תוכלי להינשא כדת וכדין ברבנות וילדיך יחשבו ליהודים. יתכן שכיוון שהגיור שלך נערך לאחר לידתם גם הם טרכו לעבור גיור שאצל ילדים עד גיל חמש זה אומר רק טבלה במקווה וברית אצל בנים וכמובן שילמדו בחינוך דתי. אם תבחרי בגיור רפורמי או קונסרבטיבי תחשבי ליהודיה על פי מוסדות המדינה אך לא על ידי הרבנות מה שאומר שלא תוכלי להינשא בחתונה יהודית על ידי רבנים אורתודוקסים, רק רפורמים.
ודרך אגב גם אם אינך מגוירת כיום את יכולה להינשא, אבל לא בחתונה דתית.

ועכשיו לגבי המסמכים: כל המידע אמור להימצא אצל הוריך וזה בתנאי שאומצת באימוץ חוקי. עליך לברר אתם היכן שהית במשך שלושת השבועות עד שאומצת. סביר שבבית חולים ואז הדרך להשיג את המידע היא לפנות לארכיון של אותו בית חולים. חשוב לזכור שמדובר במדינה שבאותם שנים היתה מאוד לא מפותחת מבחינת טכנולוגיה והרישום היה ידני ולא תמיד מדוייק. יתכן גם שלא נולדת בבית חולים מסודר. הדרך הטובה ביותר להגיע למידע היא או באמצעות חוקר פרטי ששולט ברומנית ומכיר את מנהגי המקום. וזה תהליך יקר. האפשרות שהציעה דריה גם היא טובה.

ולבסוף השערתך שמדובר ביולדת שעסקה בזנות מאוד לא מבוססת. רוב הילדים שאומצו מרומניה נולדו למשפחות עניות מרודות שלא היה באפשרותן לספק לילד תנאים בסיסיים. רובם נולדו לנערות/נשים יחידניות שהרו מקיום יחסים ללא אמצעי מניעה.

בהנחה שבן זוגה יהודי

נישואין בישראל יהיו בעייתיים. לרבנות יש מונופול על נישואים בין יהודים בתחומי ישראל. אפשר להיות נשואים בישראל גם לא דרך הרבנות, אך החתונה צריכה להתקיים מחוץ לישראל.

סינרגיה שלום

לא אימצתי את ילדי מרומניה... אבל כמעט, ולכן אני יודעת קצת על התהליכים.
ה"עליזה" שאת מדברת עליה, אכן היתה עורכת דין- אבל למיטב ידיעתי טיפלה באימוצים מברזיל
וכן... יתכן והשמידו מסמכים וראיות מהתקופה ההיא, והסיבה שהאימוץ התבצע הרבה פעמים מול עורכי דין מקומיים ברומניה, ואולי תמיד חוקיות התהליך- לא היתה מלאה,
אין זה אומר, שילדים נמכרו, אלא שהתהליכים מול המדינה לא היו תמיד סגורים-
אל לנו לשפוט דברים שקרו לפני שנים , כי המצב בחלק מהארצות הקומוניסטיות, מיד אחרי נפילת המשטר הסוביטי, היה לא ברור....
עברו שנים מעטות ביותר (2-3), ותהליכי האימוץ בדרך זו הופסקו- ואחרי כעשור חודשו שוב לתקופה קצרה (ברומניה) ונערכו על ידי הממשלה (ואחר כך הופסקו שנית, אבבר עניין אחר)

אני בטוחה שאמך היולדת, לא רצתה "להעיף אותך מחייה", אלא פשוט שלא היתה לה ברירה, ואי אפשר לדעת מדוע לא היתה לה ברירה, אפשר לשאר השארות שונות, ולאו דווקא זנות

מאחלת לך הצלחה בחיפושים

משתפרת

New member
סינרגיה שלום

קודם כל לגבי מסירתך לאימוץ:
לפני שנתיים ביקרנו ברומניה. באחת מארוחות הבוקר שלנו צפינו בכתבה ששודרה בתוכנית הבוקר של הטלויזיה המקומית. האיש שלי מבין את השפה ואת ההתרשמות שלנו מהתוכנית כתבתי בפורום- תוכלי לקרוא בקישור המצורף. בתמצית כב-8% מהתינוקות ננטשים!!! בכתבה מתוארת המצוקה שגורמת לאנשים לעשות זאת. לא צריך להיות מסוממת, זונה או אלכוהוליסטית כדי למסור ילד לאימוץ. המצוקה הכלכלית שם היא משהו הרבה מעבר למה שאנחנו מכירים כאן. זה-לפני שנתיים, ולא נראה לי שעשרים שנה לפני כן היה טוב יותר.
אני בהחלט מתחברת לתחושתך שתעשי הכל כדי לגדל את ילדיך בכל מצב. ברגע שאת אמא את עוד יותר מתקשה להבין את הפרידה מתינוק. לא בטוחה שיולדתך העיפה אותך מחייה, היא נפרדה ממך. אני מאד מקווה שהיתה לה איזו מחשבה גם על טובתך ולא רק על חוסר היכולת שלה.
לגבי הגיור: לא בדיוק הבנתי מה שכתבת על טבילתך. אם הגיור נערך בארץ הרי האישורים- גם אם הושמדו במשפחתך- נמצאים ברבנות וניתנים לשיחזור. אם נעשה בחו"ל יתכן והוא לא מוכר בארץ, בוודאי לא בלי מסמכים שיתעדו אותו. מצב כזה מחייב גיור שלך על פי התנאים בארץ: גיור אורתודוכסי שנמשך שנים ומחייב גם גיור של ילדיך שנולדו לפני שגוירת, או גיור רפורמי שיאפשר רישום שלך כיהודיה במשרד הפנים אך לא יאפשר שימוש בשירותי הרבנות (נישואין או להבדיל קבורה).
בנוגע לתיק האימוץ: הזכרת עו"ד בשם עליזה. היתה עו"ד עליזה כהן סולומון שעסקה באימוצים מברזיל ומויאטנם. בהמשך עסקה בפונדקאות באופן לא חוקי- הביאה צעירות הרות או צעירות שהופרו כאן בארץ, האב המיועד הצהיר על אבהות וההורים אימצו את הילד. היא גבתה סכומים גבוהים (במשפט הוזכרו 36000 דולר), לצעירות הובטחו 5000 דולר ולפחות חלקן לא קיבלו דבר, ואולצו לעבוד במשק בית עד הלידה. היא נידונה לשנת מאסר. אינני יודעת לומר לך אם היתה מעורבת גם באימוצים מרומניה, אם הוריךמכירים את שמה- כנראה שכן.
לגבי תיק האימוץ: הוריך קיבלו אותך עם מסמכים שאיפשרו להם להוציא עבורך דרכון. אין לי מושג מי השמיד אילו מסמכים והיכן, אבל זכרונות יש להם. הם יודעים באיזו עיר אימצו אותך, הם צריכים להשתדל להזכר בבית החולים או בבית הילדים ממנו קיבלו אותך. זו נקודת התחלה, וכנראה תצטרכי לחסוך כסף עבור חוקר פרטי שימשיך משם. בכל מקרה גם אם איש הקשר המקומי השמיד את המסמכים משהו חייב להשאר במשרדי הרישום למיניהם: רישום בבית החולים בו נולדת, רישום במשרד הפנים, רישום בבית המשפט שנתן צו אימוץ. משהו.
אם הוריך לא מוכנים למסור לך מידע תצטרכי לשוחח איתם ולהסביר להם כמה חשוב לך להכיר את המקור שלך, ולהבהיר להם שאינך עושה זאת נגדם אלא בעדך. שאינך מתכוונת להפרד מהם ולמצוא משפחה חלופית, שאת צריכה להכיר את ההתחלה של חייך כדי למתן מעט את תחושת הנטישה שמלווה אותך תמיד.
קחי בחשבון שאותם הורים ביולוגיים (יתכן והיה גם גבר בתמונה שהיה מעורב במסירה לאימוץ, לא בהכרח מדובר באישה לבד) הם הורים לעוד ילדים אותם לא מסרו לאימוץ. קחי בחשבון תסריט אחר- שהפרטים של מי שהביא אותך לבית החולים או לבית היתומים היו בדויים.
שתהיה לך לידה קלה ותיהני מהילדים!

:)

אווו התרגשתי לקרוא באצמת אני מעריכה את כתיבתך ומילותיך כול מילה בסלע ונתת לי כמה נקודות * לדבר ולהתחיל לחקור תודה רבה לך

fannyd

New member
ברוכה הבא

רוצה להוסיף למה שכבר כתבו לך. כפי שכתבה משתפרת יש להניח שעו"ד שהייתה מעורבת באימוצך היא עליזה כהן סלומון, בעצמה אם מאמצת לשנים. מציעה לך לפנות אליה. מהיכרותי אישית, אימצתי באמצעותה את בכורתי, היא עשויה לעזור לך. כמי שאימצה לפני חעמותות יכולה לומר לך שבבואי ארצה נדרשי להמציא למשרד הפנים את תעודת הלידה של הבת ואת החלטת בית המשפט כך שמסמכים אלה אמורים להמצא באיזה ארכיון גם אם הוריך איבדו אותם. שאלה הגדולה אם הפרטים בהם אמינים וכאן עליזה תוכל לסייע לך. הרבה הצלחה ולידה קלה!

fannyd

New member
ועוד משהו

שמה של מי שטיפלה באימוצים במשרד הפנים ב-97 הוא מזל כהן. במקומך הייתי פונה גם אליה. ולגבי הגיור. האם במשרד הפנים את רשומה יהודיה והרבנות לא מאשרת בגלל העדר מסמכי הגיור?

למעלה