שלום לכולם אני זקוקה לעזרה/הכוונה

Nuevaepoca

New member
שלום לכולם אני זקוקה לעזרה/הכוונה

טוב אלו לא כ"כ בעיות בעבודה אלא בצבא אבל זה הינו הך. אני חיילת כבר 3 חודשים. לפני כחודשיים הגעתי למקום שבו אבלה את שאר השירות הצבאי שלי. אני מטבעי אדם שקט וביישן ובפרט כשמדובר על מקום חדש ואנשים חדשים שאני צריכה להיות איתם. מהרגע שהגעתי עד עכשיו (כבר חודשיים) אני לא מצליחה להשתלב, מתקשה ליצור תקשורת ושפה משותפת עם החיילים האחרים ומאוד חסרת ביטחון. קשה לי עם עצם העובדה הזאת כיוון שאיתם אצטרך לבלות עוד הרבה זמן.. הגעתי למצב שאני מאוד מתוסכלת בכל פעם שאני צריכה לחזור לבסיס. מעבר לכך.. יש לי תחושה שאני משדרת לאותם האנשים "אל תתקרבו אליי", כיוון שהיחס שלהם כלפי והיחס שלהם כלפי אחרים הוא שונה לגמרי. הם מסתכלים עליי בעין אחרת, כאילו אני לא אדם רגיל, ואני בטוחה שזה בגלל חוסר הביטחון שלי. מה אוכל לעשות? איך אוכל לשפר את עצמי? אני כבר אובדת עצות... תודה רבה!

נואבהאפוקה שלום!

ראשית מזל טוב עם גיוסך לצה"ל- לא פשוט לעבור מחיים באזרחות או אפילו בלימודים לחיים כל כך נוקשים ומסודרים כמו הצבא. אני מקווה שאת לפחות בתפקיד שיתן לך סיפוק כלשהו... קשיי הסתגלות יש לכל מקום חדש - מה שנראה לי שאת צריכה זה לבחון מה בדיוק את מצפה שיקרה? למה את מתכוונת ביחס שונה לחלוטין?, למה נדמה לך שאת משדרת "אל תתקרבו אלי!". מזמינה אותך לנסות לשאול עצמך שאלות אלו ולבדוק איפה את יכולה לראות קצת אור. אולי זה פשוט לוקח זמן, אולי מיומנויות התיקשורת שלך קצת חלודים... האם הרגשת כך גם בתיכון? בסיטואציות אחרות בחיים? במידה ותהיי מעונינת יש מידע לגבי סדנה אישית לתקשורת מוצלחת באתר הבית שלי. מוזמנת לבדוק ולהתרשם. בהצלחה!

שינוי דפוסי הישרדות

שלום אני מכיר את ההתנהלות שאת מתארת. הסתגרות, שתיקה, התכנסות פנימה אפשר לפצח את דפוס ההתהגות הזה במידה ומבינים שזאת התנהגות שפעם היה לה היגיון, פעם היא שרתה צרכים של ממש, צרכים הישרדותיים אבל היום צריך לפתח דרכי התמודדות חדשות, כמו שאת אומרת. לפניך מאמר שמתאר את דפוס ההתנהגות ואת הדרך להחלץ ממנה. דפוס השתיקה בהצלחה, את מוזמנת להמשיך ולהעלות כאן כל התייחסות ושאלות נוספות

למעלה