שלום לכולם, אני חדשה בפורום הזה

mimi56

New member
שלום לכולם, אני חדשה בפורום הזה

ולפני כשבוע קיבלתי מכתב מועדת הערער שבני ילך ללמוד בבית ספר לחינוך מיוחד. מאוד קשה לי עם זה, ובית הספר שרוצים לשלוח אותו הוא חדש בעיר שלנו ואני לא בטוחה שיש להם מספיק נסיון. ובהחלט הייתי רוצה לשלוח אותו לבית ספר לחינוך מיוחד אלטרנטיבי. כמו הרדוף למשל. מישהו אולי מכיר עוד מסגרת טובה שכזאת? אשמח לקבל תשובות ביי

doroniz

New member
בי"ס הרדוף

אם אני מבין נכון - בי"ס הרדוף נמצא בישוב הרדוף. זוהי מסגרת חינוכית-תעסוקתית העובדת עפ"י עקרונות אנטרופוסופיים. הישוב הרדוף נמצא בצפון הארץ אחרי צומת סומך לכיוון שפרעם. אינני מכיר את המסגרת מקרוב, רק שמעתי עליה. אולי יהיה פה מישהו אחר שיוכל לספר יותר או אפילו לסתור את דבריי. דורון.

doroniz

New member
ברוכה הבאה

ספרי לנו מעט יותר על הבן שלך ונוכל לנסות לעזור ולכוון. באופן עקרוני לא צריך לראות בחינוך המיוחד משהו פסול ומוקצה - בד"כ בבתי"ס של החינוך המיוחד דוקא מוצאים את המיטב שבאנשי החינוך עם הרצון והמוטיבציה להשקיע ולתמוך בילד ובמשפחתו. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה. דורון.

mimi56

New member
אז קצת רקע על הבן שלי

הוא בני הצעיר מתוך 2 בן 11 ילד מקסים רגיש וכחם (באבחון שעשו לו כתבו שהוא בדרגת עילוי) לצערי יש לו קשיי קשב וריכוז,קושי בארגון, וקשיי למידה. הוא לוקח ריטלין בבוקר. ועם כל הקשיים הללו הוא מוציא ציונים ממוצעים ומעלה ( בין 70 ל 90 ) במיבחנים
ילד טוב,וכל מי שרואה אותו ישר מתאהב בו.... חוץ מהמורים בבית הספר, ועם זה מאוד קשה לי שדווקא הם שאמורים לראות את היכולות החבויות בו,דווקא הם לא רואים!!! לכן מאוד קשה לי להשאיר אותו באותה מערכת ששייכת לממיסד הנ"ל ורוצה משהוא אלטרנטיבי כמו חינוך ולדורף שנמצא בקיבוץ הרדוף. זהו פחות או יותר יוצאת למילחמה למען הילד שלי אחלו לי בהצלחה
ביי

Diana M

New member
עצוב לקרוא את הודעתך

אכן מי שאמור לראות את החיוב בבנך ולנסות לגרום לו להתפתח לכיוון זה , אלה הם המורים. ברגע שהאמון בין המשפחה למערכת נשבר קשה מאוד להתקדם. מאחלתך לך הצלחה בחיפוש מסגרת מתאימה. דיאנה

החורזת**

New member
ממה שאת כותבת, קצת קשה לי

להבין את ההחלטה להפנותו לבי"ס לחינוך מיוחד. הפרעת קשב וריכוז וליקויי למידה עדיין אינם סיבה להעברה לחינוך מיוחד ובטח כל עוד הפוטנציאל השכלי של הילד הוא מעל הממוצע. חוזר מנכ"ל מאשר העברה לחינוך מיוחד גם כאשר היכולת השכלית תקינה, אם הילד צבר פערים לימודיים של למעלה משתי שנים. ולפי מה שאת כותבת ילד שמוציא ציונים 70-90 הוא בהחלט בממוצע של הכיתה. האם לילד קשיים רגשיים? או בעיות התנהגותיות? אז יש אפשרות להפנותו למסגרת של חינוך מיוחד לילדים עם הרעות התנהגותיות ו/או רגשיות. את כהורה צריכה לקבל את הטופס של ועדת ההשמה וועדת הערר בו צריכה להיות מסומנת החריגות. איזו חריגות קבעו לו? (כמובן אם את מעונינית לשתף). אני מסכימה איתך שאולי יש לשנות לילד מסגרת חינוכית, אבל האם הפתרון האידיאלי הוא בי"ס לחינוך מיוחד? לפי הנתונים שכתבת זה לגמרי לא נראה לי ואני מציעה לך להמשיך ולהיאבק ולפנות לערר גבוה יותר. נסי לפנות לנציב קבילות הורים במשרד החינוך בירושלים.

mimi56

New member
אכן יש

קשיים רגשיים ולפעמים התפרצויות הכתה, אבל כל זאת החל רק השנה וחצי האחרונות. פשוט תיסכול עם כל מה שקורה בבית הספר. אין שם נפש חיה שהוא היה יכול לפנות אליה כשהוא היה במצוקה. מה לעשות הוא נולד ככה, עם קשיים, אז צריך להערים עליו עוד קשיים וחוסר הבנה????????? !!!!!!!!!!!!!| הוא לא בחר להוולד עם הקשיים שלו ואני בטוחה שהוא היה מוותר עליהם מראש... ובתור ילד אני בטוחה שמה שקורה אצלו בראש זה - אני לא יכול,אני לא בסדר - אני לא שווה. הוא עוד יכניס את כולם לכיס הקטן שלו, ויבוא לבית הספר היסודי שהוא למד בו, עם דיפלומה ועבודה מכובדת ומכניסה, וידביק למנהלת בפרצוף.... מצטערת אם אני קצת בוטה, אבל אני חייבת לשחרר קצת ...
צ'או

Diana M

New member
ברוכה הבאה מימי

נסי לברר עם הפיקוח על החינוך המיוחד באזור מגוריך , מרבית הסיכויים כי הם מכירים את כל המסגרות הרלוונטיות. בהצלחה ונשמח לשמוע מה קורה בנושא. דיאנה

למעלה