שלום לכולם, אני חדשה בפורום.

שלום לכולם, אני חדשה בפורום.

שמי שרית, סטודנטית לאנתרופולוגיה באוניברסיטת ת"א וחובבת תרבויות מושבעת, בעיקר אירופאיות. על אף שאני לא יודעת הרבה על התרבויות הסקנדינביות, יש בהן משהו מאוד מושך. אני ממש שמחה שיש פורום כזה שיאפשר לי ללמוד קצת על התרבויות המרתקות האלה. יצא לי לקרוא ברחבי הפורום על אנשים שלמדו את השפות הסקנדינביות. איפה? דרך איזו מסגרת? לצערי הרב באוניברסיטה אין אפשרות ללמוד שפות סקנדינביות (כבר בדקתי), ולכן אני "נאלצת" להתחיל ללמוד ספרדית בשנה הקרובה בנוסף לרוסית שאני כבר לומדת. האם מישהו יכול להמליץ על למשל, קורס אינטרנטי סביר ללימוד השפה השבדית (שכרגע הכי מעניינת אותי, בעיקר בעקבות הסרט "פאקינג אמאל")? תודה

python 4

New member
ברוכה הבאה לפורום, שרית!../images/Emo140.gif

אכן, ללמוד שבדית בארץ זה קשה - אין בדיוק שוק לזה, וזה בעצם מתבטא בעובדה שאין מילון שבדי-עברי או פיני-עברי בנמצא (יש שיחונים, לא רעים בכלל, אבל זה לא פתרון). הדרך היחידה שנראית לי היא אכן ללמוד דרך האינטרנט, והאתר הכי טוב שמצאתי עד עכשיו בכדי לעשות את זה הוא של ביורן - אומנם קצת פשטני (כמצופה) אבל מלמד לפחות את הבסיס. אני מנסה ללמוד בעזרתו.. אם מישהו מכיר אתר אחר אני אשמח לדעת (יש קטגוריה בקישורי הפורום לאתרים ללימוד שבדית). ונכון - שבדית היא שפה יפה - אבל תאמיני לי שהיא הכי מעניינת אותך כי עוד לא שמעת פינית!
נכון?

p i n g o

New member
פינית היא איומה!

מאוד קשה לישראלים (ולרוב האנשים בכלל...) לבטא אותה, ואין הרבה שפות שדומות לה ככה שהיא מאוד קשה ללימוד. אם את מחפשת מילון שוודי-אנגלי-שוודי טוב, יש אחד כזה ברשת (תוכלי למצוא קישור אליו בטאגליינס של הפורום, אם אני לא טועה). אפשר גם לשמוע שם איך מבטאים את כל המילים (הקליטו כמעט את כל המילים שבמילון.. זה ממש kul!!!
) בהצלחה!

חייבת לתקן אותך../images/Emo60.gif

יש עוד דרך ללמוד שוודית, בעזרת מורה מצויין שאפילו כותב כאן בפורום - תצפי למסר ממני בשעות הערב

לא שבדית, אבל

באתר השגרירות הפינית יש פרטים על קורס ללימוד פינית, שאמור להיפתח בנובמבר. אני מתכוון להירשם. הנה, כאן.

eladbe1

New member
אולי יש אפשרות ללמוד שוודית

גם דרך השגרירות בשוודיה ? לפני כמה שנים ביררתי ולא הייתה אפשרות כזאת, אבל אם שגרירות פינלנד עושה קורס, אז למה שגרירות שוודיה לא???

forglemmigej

New member
../images/Emo32.gif

פינית זו לא שפה סקנדינבית/נורדית AT ALL .אך כמובן שרצוי ונחמד ללמוד עוד שפה חדשה .

p i n g o

New member
כמובן, אבל ...

.. אבל אפשר להשקיע פחות מאמץ בלימוד שפה שקצת יותר קשורה לשפות מוכרות ושגם הרבה יותר אנשים מדברים אותה...

python 4

New member
היא גם שפה נורדית..

אומנם לא קשורה ליתר השפות הסקנדינביות, אבל עדיין..

למעלה