שלום לכולם אני חדשה כאן תעזרו לי !

prity wommen

New member
שלום לכולם אני חדשה כאן תעזרו לי !

אני ילדתי לפני שנה בת מקסימה אני בת ארבעים ואחת כיום הלידה היתה רגילה ועברנו הכל בשלןם! אבל אני לפני מספר חודשים היתחלתי כנירא להיכנב לדכאון מסויים למשל אני בחורה מאוד מסודרת ונקייה וכל דבר אצלי עומד במקומו המטבח השירותים ניקיון יום יומי וכביסות מקופלות כמו בנויות של זרה ואן טיילור אך למרבה צערי בזמן האחרון אני פשוט איבדתי כל עינין לסדר לנקות לקפל ולארגן כהרגלי וכל הבית שלי הפך למין דירה שאני מתביישת להכניס אליי שכנים וחברים!! לפני שלושה חודשים בזמן פסח היחלטטתי שאני עושה סוף לכל מה שאני עוברת ושאני לא אתן לדיכאון להישטלט עליי . הלכתי קניתי צבעים וכילים נוספים בהום דיפו והיתחלתי לצבוע את הדירה השכורה לאחר מכן קניתי וילונול תואמים וניסיתי להכניס אווירה נעימה לביתי ( הדירה שלי הייתה מ ט ו נ פת !!!) בזמן ניקיות לפסח פעם ראשונה שקרעתי לעצמי את הצורה בלקרצף את הדירה, בקיצור גם היחלטטתי שאני לא הולכת לישון לפני שאני לא מארגנת את הבאלאגן של הילדה ושלנו כך שלמחורת הבית ירראה בית ולא דיר חזירים חס ושלום, וכך היה , אבל היום אני שמה לב שאני אומנם עומדת באתגר שהיצבתי לעצמי אך אני משמינה בצורה מפחידה עליתי במשקל כשמונה קילוגרם בזמן כל כל קצר, וזה מפחיד אותי אני לובשת כיום רק חצאיות והולכת עפ כיסוי ראש לפעמים זו פאה אבל אני מרגישב שאני נירעת כמו הסבתא של התינוקת שלי , אנא תתינו לי עצות אני גרה בניו יוק ואין לי כאן משפחה שאני יכולה להעזר בהם איך יוצאים מכל הבאלטגאן של ההזנחה העצמית???

אפרת12

New member
דבר ראשון - אני מכירה במה שקורה

וזו כבר התחלה. לגבי אכילה - אני מניחה שזה קשור, ולכן אני חושבת שכדאי לפתור את כל התסבוכת כחבילה אחת. לפני שאני ממשיכה, יש לי שאלה - האם את חושבת שזה קשור לכניסתה של התינוקת לחייך, או שיש עוד אירועים או גורמים שעשויים היו להשפיע עליך להיכנס לתקופת הזנחה שכזו? (דרך אגב - בבית שלי זה מצב של קבע...)

מאוד לא קל מה שאת עוברת

ואני הייתי פונה לקבל עזרה / תמיכה רגשית. הבדידות וההתמודדות עם הלידה ונגזרותיה (לילות בלי שינה, המון עומס רגשי ופיזי) מאוד קשים ורצוי לא להתמודד עם הכל לבד. ככול שתפני מוקדם יותר כך יהיה לך ולמשפחה קל יותר. נעמי

ו שתי

New member
עצות פרקטיות?

משימות קטנות ושגרתיות. להתחיל ממשהו גדול: לקחת בייביסיטר, ולארגן ביום אחד אינטנסיבי את הבית (ואולי זה יקח יותר זמן. לא משנה. להביא את הביתה במאמץ מרוכז למצב תקין) ולהחליט על זמנים קבועים של משימות ספציפיות קטנות שעושים בתדירות משתנה. כל יום זוגי (ב' ד') מנקים שירותים ומקלחת כל יום אי זוגי מסדרים ארונות ומכניסים כביסה מקופלת וכיו"צב. בשישי כמובן נקיון יסודי לשבת, ושמישהו ישגיח על התינוקת. ממליצה לך בחום על פליי ליידי. יש הנשבעות בשמה.

בניגוד לדעתי בדרך כלל - חושבת שצריך

לראות את הכל כמקשה אחת. ההזנחה של הבית פשוט "עברה" להזנחה גופנית. ולכן הייתי רואה בזה סימפטום ולא את הבעיה עצמה. הייתי משקיעה את המשאבים האפשריים כרגע בטיפול. גם אם את לא בדיכאון - זה עשוי לעשות סדר בדברים, להחזיר לך את הביטחון בעצמך ואת הרצון לעשות בשביל עצמך ובשביל הקטנה שלך. יכול להיות שירידה במשקל תבוא רק אחרי עוד עבודה - עם תזונאית למשל, או בספורט, אבל הייתי עושה את זה רק לאחר בירור מעמיק של איפה בדיוק טמונה הבעיה. שיהיה לך בהצלחה ואת מוזמנת להשתתף פה יותר!

פ ו ל ק ע

New member
עצה פרקטית - הפליילידי flylady

בהתחלה זה נשמע קצת הזוי, אבל לי (ולעוד כמה נשים שאני מכירה באופן אישי) זה עזר באופן פלאי.הנה שני קישורים רלוונטים

אני לא אהבתי ../images/Emo4.gif

הזוי לחלוטין, ואצלי ממש לא התקשר לשום דבר מציאותי. לא נראה לי שלהתאהב בכיור - יעשה לי את חיי כעקרת בית פשוטים יותר.

למעלה