שלום לכולם, אני חדשה כאן
. יש לי כמה שאלות.

שלום86

New member
שלום לכולם, אני חדשה כאן../images/Emo13.gif. יש לי כמה שאלות.

בזמן אחרון אני ובעלי החלטנו להגר לקנדה.עדיין לא החלטנו מי יגיש בקשה להגרה. אני ובעלי עדיין סטודנטים, אני לסיעוד והוא להנדסת אלקטרוניקה ושנינו מסיימים בשנה הבא את לימודינו. נגיד אם אני אבקש את הגירה לקנדה ובעלי יסע בתור בן זוג. מתי יוכל להגיש את בקשתי להגירה, ישר אחרי קבלת תואר או שאצטרך לצבור כמה שנות ניסיון? לאלה שיודעים, האם אחיות בקנדה לא צריכות לעשות עבודה כמו אחיות בישראל, נגיד הרימת חולים ורחיצתם והחלפת חיתולים ( אפשר לקרה לזה עבודה לא ממש "נקיה" וסליחה על ניסוח פשוט לא ידעתי איך לבטא את זה בצורה יותר יפה)? מצד שני, אם בעלי יגיש את הגירה ואני אסע בתור בת זוגו. מתי הוא יוכל להגיש את בקשתו, ישר אחרי קבלת התואר או שיצטרך כמה שנות ניסיון? האם קל למצוא עבודה למהנדס אלקטרוניקה בקנדה? ואם בעלי יצטרך לעבור איזשהו מבחן כדי לקבל רישיון עבודה( נגיד, כמו במקרה שלי, של סיעוד, אצטרך לעבור מבחן ממשלתי. פה זה כוונה למקרה הזה) או שתואר מאוניברסיטה פה בארץ יספיק לו? כמה זמן בערך לוקח כל תהליך הגירה? אם בשלב מסויים לא מאשרים המשך תהליך הגירה( נגיד לא עבר בן אדם את מבחן באנגלית שזה אפר לשפר אם הזמן), אז יש עוד הזדמנות לבקשת הגירה? אם כן, אז אחרי כמה זמן אפשר להתחיל את תהליך מהתחלה? סליחה על חפירה ארוכה, אשמח לכל תגובה ותשובה על שאלות שלי
. תודה מראש.

אני אחסוך לך:

כמו שזה נראה, בשלב הזה אין לאף אחד ממכם ושניכם יחד שום אפשרות לעמוד בקריטריונים. תגמרו את הלימודים, תצברו כמה שנות נסיון בעבודה ואז נדבר, בהתאם לקריטריונים שיהיו עד אז. לגבי שאר השאלות שלך, נחלק ל2: 1) חלק מהשאלות נטחנו פה בהרחבה, דפדפי אחורה בפורום ותקראי (לרבות שאלות על אחיות) 2) עולם המושגים שלך כ"כ מבולבל (בקטע של של מי-מגיע-קודם וסדר הגשת הבקשות) שכדאי לך להתחיל ממש מבראשית, לקרוא הרבה בפורום הזה, בפורום השכן ובאתר הCIC ואז לבוא עם קצת יותר סדר בבלאגן. בהצלחה (מכל הלב),

תלתל11

New member
אופציה טובה יותר בשבילכם:

בקנדה יש מחסור אדיר באחיות. ברגע שיש לך תואר (אי אפשר יותר לעבוד כאן בלי BA בסיעוד) ועברת את מבחני הרישוי, תוכלי בקלות רבה למצוא עבודה ולקבל work permit. תבואו על ויזת עבודה, אחרי שנתיים כבר יהיה לך נסיון ותוכלו להגיש בקשה ל-PR. אני ממליצה לך ליצור קשר עם אחד מאיגודי האחיות, בפרובינציה שמעניינת אתכם, ולברר איך התהליך מתבצע.

שלום86

New member
כמה שנות ניסיון אצטרך לצבור פה בארץ, על מנת

יוכל להתחיל בתהליך זה, משהו אולי יודע?

shipy1234

New member
צריכים לפחות שנה ניסיון מקצועי

מעבר לזה, יש כבר עניין של נקודות. תעשו את המבחן באתר ה- CIC ותראו.

שלום86

New member
ואם ארצה להגר לקנדה דרך PR, אז יכול להספיק

ניסיון של שנה בארץ? זה פשוט יוריד לי את מס' נקודות? כמה נקודות יוסיפו לי, אם יש לי אחות בקנדה וזה משנה אם יש לה אזרחות או שהיא בתהליכים ועדיין תושבת קבע? האם לוקחים בחשבון, מבחינת הניקוד, את ניסיון שצברתי בזמן המתנה של תהליך?

shipy1234

New member
תשובות

אני לא מומחה, אבל ראשית והכי חשוב, השאלות שלך הן בסיסיות ומעידות שלא קראת את אתר ה- CIC שהוא הצעד הראשון בתהליך. כנסי אליו, קראי אותו לעומקו ואז תשאלי שאלות שלא הבנת כאן. ובכל זאת, צריך לפחות שנה ניסיון מקצועי במקצועות מסויימים בשביל ה- PR. אחות בקנדה בין אם PR או אזרחית מוסיפה עוד חמש נקודות. לגבי השאלה הנוספת, זה התהליך החדש שאני לא מכיר אבל מתשובות בפורום אני חושב שכן. תקראי באתר ה- CIC.

הדרך הטובה ביותר עבורכם להגר היא לסיים

את הלימודים ולהירשם כאחות מוסמכת בקנדה (יש צורך לעשות בחינה באנגלית ובחינה מקצועית אחת וכן להעביר מסמכי השכלה לשקילה) ישנן חברות כח אדם רבות שיעזרו לך בתהליך ויסדרו לך מקום עבודה ברישיון בקנדה בשכר טוב מאד. בדרך זו תוכלו לעבור לקנדה מייד עם סיום הלימודים את כאחות, בעלך עם רישיון עבודה פתוח, ובית החולים יתן לך מייד כשיהיה ברור שאת עובדת טובה מכתב שייאפשר לכם לקבל תושבות קבע (הגירה) בתהליך קצר ומזורז. בהצלחה.

למעלה