שלום לכולם ! אני חדשה כאן ...

שלום לכולם ! אני חדשה כאן ...../images/Emo4.gif

אני מקווה שאוכל למצוא דרך פילוסופית להסביר את המקום שאני נמצאת בו בחיי - ולמה זה קורה לי או יותר נכון למה אני לא מצליחה להשתלט על האוייב הכי גדול שלי כרגע - עצמי ?! אני בחורה בת 25 שכולם אוהבים - תמיד רוצים להתייעץ איתי - אני זו שנותנת עייצות לכולם -שמפגינה חוזק "יציבות" ויודעת על מה היא מדברת ואיך החיים עובדים ... מאוד קשה לי לכתוב את מה שאני כותבת עכשיו - אני פתאום מבינה לאחרונה שאני לא ממש מה שאני "מוכרת" לאנשים ...שאני בכלל לא חיה את החיים באושר כמו שאני רוצה ומייעצת לסובבים אותי ...אני טיפוס חייכן אבל מתחת לחיוך יש עצב וחוסר היכרות עצמית - מי אני בכלל? החיים שלי באמת יפים - אני עוסקת במה שאני אוהבת יש לי משפחה מדהימה וחברים מדהימים אני יפה ומיוחדת - אני לגמרי יודעת מה אני שווה - וזה אחרי עבודה קשה - אני מאוד סקרנית ורגישה מתעסקת בעיקר ולא בטפל מעריכה את החיים - אוהבת אותם - יצירתית - עם ידיים טובות אמיצה ולא פוחדת משינויים -עצמאית אני מרשה לעצמי לומר שאני באמת בחורה איכותית... אבל עם כל זאת אני כל כך חלשה במקום אחד : האוכל! אני חושבת שאצלי הבעייה היא קצת אחרת אבל הקווים הם דיי דומים ובטח מגיעים מאותו מקום - אני אוכלת בזמן האחרון ללא תקנה - אני לא מקיאה - רק פעם ב...כשיש לי אומץ - ואני לגמריי יודעת שזה לא בסדר וזה מבחינתי לחצות איזשהו קו אדום - היום קמתי בבוקר בהרגשה שהעור בגוף שלי כלכך מתוח -כי אכלתי בסופשבוע מכל הבא ליד ...והרבה ...מתוק מלוח שוב מתוק - חם קר - כל מה שמשמין ....ובכלל לא נהנתי מהאוכל - זה היה יותר בשביל "לבלוע ולעבור לדבר הבא" זה כאילו שממש חיכיתי לסיים את מה שיש לי בפה כדי שאוכל להכניס את הדבר הבא ולהכניס עוד ועוד ועוד עד שאני ממש מרגישה שאין יותר 0 מקום...ובזמן שאני שם במקום הנוראי הזה אני רואה את עצמי מהצד ויודעת שאני הולכת להצטער על זה אבל זה חזק ממני כאילו אני צריכה למלא שם איזשהוא חסר ורק האוכל ממלא את הפונקציה הזו -ואז באים כמה ימים של גיהנום אני שונאת את האוכל - לא יודעת ממה להתחיל - לא רוצה לשמוע על אוכל וצמה יום שלם - שונאת את עצמי שהבאתי את עצמי למצב הזה שוב - מאוכזבת - מרגישה חלשה - מרגישה שכל מה שאנשים נותנים לי להרגיש הוא לגמרי לא נכון - אני לא חזקה ומושלמת כמו שאני נראית או משדרת - הפסקתי לעשן ואני מאוד מודעת לתזונה בריאה - צמחונית - אוכלת מלא ירקות ולא מתעצלת לבשל ארוחה טובה - לא שותה קפה וגם בקושי אלכוהול -אבל בימים שאני בבולמוס אני אוכלת מכל הבא ליד ...ואז עוד פעם מתחיל המאבק - ואז אני שואלת את עצמי - "דיי לא נשארו לי כוחות - האם אני אצליח לרזות הפעם -מה יהיה שונה הפעם מהפעמים קודמות ? האם הפעם אני אצליח לשמור על זה לאורך זמן ? יש לציין שאני לא שמנה - קצת מלאה - שוקלת 58 ק"ג ורוצה להוריד איזה עשרייה... לפעמים אני אומרת הלוואי והייתי אנורקסית...אני לא באמת רוצה להיות - אבל אני כבר עייפה - ואני יודעת שזה תלוי בי ובכח רצון שלי אבל כאילו זה ממש גדול עליי...בימים שאני מצליחה לשמור על איזון עם האוכל אני פורחת - חייכנית - שופעת אנרגיה ובימים שאני מתרסקת אין לזה תקנה אני אפטית לעולם -לא רוצה לצאת מהבית-כועסת על עצמי עצובה - מרגישה לא נחשקת - זה גם חוסם אותי עם בנים למרות שאני מאוד מחוזרת ושופעת בטחון ...מבחוץ אבל מבפנים אני רקב ....אני כאילו יודעת מה אני צריכה לעשות כדי להיות מאושרת אבל כל פעם שאני על המסלול -אני שוב מתרסקת וזה מרחיק אותי מלהאמין שאיי פעם אני אהיה מרוצה מהמשקל שלי ויהיה עם מצב רוח וקלילות ...ופתיחות ... אני מרגישה מתה מבפנים - מה עושים ? למי אפשר לפנות ?

נסיון

פוקהונטס יקרה את כותבת יפה כל כך. תיאורך מרגש. הוא משקף אינטיליגנציה גבוהה ומודעות עצמית גבוהה, כשהיא לכשעצמה, אינה מבטיחה דבר. אדרבא: יש מצבי ענינים שבהם דווקא מודעות לבעיה חוסמת בעד התמודדות יצירתית עימה. הבעיה שלך איננה נדירה. עם זאת מאחר שזו הבעיה שלךהרי היא חד פעמית וייחודית מאין כמוה. רפרטואר האפשרויות הניצב בפניך גדול יחסית. אם תפני למכון שאני עומד בראשו אשמח (כמובן, ללא תשלום) לחשוב איתך על האפשרויות שעומדות בפניך. ישראל

hilabarak

New member
אני חושב שהבעייה היא שונה במקצת

ממה שאת חושבת. אין מספיק מידע ברמת התהליכים האישיים, אבל אני אנסה ספקולציה אינטואיטיבית, אולי היא תתרום לך. עבדה איתי פעם מישהי שהיתה לה בעייה עם גרד בעור, שחלקו נבע ממחלת עור, אבל ללא ספק היא החמירה אותה בגלל לחצים שיצרו גרד בלתי נשלט. היא טענה שזו הבעייה העיקרית בחייה וכך באמת נראו חייה (הכל מושלם, אבל משהו בעייתי במרכז). לאחר שנכנסנו לעומק נחשף משהו מעניין. את כל הלחצים שהיו לה בחיים, היא "שמרה" לגרד. היא לא כעסה ולא צעקה על אף אחד ולא ממש נפגעה, כך שעם האנשים היה הכל בסדר. אבל את כל הלחץ (כי הרי את כולנו מכעיסים ובכולנו פוגעים) היא פשוט "גירדה" אותו. קצת סיפרתי בפשטות סיפור שבבירור הוא יותר מורכב, אבל אני מניח שהמסר הועבר. בקיצור לא שאני טוען שזה המקרה המדוייק, אבל בהחלט הייתי בודק את רוחב החיים ולא את הבעייה הנקודתית. כי אם אדם באמת בונה עצמו כד"ר ג'ייקל ומיסטר הייד. מושלם בחיים ו"חיה בלתי נשלטת" במחלתו. אז בהחלט הוא מתקשה לטפל ב"מחלה", הוא יודע בדיוק מה לעשות, אבל עד שלא ילמד לפרוק מתחים ולחצים ולא להכניס עצמו ללחץ של להיות מושלם בעיני כולם, אז הכוחות הללו יפעלו בתוכו ובסוף יתפרצו, אצל האחד כגרד או אצל השני כאכילה אובססיבית ואצל השלישי כהתפרצויות זעם בלתי נשלט, תלוי מי אתה. אותה בחורה פשוט למדה לחבר את החלקים, לראות מה מלחיץ אותה ומה מפחיד אותה ומה מכעיס אותה ולא להפנות את הכל פנימה כך שזה יתפרץ על העור, אלא פשוט לכעוס על זה שמכעיס, להיעלב מזה שמעליב ולא לצור ציפיות של מושלמות אצל הסביבה. אני מקווה שאולי כיוון זה יתרום לך.

ישראל - תודה רבה

זה מאוד חדש לי- להחשף- לדבר נקי - וזה אכן משחרר אני חושבת שאתה צודק במה שכתבת -על העובדה שלעיתים "עודף" מודעות מבטלת דמיון "ופרישת כנפיים" -הרבה פעמים הרגשתי שעדיף אולי היה לפעמים שאני פשוט "לא אדע" שזה קצת משבש לי את מושג התמימות לפעמים הייתי רוצה להיות פשוט שה תמים שלא חושב ויודע יותר מדיי... אני יודעת שידע הוא כח ואני בחורה שמתעניינית בלהתעניין- אני אוהבת ללמוד ולחקור (בגלל זה פילוסופיה מדברת אליי נורא) אבל כנראה שאני מתקשה במקרה הספציפי הזה לנתב אותו למקום הנכון... אשמח לדעת עוד פרטים על המקום בו אתה מטפל ועל השיטה עצמה ...תודה על ההיענות - זה כבר יותר משחרר... יום טוב

ועוד משהו ...

קיבלתי כמה תגובות שלא יכולתי לקרוא אותם - היה רשום שהם נמחקו או הורדו מהפורום ...אם הם כללו ענין פירסומי אני יכולה להבין... אפשר יהי לשלוח לי מסר אישי ? או שאבקש ממי שכתב לי תגובה לשוח באופן אישי כדי למנוע פרסום .. תודה בהערכה פוקהונטס...

s h i r a n 2 0

New member
פוקהונטס היקרה!

הי פוקהונטס! קוראים לי שירן ואני בת 20 קראתי את מה שרשמת.. והרגשתי שרשמתי את זה בעצמי.. נכון שאת מרגישה לפעמים הכי סקסית, הכי יפה, הכי מצחיקה, הכי שנונה, הכי סוחפת חיים.. הכי מלאת אנרגיות.. זאת שנכנסת לחדר.. זורקת משהו מביך לאוויר וכולם מתעוררים.. את מרגישה חיה ומחיה אנשים.. את מלאה אנרגיות ותפקידך בעולם הוא לעורר באנשים אחרים את הרצון לחיות.. כי את החיים בפני עצמם.. עומדת מול החיים באומץ.. וצוחקת עליהם ועל עצמיך.. ולא מפחדת לקחת סיכונים.. מהסיכון הקטן ביותר של לשאול שאלה מביכה שיכולה להאיר אותך באור שלילי.. ועד לסיכון גדול יותר של להתנסות בדברים חדשים.. וללמוד דברים חדשים.. ובדרך כלל את אוכלת הכי בריא שיש.. ירקות.. רק 0% שומן, 3 ליטר מים ביום, 5 פעמים בשבוע ספורט, פעמיים בשבוע יוגה, מדיטציות, סקס.. הכל אצלך מסודר ואסטטי.. לפעמים עד גבול האובססיות.. אפילו בבית את לבושה כאילו שעכשיו את עומדת לצאת למסיבה.. מי יכול עליך ? את כמעט מושלמת... אז מה קורה פתאום לעזאזל ?! האוכל.. מה יש לנו עם האוכל פוקהונטס ? נשבעת לך.. לפעמים גם לי מתחשק להפסיק לאכול. לעזאזל אנחנו אפילו לא שמנות.. למה אנחנו ממש נופלות על הריצפה כשאנחנו מקבלות התקף בולמוס ?! והאשמה.. אוי אלוהים האשמה.... אני מרגישה שרצחתי מישהו.. כל כך הייתי רוצה שמישהו יבוא ויגיד לי.. שירן זה משהו פיזי.. יש לך הודף/חוסר בהורמון מסויים שגורם לך לפעמים להשתגע... כי ככה אני מרגישה כשזה קורה לי.. אדם ללא שליטה.. יעוץ פילוסופי ? אריסטו ממליץ על חיים מאוזנים.. אבל בדרך כלל החיים של שתינו מאוזנים ( כםי שהבנתי עלייך ממה שכתבת..) וסוקרטס.. סוקרטס אמר שהתבונה לפני הכל.. ושצריך לשלוט ביצרים של רגע.. אבל שתינו יודעות שזה לא דחף לאכול שוקולד.. אני לא יודעת מזה.. אני מתחילה בקרוב טיפול.. נמאס לי להתמודד עם זה לבד.. זה גדול עליי.. אשמח לספר לך בפרטי אם זה עוזר או לא.. ומכל הלב.. הלוואי שתגיעי לשלמות עם עצמיך.. ושאוכל יהיה רק דבר פיזי כמו אצל רוב האנשים..רק אהבה שירן

שירן, פוקהונטס, קהל נכבד

קודם כל, שירן יקרה, ייעוץ פילוסופי לא מתמצה באריסטו ובסוקרטס. שנית, במובלע, עולה מדבריך אמת גדולה: "נמאס לי להתמודד עם זה לבד" את אומרת. ובאמת אנחנו רואים כמעט תמיד (לפחות בטווח הקצר) גרף של שיפור כשאדם מתחיל "לעבוד על עצמו" תוך כדי דיאלוג עם גורם חיצוני (זה יכול להיות פסיכולוג, פילוסוף, או אסטרונום). אבל מבחינה פילוסופית אין פלא בדבר. אנחנו פיתחנו אתוס שקרי של עצמאות ואוטונומיה. יותר מזה: אפילו של אוטרקיה (מספיקוּת עצמית). אבל העוצמה שיש בעצמאותו של הבודד היא עוצמה מזוייפת. ג'ון דיואי, הפרגמטיסט האמריקאי המפורסם, כותב בספרו המונומנטלי "דמוקרטיה וחינוך" שדווקא במצבים מסויימים של תלות מקופלת עוצמה אדירה. די אם נחשוב על הדוגמה הקיצונית, תינוק שזה עתה נולד. היצור המתוק הזה תלוי כל כולו במה שמחוצה לו. אולם התלות הזאת היא דווקא מקור כוחו והיא המבטיחה לו, בנסיבות סטנדרטיות כמובן, שהוא יזכה להזנה, חום ואהבה. כל המלל הזה נועד לומר דבר פשוט מאוד: לא רק במצבי דחק כדאי ללמוד לפתח מנגנוני דיאלוג עם זולת משמעותי. לא רק בנסיבות קיצוניות כדאי ללמוד לתמוך ולהיתמך. אני אומר ללמוד מפני שאינני בטוח שאדם בן זמננו מצוייד במיומנות הזאת, להקשיב באופן אמפטי, סימפטי, ביקורתי, מכיל, מאתגר ומשקף. כי כן: אף ההקשבה תורה היא, ולימוד היא צריכה.

קודם כל את מדהימה

גרמת לי לחוש קרובה אלייך ברגע ... אני באמת מאמינה ואפשר לומר יודעת בוודאות שזה הרבה יותר עמוק מזה .. איזה חוסר במשהו שגורם לי לרצות למלא את עצמי ואוכל הוא דבר "נפלא" שאפשר להתמלא איתו ...אחד מתענוגות החיים כך אמר פעם מישהו ... אני גם חושבת על טיפול ...אשמח אם תספרי לי מה קורה עם זה ... יש לציין שאני בפרשת דרכים בחיי -הגעתי לארץ אחרי מספר שנים שלא הייתי כאן - מחפשת מקום מגורים ...את הפינה שלי - גם לזה יש חלק ב"חוסר האיזון" שאני מרגישה - אין לי את הפינה שלי - אני מקווה שכשאמצא מקום - אוכל באמת "להתפנות" לעצמי - או יותר נכון לא לברוח - ולהתמודד כי זה יהיה לי מול הפרצוף - אני יהיה לי מול הפרצוף! אני מקווה שהחוויה לגור לבד תקרב אותי לעצמי ותתן לי זמן איכות להבין אותי טוב יותר ...ולמה זה קורה לי כי אני לגמריי "תופסת"את עצמי ורואה - אני רואה רואה - זה אומר לא עיוורת - לא בהכחשה - פשוט יש פער או חולשה מסויימת שמקשה עליי לפעול - לקום - לעשות - או אולי אני צריכה קצת להניח לעצמי ופחות לחיות לפי קרטריונים כאלה או אחרים - אני מאחלת לנו חוזק ויציבות - אני אשמח לשמוע ממך ולדעת איך את מתמודדת - אני פה ! כייף לשתף - זה בהחלט משחרר- תודה על הכל ...

שירן

להשאיר כתובת מייל בצורה כזאת זה ממש פתח לצרות וירוסים סוטים פרסומות וכו

s h i r a n 2 0

New member
נכון

צודק.. אבל הייתי חייבת לתת לה איכשהו את זה ולא חשבתי שאני יכולה להשאיר לה הודעה לשם משתמש שלה.. טיפשי מצידי.. ישראל יכול למחוק את זה לדעתך?

אפשר למחוק אבל לא בטוח שצריך

שבפורום שלנו יסתובבו טיפוסים לא נחמדים? ברגע שתרצי- אמחק.

למעלה