שלום לכולם, אני חדשה כאן

בת מזל

New member
שלום לכולם, אני חדשה כאן

מאחר ואני בהריון רציתי להירשם לחוג יוגה לצערי באזור הדרום (באר-שבע) אין שום חוג יוגה. רציתי לשאול אם יש איזה שהוא ספר שבו יש תרגילים לנשים בהריון+תנוחות בצירים וכו´ שיכול לעזור כמעט כמו שיעור יוגה

יוגי בר

New member
יוגה בהריון

שלום לך. ראי, מאחר ולא תרגלת יוגה לפני ההריון,לא יקרה שום דבר עם תמתיני לסוף ההריון.(ואם זה הריון ראשון- על אחת כמה וכמה) 1. ככלל, במדה ואת לא מתרגלת ותיקה ומנוסה עדיף להתחיל לתרגל יוגה החל מהחודש הרביעי. 2. עדיף בכל מקרה לתרגל בקורס מיוחד לנשים בהריון עם מורה בעל נסיון בתחום. 3. אם בכל זאת ספר זה המוצא היחיד נסי לקנות בחנות ספרים (סטמצקי למשל?) את המדריך השלם ליוגה- מאת מרכז שיבננדה ליוגה ווודנטה בלונדון) יצא בהוצאת זמורה ביתן. בספר יש פרק מיוחד על תרגילי יוגה לנשים בהריון. 4. אנא שימי לב! בהריון את עובדת עבור שנים או יותר. אנא נהגי בזהירות מירבית בזמן ביצוע כל תרגיל ובייחוד בנשימות. והקפידי על הכללים הבאים: הקשיבי תמיד לגופך. באם הוא מאותת לך באמצעות אי נוחות או כאב הפסיקי את התרגול. לעולם, אבל לעולם, אל תעברי את גבול המאמץ והכאב. שנה טובה ובהצלחה בברכה ואהבה יוגי בר

יש לי הסתייגות מהספר הזה בהריון

יש שם כמה תרגילים, במיוחד לבטן, שנראה לי שהיתה טעות בעריכה ומבחינת סדר וקצב הנשימות עשו טעות מבחינת תזמון שאיפה/נשיפה ואני חושבת שזה חוסר אחריות. לבת מזל- אני מהדרום(דרומית לבאר שבע). את מוזמנת להיות איתי בקשר במסר ואולי אני אוכל לעזור. שיהיה לך הריון נפלא

יוגי בר

New member
היכן ההסתייגות בדיוק?

היי, אמא זולו. בספר האורגינלי באנגלית שיצא ב-1982 אין שום טעות בתרגום הספר לעברית לא יצא לי לבדוק את פרק ההריון. אמרי לי בדיוק באיזה עמוד מדובר? ואבדוק. (ואם צריך לכתוב למו"ל בעברית-אז נכתוב) בכל מקרה, תודה. ההערה חשובה במיוחד למי שרוצה ללמוד מספר.(יכולות להיות טעויות) והיא ממחישה שוב את הנקודה שבכל מקרה עדיף להתחיל עם מורה. ובהריון על אחת כמה וכמה. צום קל בברכה ואהבה יוגי בר

הנה...

דבר ראשון. אין התייחסות לאיסורים בפרנימה כמו לעצור נשימה.אסור בהריון. גם לא קפלבהטי. עמוד 160 מצד שמאל- תרגילי בטן; "שאפנה, הרמנה הראש וכ´ו...נשופנה כשאתן יורדות..." טעות איומה!!! כל מומחה לרצפת האגן יאמר לך שתרגות שרירי בטן חובה לעלות בנשיפה ולרדת בשאיפה כדי לא ליצור לחץ תוך בטני. וכן על אחת כמה וכמה. יהודית שריג מומחית לרצפת האגן ושיקומה התפלצה כששמעה את זה. עמ´ 165 למטה "שאפנה והקשתנה את הגב כלפי מטה תוך עיקול הגב התחתון" זוהי תנוחה אסורה בתכלית האיסור בהריון(יש לי גיבוי ממדריכות יוגה להריון)מכיוון שהיא עלולה לפגועה ברצועות הרחם ובעורקים שמעבירים חמצן לעובר. מותר רק להרים אגן ולחזור למרכז. עד כאן.כמובן שאני מתייחסת למהדורה העברית. גם לך צום קל וגח´ט זולו

למעלה