שלום לכולם, אני חדשה פה ויש לי שאלה למאומצים בוגרים מחו"ל

saludyvida

New member
שלום לכולם, אני חדשה פה ויש לי שאלה למאומצים בוגרים מחו"ל

היי, אני מאומצת מפרגוואי וכבר קיבלתי את מסמכי האימוץ והמידע מהוריי ואני חושבת בעתיד לחפש בחו"ל את האישה שילדה אותי. רציתי לשאול אם יש פה מישהו שיודע/ עבר את התהליך של לחפש את האישה שילדה אותו/ה או משפחה בכלל בחו"ל?
האם יש גוף שיכול לסייע בעניין החיפוש?
האם ניתן להתחיל בתהליך מהארץ? או רק משם מרחוק, מחו"ל? ומה בכלל כולל בתוכו התהליך

אשמח לקבל הכוונה, או לשמוע מנסיון של אחרים

תודה מראש

משתפרת

New member
אני אמא של מאומץ בוגר

יש בארץ מעט מאומצים מפרגוואי, לכן אינני בטוחה שתוכלי למצוא מידע בפורום.
הצעות כלליות:
1. לפנות לשגרירות פרגוואי. ההגיון אומר שמחשבי משרד החוץ שלהם יהיו מסוגלים לתקשר עם מחשבי משרד רישום האוכלוסין או איך שהם קוראים להם. אבל בארצות לטינו אמריקאיות אין הרבה קשר בין ההגיון למציאות. אל תתלי הרבה מדי תקוות, פשוט שווה לבדוק ולו רק כדי לעשות וי על האפשרות.
2. אנשי קשר. אולי ניתן להעזר במי שסייע להוריך ליצור קשר עם פרגוואי, ואם ידוע להם שמו של הנציג בפרגוואי אותו אדם יכול לעזור או לפחות להמליץ על מי שיכול לחפש עבורך.
3. בארצות לטינו אמריקאיות אחרות יש אנשים שמתמחים במציאת משפחת הלידה, כשמדובר באימוצים שנעשו כחוק וכאשר בידי המאומץ יש פרטים אמינים של המשפחה בה נולד. לשם כך כדאי שתערכי חיפוש בגוגל. חפשי באנגלית, הכניסי צירופים מבין המילים paraguay, adoption, search, birth mother וכדומה. כדאי שלפני שתעשי משהו תאתרי קבוצות (פורומים) של מאומצים או מאמצים מפרגוואי. יש קבוצות ביאהו.
כדאי לחפש קבוצות של מאמצים-מאומצים מפרגוואי בפייסבוק. בעולם בוודאי יש הרבה יותר מאומצים מאשר בישראל, ואם את מסתדרת עם אנגלית תוכלי להשיג יותר מידע על הדרכים לחפש את משפחת המוצא.

הערה כללית: אין לי מושג אם תוכלי להגיע בעצמך לרישומי האימוצים בפרגוואי. רוב החיפושים מתבצעים ע"י מקומיים שמתמחים במציאת הפרטים וביצירת הקשר עם המשפחה הביולוגית (וקחי בחשבון שזה חייב להתבצע ברגישות רבה, כדי לא לסכן את המשפחה הביולוגית במקרה שהאימוץ הוסתר מהסביבה). התעריפים במדינות הלטינו אמריקאיות לא מתקרבים לקרסולי התעריף שכל בלש פרטי בארץ גובה.
בהצלחה

משתפרת

New member
כדאי שתקחי בחשבון כל מיני תרחישים

כדאי להכין את עצמך מראש, כדי לחסוך מעצמך פגיעה.
בהנחה שאכן ניתן לאתר את המשפחה הביולוגית, לעתים נתקלים בסירוב לקשר. מכירה מקרה בו הילד נמסר לאימוץ כי נולד לאישה בזמן שבעלה עבד בארה"ב. אם קיומו של הילד יתגלה למישהו ממשפחתה חייה בסכנה. יתכן ותסרב ליצור קשר.
גם ילדים שנולדו כתוצאה מאונס עלולים לעורר אצל האם הביולוגית רתיעה.
בכל מקרה, ברוב המכריע של המקרים מסירה לאימוץ נעשית כתוצאה ממצוקה קשה, פיזית, כלכלית, נפשית או אחרת. לעתים כשרואים טלנובלה בטלוויזיה התגובה היא ש"אין דברים כאלה במציאות". כמה סיפורים שהכרתי יכולים לגרום לטלנובלות להחוויר. לכן כדאי שלא תעשי את הדברים לגמרי לבד, כדאי שתהיה לך תמיכה ושיהיה לך עם מי לחלוק רגשות במסע המטלטל הזה, שיכול להיות מהיר ויכול להתמשך, והוא לגמרי לא פשוט בין אם תוכלי לאתר את משפחת המוצא שלך ובין אם לאו.
מאחלת לך להגיע לתוצאה בקלות.

יש אתר שבו מאומצים מפרגוואי רושמים פרטיהם והורים ביולוגיים

שרוצים בכך מחפשים את הילדים הביולוגיים שלהם לפי תאריך לידה, מקום לידה, פרטים מזהים אחרים שהילד יודע מהוריו המאמצים כמו שם הסוכנות המקומית שטיפלה בנושא, איש קשר וכן הלאה, ויוצרים קשר (אם מתאים להם כמובן).
האתר נקרא Paraguay Adoption Registry
והכתובת שלו היא http://www.adopteeconnect.com/p/a/136/

בנוסף לעצות המצויינות של משתפרת, מציעה לך לעשות חיפוש באנגלית סביב אימוצים מפראגווי ומציאת הורים ביולוגיים (birth mom, birth parents) בפרגוואי. זאת כיוון שבשנות השמונים והתשעים היו לא מעט אימוצים מפרגוואי לארה"ב.

בהצלחה!

למעלה