שלום לכולם. אני חדשה פה

זפטל

New member
שלום לכולם. אני חדשה פה

בפורום, אבל לא בנושא המחלה. אני אישה בת 30 ועברתי השלת מח עצם עצמית לפני 5 שנים. כיום אני נשואה ומתחילה לחשוב על ילדים. רציתי לדעת האם יש למישהי מידע שתוכל לחלוק איתי בנושא- מנסיון אישי. תודה מראש.

היי זפטל

ברוכה הבאה לפורום. אני שמחה שאת בריאה ומתחילה לחשוב על משפחה. זה נשמע לי נפלא. אין לי מידע אישי בנושא ילדים, ואני מקווה שאחרות כאן תתרומנה מנסיונן. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה
גלי

מיליתו

New member
הי

אני בת 25 ועברתי השתלת מח עצם לפני חודש... אם יש לך מחזור תקין וטבעי (ללא גלולות) כניראה תוכלי להכנס להריון בקלות ובלי בעיות. אם לא, יתכן מאוד ותזדקקי לתרומת ביצית. אם את רוצה עוד פרטים, שלחי לי מסר.

זפטל

New member
שלום גם לך, מיליתו

תודה על התגובה. אני מאחלת לך החלמה מהירה ואני שמחה בשבילך שההשתלה מאחוריך. מקווה שלא סבלת מיותר מדי תופעות לוואי. שלי הייתה קלה יחסית. אני נוטלת גלולות (פרמריל) ובזכותן יש לי מחזור אולם כמה רופאים אמרו לי שהגלולות כיום מדכאות את השחלות שלי. השאלה הגדולה שלי היא האם השחלות יכולות להשתקם, כמו שכל הגוף משתקם עם הזמן אחרי ההשתלה, ולהתחיל לבייץ. אני בהחלט לוקחת בחשבון את האפשרות של תרומת ביצית, אבל לפני זה אני הייתי רוצה לבדוק עד הסוף את האפשרות לילד ביולוגי.

זפטל

New member
טוב, רק עכשיו גילית

את אופציית המסר הפרטי....לא ממש שמתי לב לזה עד עכשיו ואני חדשה בפורומים. בכל אופן, את המשך ההתכתבות אפשר באמת להמשיך במסרים. ביי.

דגנילי

New member
היי לך

גם אני בת 30...ב-96 עברתי השתלת מח עצם עצמית , אחרי שנתיים (בעיצת ההמטולוג) ילדתי את סער (היום בן 5), ולפני שנתיים נולדה עינב. רוצה לדבר? שילחי לי מסר

זפטל

New member
שלום לך דגנילי...

כמה ששמחתי לראות את תשובתך. קודם כל נפלא לשמוע על בריאותך המתמשכת ועל מימוש האמהות. השאלה הראשונה שעולה בראשי היא האם הילדים הם ילדייך הביולודגיים או מתרומת ביצית? האם השתמשת בהורמונים בשם פרמריל (הורמונים של גיל המעבר)?, האם השחלות הפסיקו לתפקד באיזשהו שלב ואז חזרו לתפקד? ואם כן, איך? אני כיום נוטלת פרמריל כבר יותר מ-6 שנים משום שבזמן השנה השנייה של הטיפולים התחלתי לסבול מתופעות גיל המעבר (בעיקר גלי חום). היום אין לי מושג מה מצב השחלות.

למעלה