שלום לכולם , אני חדשה פה

שלום לכולם , אני חדשה פה

נכנסתי במקרה תוך כדי גלישה ונראה ממש נחמד פה יש לי שאלה לכל ההורים אשמח לדעת אם יש עוד הורים שעברו את זה או חווים את זה היום. הבן שלי בן 4 עוד מעט והוא מאד מאד אוהב לשחק בברביות ובמשחקים של בנות בלבד, הוא לובש את הבגדים של אחותו כל הזמן משחק במשחקים שלה בלבד , לא מעניין אותו מכוניות , רובים , רובוטים וכדומה. אנחנו נכנסים לחנות ואני אומרת לו לבחור מה שבא לו והמלאך בוחר רק דברים של בנות!!! בקיצור, האםזה נורמאלי כי יש לו אחות גדולה ממנו עד מתי? מה עושים? חוצמזה הוא מושלם, חכם מפותח ונבון - ואני כן אוביקטיבית. תודה מאמא ואבא.

רותי ע

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אכן נחמד פה ואת מוזמנת להישאר
לגבי השאלה שלך- קודם כל אני מציעה לך לשאול גם בפורום חינוך לגיל הרך. היו שם לא פעם דיונים בנושא. וכשאת כותבת "נורמלי" את בטח מתכוונת לחשש שהוא מפתח נטיות הומוסקסואליות. אז קודם כל לפי מה שאת מתארת יש לך ילד מאוד נורמלי- מושלם, חכם מפותח ונבון (מילים שלך). לגבי האם משחקים כאלו מצביעים על נטיה מינית בגיל כזה אין לי מושג אבל אני רואה מסביב ילדים שמשחקים בבובות, מתאפרים וכו´ והכל בגדר משחק.

ענבל30

New member
איזה כייף לך, שיש לך ילד שאוהב

משחקי דמיון, ולא משחקי מלחמה. אוהב אנשים (=בובות) ולא מכונות (מכוניות, רובוטים). אולי הוא גם לוקח דוגמא מאחותו הגדולה, מאמא שלו, בגיל הזה קורה הרבה שהם מחקים את אמא ורוצים להדמות לה. אם הוא לובש את הבגדים של אחותו הגדולה, זה אולי מתוך הזדהות איתה? ומה רע בכך? החברה, לדעתי, יותר מדי דוחפת ומנסה להשפיע על ילדים וילדות לשחק במשחקים שהחברה החליטה שמתאימים להם.
תני לבנך החכם, המפותח, המושלם והנבון, לבחור את המשחקים והפעילויות שמדברים אליו, שיש לו נטיה טבעית אליהם. לא, זה לא אומר שהוא יהיה הומוסקסואל. (ואם כן, אז מה? הוא עדיין יהיה מושלם נבון וחכם והבן המקסים שלך, לא?
) תהני מהילד המקסים שלך, זו בהחלט לא נראית לי סיבה לדאגה.

ענבל30

New member
תודה, אני באמת מאמינה בזה...

אגב, אחד המשחקים האהובים על רומי הוא מטוס קטן שלוחצים על הטייס-בובה, והוא נוסע... אני מאוד מקווה שזה מראה על נטייה שלה להיות טייסת של מטוסי סילון
אני לא רוצה לבטל את הדאגה של אותה אמא, אבל אולי כדאי לבדוק מהיכן נובעת דאגה זו? מה גורם לה לחשוש כל כך?

ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif ולי אישית מה שאת

מתארת נשמע נפלא. מאוד אהבתי את תשובתה של ענבל אליך בנושא. הוא אוהב אנשים ומשחקי דמיון וכנראה יש בו רגישות שכזו וזה מדהים ונפלא ונהדר. בקיצור, חבל להכביר במילים, אני מזדהה לחלוטין עם תשובתה של ענבל
שירלי.

jole

New member
ברביות ולוחמים

את יכולה להיות רגועה. אוהב ברביות? למה לא?? הבן שלי בן 6 (עוד מעט) והוא אוהב לוחמים (בטמן, סופרמן וכו´) וגם ברביות. ותשאלי את הבנות שראו אותו במפגש הוא נראה "גבר" בכל רמ"ח אבריו
(ואז מה אם אני לא אוביקטיבית). אבל אפשר לראות כבר את השפעת הסביבה בגן כי כשהוא אומר לי שהוא אוהב ברביות הוא דואג להדגיש- "את יודעת אמא בנים יכולים לאהוב גם לוחמים וגם ברביות" והוא סיפר שצחקו עליו החברים בגן. ואני מחזקת אותו ואומרת שלכולם מותר לשחק עם הכל ושלא ייתן לכמה "בריונים" להגיד לו מה מותר ומה אסור. ומי קבע מה זה דברים של בנות?? האין זו הגדרה שגובשה ע"י החברה כ"נורמה" ומי אמר שכולם צריכים להסתדר בשלשות לפי הנורמה??

מנסיון של שכנה

הבן של השכנה שלי מאוד מושפע מהאחיות שלו. הן בנות 12 ו-10 והא בן 4. כל היום לובש שמלות שלהן ושם חולצה על הראש - השיער שלו. יש לו מודעות מדהימה לגבי יופי ואסתטיקה. הוא שם לב שהסתפרתי, ששמתי לק על הצפרניים. לפי מה שאני יודעת, אמא שלו לא ממש מתרגשת מהעניין. בטח מתי שהוא זה יעבור לו

קודם כל תודה רבה לכולכן על

התשובות , כאשר כולן ממש מעניינות וחכמות. התשובה של חגית ממש ממש קולעת לעיניין כי הוא באמת ילד רגיש חם ואוהב, הוא באמת שם לב לכל שינוי שבי (לק תספורת ואפילו מחמיא) הוא גם מחמיא כל הזמן לאימהות של ילדי הגן. וגם שם מגבת על הראש כל היום , שזה בעצם השיער הארוך שלו. אני לא חוששת בכלל מנושא ההומסקסואליות אבל.... בקיצור תודה רבה לכן, אני אחכה שזה יעבור לו.

למעלה