שלום לכולם, אני חדשה+ שאלה

שלום לכולם, אני חדשה+ שאלה

סיימתי תואר ראשון בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באת"א (מצטיינת דקאן), מתחילה תואר שני מחקרי בחוג למגדר בבר-אילן. "כשאהיה גדולה" אני מעוניינת לעסוק במחקר. בגלל שעברתי ממוסד אקדמי אחד לאחר, ומכיוון שעברתי לחוג שהוא יחסית חדש בארץ, לא הצלחתי למצוא משרות תרגול. אני מאוד מעוניינת לתרגל, שכן אני מרגישה שזה יעזור לי 'להשתפשף' בעמידה מול קהל וכמובן להכיר את המערכת מבפנים. האם יש לכם עצות מה ניתן לעשות? איך אוכל למצוא משרות לתרגול בהתחשב במצבי? השנה הזאת כבר אבודה, אבל אולי אוכל לחפש משהו לשנה הבאה. מודה מראש על כל תשובה שתתקבל.

22ק ו ס ם

New member
זו בעייה

לכל מחלקה יש את הקריטריונים שלה לתרגול. האם שנה הבאה בגלל שלא תהיי חדשה יש לך יותר סיכוי להיות מתרגלת? האם יש משרות עוזרי הוראה אחרות שיש להן דרישה? אם אחד המרצים מחפש עוזרת מחקר או הוראה, זו הזדמנות טובה לנסות להתחבר אליהם ואז יש יותר סיכוי שתוכלי למצוא משהו. את יכולה גם לנסות לחפש משרות בחוגים אחרים שאולי צריכים מתרגלים. ועוד נקודה שקשורה לשאלה שלך בעקיפין. אם את מעוניינת במחקר שווה אולי לחשוב לטווח הארוך ולנסות אולי ללמוד את הנושא בחו"ל, אם זה רלוונטי לגבייך. שם תוכלי ללמוד במסלולים ישירים לדוקטורט ולא תהיה לך בעייה של מציאת עבודה בתור עוזרת הוראה ברוב המקרים.

תודה על התשובה

מספר תשובות משלי. אין תואר ראשון במגדר בבר-אילן ולכן אין להם צורך במתרגלים. בתור עוזרת מחקר לדעתי יש להם עדיפות לדוקטורנטיות ולכן סיכויי מוגבלים. הייתי רוצה לתרגל גם בסוציולוגיה באת"א לו היה ניתן לי, אבל יש להם עדיפות ברורה למאסטרנטים מהחוג, ומכיוון שעברתי ללמוד מגדר ועוד באוניברסיטה אחרת, אין לי סיכוי. לגבי סוציולוגיה בבר-אילן, אכן יהיה שווה לברר, אבל שוב, בגלל המעבר שעשיתי בין המוסדות והחלפת חוג, נראה לי שהסיכוי קטן. אני ובעלי מעוניינים להגר לניו-זילנד, ורק מחכים שיהיה לו מספיק שנות ניסיון בעבודה על מנת להגיש בקשה לוויזה על סמך מקצוע. זאת הסיבה שהעדפתי לא לבזבז את הזמן ולהתחיל ללמוד לתואר שני. את הדוקטורט אעשה כבר בחו"ל, אבל כרגע אין לי אפשרות לעזוב את הארץ.

ההנחה שלך לגבי עוזרי מחקר לדעתי מוטעית

אם תעשי רושם טוב, דווקא לפחות אצלנו (בעברית) יש העדפה לקחת מאסטרנטים כעוזרי מחקר. ורוב הסיכויים שזה יוביל יותר להיכרות אישית שיוכלו להמליץ עליך מאשר תרגול. לגבי התרגול - מעבר ללנסות במחלקה לסוציולוגיה באמת בבר אילן, את גם יכולה לנסות במכללות ובאוניברסיטה הפתוחה. לדעתי אם זה רק בשביל ניסיון, זה אולי מיותר בשלב זה, ויש מספיק זמן בדוקטורט להשיג את אותו ניסיון.

../images/Emo45.gif לנסות במכללות ובפתוחה, כולל דרך מרצים

הרבה חברים שלי שהיו בתואר שני בסוציו' בת"א תרגלו בפתוחה ובמכללות ע"ס היכרות עם מרצים בחוג (הציעו לי, לא יכולתי משיקולי זמן). שווה לבדוק עם מרצים שמכירים אותך, הן בת"א והן בבר-אילן, האם הם יכולים לסייע לך להתקבל לתרגול במכללות או בפתוחה, יש הרבה מרצים שעובדים במקום נוסף או מכירים אנשים שם. בהצלחה.

למעלה