שלום לכולם... אני חדשה...

קוקה1

New member
שלום לכולם... אני חדשה...

אני אם לשתי בנות (קטנטנות) ול-3 כלבים מדהימים ולחתול ג'ינגי שאימץ אותי ולעוד כמה חתולי רחוב.... אני צמחונית כ-6 שנים הסיפור שלי התחיל בטיול לספרד שבעקבות מלחמת שוורים (לא הייתי ולא צפיתי) החלטתי סופית לא לגעת בבשר בהמשך הצטרפו הדגים והביצים אני לא יודעת אם אני בסדר מה עוד אסור לאכול? אשמח לצרף לרשימה עוד דברים שאולי אני לא מודעת להם....

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

וכל הכבוד
לגבי מה ששאלת, אני בטוחה שעוד מעט יענו לך חכמי וותיקי הפורום

קוקה1

New member
אני לא מסוגלת להכנס לאתרים כאלו../images/Emo7.gif

הייתי בהפגנה שלהם וחזרתי הביתה בוכה ובדיכאון אני מודעת לכל ההתעללות המזויעה הזו ולכן אני לא אוכלת בשר דגים ביצים הטיטולים של הבנות שלי הם תוצרת הארץ (טיטולים פרימיום) ולגבי קוסמטיקה אני תמיד מחפשת את השפן בקיצור ממש מלחמה, אבל אני לא יודעת אם זה קשור לצמחונות המצב הבריאותי שלי רע אני אחרי שתי לידות ושוקלת 45 ק"ג (1.65ס"מ) נשירת שיערה איומה ועוד כל מיני בעיות...

תמהוני

New member
לא יודע ממה זה עשוי לנבוע

אבל יש בעיה משותפת להרבה צמחונים/טבעונים והיא מחסור בויטמין B12 שקשה לספוג אותו ממזון צמחי. את לוקחת תוספי מזון שמכילים B12? מקפידה על מזונות שמכילים B12? עשית בדיקת דם כדי לבדוק את הרמה אצלך? אם התשובה היא לא ל-2/3 כדאי שתתחילי לדעתי

VEGANiUM2

New member
אין באתר הרבה תמונות...

אבל אם ידוע לך כל הסבל בתעשיה הזו, וכל מה שמדאיג אותך הוא האם טבעונות זה בריא, אז אין לך מה לחשוש, אפילו משרד המזון האמריקאי וגם איגוד הבריאות האמריקאי ממליצים על טבעונות, הנה קישור: http://www.fda.gov/fdac/features/895_vegdiet.html לידה היא טראומה עצומה לגוף המדללת את מאגרי הוויטמינים ואפילו מזיזה איברים כמו לב ממקומם, אבל תהיי בטוחה שחלב/בשר/ביצים זה לא מה שיעזור, אלא אפילו יזיק. את צריכה לאכול נכון בלי קשר לצמחונות. לדוגמה בשמרי בירה ובקמח סויה יש לפחות פי 3 ברזל מאשר בבשר ביצים וחלב. הקפידי לאכול לפחות קצת פשתן טחון, סויה, טחינה, שמרי בירה, אגוזי ברזיל ופטריות שיטאקי ומזון מעושר B12 מידי יום. אם את רוצה למלא את המחסור במהירות, שום סוג של מזון לא יעזור ותצטרכי להשתמש בטבליות ויטמינים.

קוקה1

New member
שום דבר בעולם לא ישכנע אותי

לחזור לאכול בשר, אין סיכוי אני יודעת שאני ישאר צמחונית לנצח זה בטוח אבל לגבי כל המחסורים שיש לי, יש לי בעיה באוכל אני לא אוהבת כמעט כלום מעט מאוד דברים אני אוכלת והם בטח גם לא הכי בריאים ומזינים.

פירות, ירקות, דגנים מלאים, קטניות ,

אגוזים ושקדים .+ תוספי מזון אם צריך לפי עצת בעל מקצוע זה כל שאת חייבת לצרוך כל דבר נוסף לכך הוא פרשנות ולא מחוייב המציאות

ברוכה המצטרפת ../images/Emo9.gif

נשמע שיש לך גן עדן אמיתי בבית חיות בבית ולא בקרר כמו שאצל רוב האנשים שאצלהם חייה זה משהוא מת וקפוא בפריזר מכירים את הפרסומת "אמא יש פרה במקרר?" כאילו דה? רק עכשיו הם מגלים חייה מתה במקרר?

tali_le

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif

ברוכה הבאה לפורום! הנה לך
רשמי לרגל הצטרפותך אני מצרפת כאן קישור ל מאמרי הפורום שם תוכלי למצוא קטגוריות שמדברות גם על חלב, ביצים, בשר וכדומה - ותנו לך מידע על ההתעללות במשקים ללא הטראומות שבתמונות בנוסף ישנה קטגוריית תזונה - שם תוכלי למצוא מידע על ברזל ומקורותיו בצמחיים וגם הסברים לגבי B12 - שני חוסרים שבדר"כ יש לנשים לאחר לידה גם כאשר התזונה שלהם הינה מאוזנת אני ממליצה מאוד על בדיקות דם כדי לוודא מה בדיוק הגוף שלך צריך כרגע וגם על התייעצות עם תזונאי (אנחנו בדיוק מנסים לפתח המלצות לגבי תזונאים טובים לצמחוטבעונים) שיעזור לך לבנות תפריט שיכיל את כל מה שחסר לך טלי

motior

Member
את בסדר

כל עוד את מרגישה בסדר עם עצמך. צמחונות זה לא דת - אין חוקים נוקשים של מה מותר ומה אסור. כל הכבוד על הצמחונות. ובקשר לבעיות הבריאות - הם לא בהכרח קשורות לתזונה, אבל צריך להתחיל עם בדיקות ואז לראות. אני צמחוני למעלה מ-20 שנה, ומעולם לא היו לי בעיות בריאות קשות (טפו, טפו, טפו)

Neta558

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif

הנה לך פרח רשמי
גם אני ממליצה לך פשוט לקרוא על התעשיות ולהחליט מה מתאים לך ומה לא.. אם קשה לך להכנס לשם בגלל התמונות, ניתן להגדיר את הדפדפן כך שלא יציג תמונות לפני הכניסה לאתר וכך להכנס ולקרוא מבלי להתקל בהן. (באקספלורר זה נמצא ב tools, internet options, advanced, multimedia ואז מורידים את הסימון להצגת תמונות) ברוכה הבאה!

קוקה1

New member
תודה על קבלת הפנים החמימה....../images/Emo13.gif

עשיתי בדיקות דם ואני מקווה שהכל תקין (למרות שאני בטוחה שלא) ואני מאמינה שאתחיל לקחת כל מיני ויטמינים למיניהם

למעלה