שלום לכולם...אני חדש בפורום הזה....

אנא RF

New member
שלום לכולם...אני חדש בפורום הזה....

בניגוד לפורום אחר שבו אני חבר קבוע. בניגוד לחתול של EASY RIDER (שאותו אני מכיר מהפורום האחר), לי חתולה שחורה לגמרי (שוורצע) בת 4 חודשים העונה לשם טריליאן (למי שמכיר את מדריך הטרמפיסט לגלקסיה). היא מחוסנת והכל, אבל היא היפר-אקטיבית בצורה מפחידה... השאלה היא, האם זה נורמלי בגיל הזה? כשאני נכנס הביתה בסוף היום היא מחכה לי ליד הדלת ומתחנפת ומגרגרת. 5 דקות לאחר מכן היא כבר נושכת לי את הידיים (מתוך משחק) והיא מתרוצצת בבית כמו משוגעת. אני יודע שיש חצי שעה ביום שאסור להתקרב אליה כי היא באטרף, ונאמר לי שזה נורמלי. אבל רוב הזמן שאני בבית היא משחקת איתי (או אם חפצים שונים ומשונים מסביבה). אני מניח שבזמן שאני לא בבית היא ישנה, ולכן יש לה כח לשחק בערב. השאלה היא מתי היא תרגע קצת? שי נ.ב. - האם יהיה לי בלאגן להביא עוד חתולה הביתה? החתולה הזו אצלי כבר חודשיים בערך.

מאריאן

New member
חתולה היפר אקטיבית...

קודם כל תתחשב בעובדה שהיא עדיין גורה, וגורים הם יותר אקטיבים מבוגרים. תנסה להעסיק אותה ולתת לה לשחק עם כל מיני כדורים (לחתולה שלי יש כמה כדורים שהיא מטורפת עליהם...) אתה יכול גם לקחת חוט ולגרום לה לרוץ אחרי החוט, הם מאוד נהנים מזה כי זה מחדד להם גם את חושי הציידים (וגם יגרום לך לרוץ בבית
). אתה יכול גם לגרום לה לקפוץ על החוט (פשוט תרים אותו ותגרה אותה עד שהיא תנסה לקפוץ עליו ולתפוס אותו). השאלה היא כמה כוח יש לך להמשיך לשחק איתה... אני מניחה שבגלל זה אתה שואל את השאלה... אני חושבת שאחרי כמה חודשים היא תרגע ותשחק פחות. אם יש לך בית עם גינה אז פשוט תתן לה לצאת החוצה לשחק בגינה עם עצמה. בקשר ללהכניס הביתה עוד חתולה, אני לא מומוחית, אני מניחה שיש כאן אנשים אחרים שיודעים בנושא הזה יותר ממני... בעיקרון חתולים הם מאוד מאוד קנאיים, וכדי שיהיו 2 חתולים בבית רצוי להביא את שניהם הביתה באותו זמן.

טל קר

New member
אהלן. קודם כל גורים באמת יותר

היפראקטיבים, ושנית רחמנות עליה, היא לבד בבית בלי אף פרטנר לשחק איתו! לכן להביא חתול/ה בנוסף זה פתרון נהדר. כדאי לעשות את זה כל עוד החתולים עדין צעירים (4 חודשים זה עדין גיל מצוין), למרות שבכל גיל אפשר לעשות את זה, פשוט משך התהליך שונה. ממש לא בלאגן להביא עוד חתולה הביתה, 2 חתולים במה שנראה פראדוקסלי למי שלא מבין יותר קל לגדל מאשר אחד. כי הם לומדים אחד מהשני, מעסיקים אחד את השני, ומשחקים אחד עם השני, ומלקקים אחד את השני, וישנים אחד את השני. הבלאגן מתקצר (כי אין חתול משועמם אחד), והאושר גדל. בהתחלה יש קצת "בלאגנים" אבל זה ממש לא רציני, והתמורה שווה כל השקעה. מוסיפה קישור למאמר "לגדל יותר מחתול אחד" מאתר שונרא.

**לילך**

New member
טובים שניים חתוליםם מהאחד

אני מסכימה עם כל מה שטל אמרה. גם לי יש שני חתולים (כבר בני חמש שנים), את מיקי אימצתי כשהיא היתה בת שלושה חודשים ושטושי היה כבר בן חצי שנה ,עד שהבאתי את מיקי טושי היה מתעלל בי כל היום ומאז שהבאתי את המיקי הם מעסיקים אחד את השניה. אין ספק שעדיף שני חתולים מן האחד ,זה מאפשר לי להשאיר אותם אפילו יום יומיים לבד , משום שהם מעסיקים אחד את השניה. לצערי הרב מאז גיל שנה רמת השובבות שלהם שואפת לאפס ,אני מתעגעגעת לימים שבהם הם היו גורים שובבים וכל חוט או כדור היה גורם להם להשתולל בטירוף. כיום כדי להריץ אותם אני צריכה ממש להתאמץ ולהמציא משחקים חדשים ,היום הלהיטים הם: צללים על הקיר (לטושי) וקטניפ (במיוחד למיקי). לסיכום:תביא עוד חתול ותהנה מהמשחקים של הגור ,עוד תתגעגע לימים האלה. דרך אגב הואא לא נושך לך את אצבעות הרגליים בלילה? כי זה התחביב של הרבה מאד גורים להתקיף את אצבעות הרגליים מתחת לשמיכה.

מאריאן

New member
טל, עשית לי חשק להביא הביתה עוד

חתול
(חבל רק שזאת לא בחירה שלי...
)

**לילך**

New member
טל תלמד אותך איך משכנעים

את החבר. תתחילי לבחור חתול נוסף...
))

Easy_Rider

New member
כמה עושה החתולה שלך מ-0 ל- 400 ? ..

טוליק בן 4 חודשים, ישן 18 שעות ביממה, 6 שעות הערנות שלו מתחילות בחצות ונגמרות בשש לפנות בוקר עת הוא מתמקם מתחת למיטתי בארגז המצעים וישן שנת ישרים. אני נפעם כל פעם מהשיפור שהוא מפגין בשליטה בכדור, הוא כבר הבין שאם הוא נכנס לו מתחת לספה כנראה שהוא לא יצליח להגיע אליו, והתחיל לתרגל איך לא לעשות את זה. חוץ מזה ... תמונות בקרוב ... האם יש אפשרות לצייד את החתול בסליידרים, אנאRF, לפעמים הוא מאבד אחיזה בסיבוב של פינת האוכל, ובשיקן של המרפסת מטבח ...

למעלה