שלום לכולם, אני חדש בפורום.

שלום לכולם, אני חדש בפורום.

אני לקוי שמיעה לא ברמה גבוה (מסוגל לשמוע גם בלי המכשירים).יש לי 2 מכשירי שמיעה שבהם אני משתמש לסירוגין.התחלתי להשתמש במכשירים לפני כשנה וחצי. אני רוצה לציין שלא קל לי עם המכשירים מסיבות רבות כמו רעש,רוח,אי נוחות ועוד המון סיטואציות שונות. אשמח לשמוע על מצבים שונים שלכם ודרכים להתמודדות. (כול הזמן אני חושב שזה ענין של זמן להתרגל, אבל הזמן עובר ואין השתפרות). אודה לכם מאוד על התיחסויות.

0ne Man

New member
שלום שמשון ../images/Emo13.gif

וברוך בואך לפורום!
לא ציינת איזה מכשירים יש לך - דיגיטליים או אנלוגיים? אכן צריך להתרגל למכשירי שמיעה, אבל אני חושב שתקופה של שנה וחצי זה קצת מוגזם, וייתכן שיש איזו בעייה בכיוונון של מכשירי השמיעה שלך. מה שהייתי מציע לך זה לחזור למכון ממנו קנית את מכשירי השמיעה, ולבקש שינסו לכוון מחדש את מכשירי השמיעה שלך בהתאם לבדיקת השמיעה המעודכנת שלך. הם מסוגלים לסנן בכיוון רעשי רקע לא רצויים. אפשרות נוספת היא שתלך להתייעץ אצל קלינאי תקשורת מוסמך, שיבדוק אם מכשירי השמיעה שלך בכלל מתאימים לך. ייתכן שהוא יציע לך לנסות מכשירי שמיעה אחרים, שיתאימו לך יותר. לא כל מכשיר שמיעה מתאים לכל אחד. צריך להתאים את מכשיר השמיעה באופן ספציפי לכל אדם, וייתכן שמכרו לך מכשירי שמיעה שאינם מתאימים למצבך, אבל את זה יוכל לקבוע רק קלינאי תקשורת אובייקטיבי, שאינו עובד במכון שמיעה כלשהוא. אשמח אם תעדכן אותנו אם מצבך ישתפר. בהצלחה!

../images/Emo51.gifתודה על העצה

המכשירים שלי הם דיגיטליים ולפי החברה הם מתאימים לי ומכוונים. איך אוכל ליצור קשר עם קלינאי תקשורת? האם זה דרך קופת חולים? תודה.

Catty

New member
נראה לי

שבאמת אפשר ליצור דרך קופ"ח קשר עם קלינאי תקשורת, אך אינני בטוחה. אני מניחה שאתה אכן מגיל 18, לכן לא אציע לך את "שמע"...

K u d z u

New member
שמע זה לא המקום לברר על

קלינאי תקשורת. צריך בכל מקרה לשאול את קופת החולים מה מגיע לך, אבל מידע נוסף אפשר לקבל מהעובדים הסוציאליים שמתמחים בנושאים האלה - ולפי התיאור שלך את הבעיות שלך, כנראה יתאים לך לפנות לעובד הסוציאלי של ארגון בקול, שהוא ארגון לכבדי שמיעה ולמתחרשים. יש גם את העובדים הסוציאליים של אח"א, שזה ארגון שבדרך כלל מזוהה עם חרשים שיודעים שפת סימנים.

צלף

New member
כמו כן בקול מעבירה קורסים

במיומנויות תיקשורת, וגם עשו פעם אחת קורס בקריאת שפתיים, אז זה יכול להתאים למתחרשים שעוד לא רכשו את ההרגלים איך להסתדר עם מצבם החדש... מעניין שהרעש של הרוח שנושבת מפריעה לך, אני דוקא אוהב לטייל בחוץ כאשר הרוח נושבת לי במכשירים... לי זה רעש נעים...

הרוח נושבת . . .

זה שישנה רוח שנושבת במכשירים הרעש גובר על רעשים אחרים חשובים או פחות חשובים.

צלף

New member
מי אמר שצריך לשמוע כל הזמן ../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif

אחת הבעיות במיוחד של מתחרשים, כך התרשמתי, שהם מנסים לשמוע כמו קודם ששמעו, באמצעות מכשירי שמיעה, זה לא הולך, השמיעה במכשירי שמיעה נכון להיום היא רחוקה ממה שמספקות האוזניים טבעיות (התרשמות לא אמצעית מחברי השומעים). אפשר לומר להבדיל אלף הבדלות, שזה כמו מי שצריך ללכת באמצעות קביים, ומנסה ללכת ולרוץ כמו ההולכים טבעי... כל כבד שמיעה וחירש רגיל לוקח הרבה פעמים הפסקה או מנוחה משימוש במכשירי שמיעה, והוח זה דוגמא מצוינת להפסקה כזאת, אתה שומע רק את הרוח, ולא משהו אחר...

הסביבה

מעטים הם המקרים שבהם אני נהנה לא לשמוע. הייתי מעדיף לשמוע ולהתעלם אם צריך.לא בכול מקום אפשר להתאים את הסביבה למוגבלות לכן מה? לברוח כל הזמן אל תוך השקט\רעש???

K u d z u

New member
השאלה האמיתית היא:

יש לך בכלל ברירה אחרת? אתה לא יכול לשמוע מה שאתה לא יכול לשמוע, וכך גם אני, צלף וכל אחד אחר. נותר איפוא לנסות ולהפיק את המירב מהמצב הקיים: האפשרות לעשות "הפסקה", כמו שצלף אומר, או להגביר/להחליש רעשים שקודם לכן נאלצת פשוט להשלים עם קיומם מבלי יכולת לשלוט בהם.

0ne Man

New member
עליך לפנות לרופא א.א.ג

בקופת החולים שלך, ולהתלונן על הרעשים ואי הנוחות שיש לך עם מכשירי השמיעה שלך. הוא יפנה אותך לבדיקת שמיעה עם מכשירים למכון אודיולוגי, ושם יבדוק את השמיעה שלך עם המכשירים קלינאי תיקשורת. אפשרות שניה VHT שאתה תפנה ישירות לקלינאי תיקשורת שלא דרך הקופה. מצורף קישור לרשימת קלינאי תיקשורת מוסמכים.לקישור לחץ כאן בהצלחה!

למעלה