שלום לכולם! אני חדש ועניינים

The Tuna Master

New member
שלום לכולם! אני חדש ועניינים

ובכן, מצאתי את הקהילה הזו בין אינספור הקהילות של תפוז, קראתי כמה סיפורים וראיתי כי טוב, והחלטתי לנסות להיות פעיל כאן, מפני שהנושא קרוב ביותר לליבי. מזה זמן מה אני כותב סיפורים, ותמיד נחמד כשיש קהל חדש, ומצד שני אני חושב שהכתיבה שלי זקוקה לליטוש מסוים, ואני כאן גם כדי לקבל ביקורת בונה. אולי גם כדי לעזור. מקווה להיות פעיל כאן. בברכה, שי

The Tuna Master

New member
סיפור להתרשמות ראשונית

אדון לוציפר והנה אני, לבד. עוד סופשבוע עובר, ואני תקוע כאן, בחור הזה. וזאת לא אשמתי. בעצם, הכל בגללו. המעצבן הזה, שתמיד גנב את הצעצועים וקרא לי בשמות, אני לא עשיתי כלום. אז יום אחד התעצבנתי והרבצתי, אז מה? אף פעם לא הבנתי למה נטפלים אליי. אולי בגלל שהייתי גדול, משהו כמו 7 מליון שנה יותר, מאחי. אבא, שכל השכנים קראו לו 'אלוהים', תמיד היה עסוק בעניינים שלו ובכלל לא התעניין מה הולך איתנו. רק אמא, שהייתה כל היום בבית, דאגה לנו. אף פעם לא הבנתי למה אני תקוע כאן למטה, ואחי הקטן למעלה בעננים, מכייף לו. כל פעם כשאני קורא כתבה בעיתון אני צוחק, כשיש עוד 'מכתב לאלוהים' אני מתפקע. כי הם לא יודעים, בני האדם האלו, שאלוהים כבר בגמלאות, ועכשיו אלי, האח הקטן, שולט להם על החיים. משחק בהם כמו בצעצועים. אף פעם לא חיבבתי את אלי, הפוץ הזה. יום רביעי אחד, כשאבא חזר מוקדם מהעבודה הוא הביא לו חתיכת אדמה לשחק איתה, ארץ ישראל או משהו, ואלי גרם כזה נזק, שאבא עבד אלפיים שנה עד שהצליח להביא את האנשים שם למצב נורמלי. הוא היה ממש קרוב לאוטופיה, אפילו, עד שאיזה מישהו רצח שם ראש ממשלה ואז אבא החליט שנמאס לו ופרש לגמלאות. אותי, שתמיד יצאתי פראייר, הציבו בשאול, במקום דיאבלו. איש גדול דיאבלו, היה ממש עובר על הרקורד של כל אחד ובודק אם הוא מתאים לגהנום, אבל זה היה פעם. היום יש חוטאים כמו זבל, וכבר אין כוח, אז אני פשוט נותן למחשבים לעשות את כל העבודה. לפעמים יש כל מיני בעיות ומשאירים את החוטאים בחיים, במקום להביא אותם לפה, אבל ממילא אנחנו בצפיפות אוכלוסין שחבל על הזמן. כל יום באים איזה כמה מאות בני אדם, ותמיד הם נופלים על הברכיים ומתחננים, אומרים שלא ידעו שקיים מקום כזה באמת. ואני, שבסך הכל בחור בסדר, מוותר להם לפעמים. חוץ מלאונסים ולרוצחים, שיסבלו לנצח. היום היה אמור להגיע השיפוצניק האדיוט הזה, שרימה את כל הלקוחות שלו. מהדור הישן, כי כבר מזמן הפסקנו לקחת את הרמאים. הוא מאחר. אני מסתכל בטלוויזיה על תוכנית אירוח דפוקה עם ריקי לייק הזאת, עושה רייטינג על חשבונם של אחרים. הכנתי לה כבר את התולעים אוכלות הבשר. בסוף הוא מגיע, איזה רומני עם בגדים מלוכלכים לגמרי, שפכטל ביד אחת ודלי ביד השניה, מחייך חיוך מתנצל. "סליחה, אדון לוציפר, בעיות עם האישה." "למי אכפת. יאללה, תתחיל לעבוד", נבחתי. הוא הסתכל על הקיר בסלון, אמר שיש בעיה של מליחות יתר, ובגלל זה יש דליפה של מים. שם קצת בטון ודפק טיפה עם השפכטל, קצת חזק מידי, וביקש אלף דולר. אחרי שהלך חלצתי את הנעליים, הורדתי את הגרביים והתיישבתי על הכורסא, קורא את העיתון של מחר. רעידת אדמה, אעלק. ככה זה עם בני האדם האלו, חייבים לעשות דרמה מכל דבר.

michaelg123

New member
אדון טונה

אהלן למה אתה לא כותב סיפורים כמו שאתה כותב ביקורות? (באמת בלי שום טיפה של ציניות) מיכאל

michaelg123

New member
כתבת ביקורת טובה

כתבת ביקורת טובה לאחד הסיפורים שהופיעו פה, הסיפור ששלחת קצת פיות טוב לצערי.

The Tuna Master

New member
הממממ

כפי שציינתי, אני כאן במטרה להשתפר. אולי גם אתה תקדיש מזמנך על מנת להבהיר לי מדוע בדיוק הוא לא טוב?

לנוכח עומס העבודה..

שמתחיל להצטבר כאן, אני אתחיל גם בעצמי לנסות לעזור, למרות שאני גם יחסית חדש כאן ולא מנוסה מי יודע. מכאן שכדאי לך לקחת את דבריי בערבון מוגבל, אני מעיר כהדיוט לא כמומחה. אז ככה, הכתיבה נחמדה מאוד והסגנון יפה, אבל, הבעיה לדעתי היא בסיפור עצמו. קודם כל, שום דבר לא ממש קורה כאן. הדמות הראשית יושבת ומספרת חוויות בכדי לחשוף בפני הקוראים את הרעיון שכבר די ברור בהתחלה (ואולי אפילו כבר בשם). אין כל רע ברעיון ד"א, כלומר בהאנשה של כל הסמלים האלה (אלוהים השטן וכו') אבל אתה לא יכול לזרוק אותו כמו קטלוג, חייב לקרות משהו. לדעתי, קוראים בד"כ, מצפים לעלילה, לעבור איזשהו תהליך עם הסיפור בכדי להזדהות עם הכתיבה, בכדי להרגיש שהם קיבלו משהו ממנה. במילים אחרות, הרעיון הכללי קיים והוא טוב, עכשיו רק תכניס עלילה, קונפליקט, תהליך שעוברות הדמויות וכד'. עצה אישית, יש תרגילי כתיבה של גושדארניט (goshdarnit) שהוא לא אחר מ-גיא חסון בפורום (בקישורים למעלה). כדאי לך לעבור עליהם, הם אחלה אימון (אני מנסה עכשיו בעצמי
). מצפה לגרסה הבאה של הסיפור ! בהצלחה.

The Tuna Master

New member
כנראה לא הבהרתי את עצמי

הסיפור הקצר הזה בא רק להוות רושם ראשוני. הוא מבין הכי קצרים שכתבתי אי פעם, ואני די בטוח שגם הקצר ביותר. אין לו עלילה, או קונפליקט, מפני שהוא לא מתיימר להיות סיפור עם עלילה או קונפליקט. הסיפור הוא מונולוג, כמעט כמו בדיחה קטנה, שנכתב ביום של רעידת האדמה שפקדה את ארצנו הקטנטונת לא מזמן. כמו שאמרתי, יש לי עוד סיפורים, אותם אפרסם במהלך הזמן, אבל רציתי רק להראות רושם ראשוני. מבחינתי, הכי חשובה הייתה ההזדהות עם הדמויות. מהבחינה הזו לא ביקרת, אז אני מניח שהגשמתי את מטרתי.

michaelg123

New member
אל תפרסם

אל תפרסם דברים שאתה לא חושב שהם מושלמים, אנשים קוראים את זה ומשקיעים זמן בכדי לנסות לעזור לך להשתפר ואז אתה אומר בעצם כל זה ידוע לי, סתם זרקתי איזשהו רעיון כללי. אם אתה באמת רוצה ללמוד תשלח את הדברים הכי טובים שלך ותקבל עליהם ביקורת אמיתית ולא ביקורת סרק. אנשים מתייחסים למה שאתה כותב ברצינות. לי לדוגמא יש כמה סיפורים שאני רוצה לפרסם אבל יש לי עוד עבודה עליהם, אני לא אשלח אותם עד שאעבור עליהם שוב ושוב ואהיה בטוח שאני לא יכול לכתוב יותר טוב. הביקורת שאקבל אז ( אני בטוח שאקבל ) תועיל לי הרבה יותר. בהצלחה מיכאל

The Tuna Master

New member
לא זה העניין

אני חושב שהסיפור מושלם, במה שהוא רצה להשיג. הסיפור לא היה אמור להיות עם עלילה או קונפליקט. הסיפור הוא לא רעיון כללי, הסיפור הוא מונולוג, כמעט אנקדוטה. הוא השיג את מטרתו, שהיא להראות נקודת מבט שונה במקצת של דמות לא שגרתית במיוחד, ועל זה בעצם הסיפור. אני מקווה שכוונתי הובנה. אם לא, נעזוב את זה. פעם הבאה אפרסם רק יצירות "קלאסיות".

Yuli Gama

New member
ומעניין

אתה בעצם אומר "אין כאן רעיון, לא עלילה, לא תוכן" אז מה הסיפור הזה בעצם השיג? הוא התחיל נחמד. באמת נתן מבט לא שגרתי על שמים והארץ. הכל הלך דיי טוב עד שהגיע החלק של "סיפור חיי הדפוקים" (זה מצוי בלקסיקון טרקי סיטי, אשר קישור אליו מצוי בקישורי הפורם. ממליצה בחום לקרוא). וכאן זה הפסיק להיות נחמד. -ההערה על רצח רבין -ההערה חסרת הטעם על ריקי לייק -השיפוצניק שאין לו שום מטרה ממשית מה אכפת לנו מהם, ולמה הם מצויים בסיפור? שלושת הדברים האלו גורמים למעוד על כל אחד מהם בניפרד ועל שלושתם ביחד, והורסים את כל הרושם שבנה הסיפור. תראה, הוא כתוב לא רע, אבל הסיום נראה כאילו מיהרת לסים, ולא השקעת בו מחשבה.

למעלה