שלום לכולם אני חדש כאן

כאב-רב

New member
שלום לכולם אני חדש כאן

גילי כחמישים. חיי היו לא נעימים ומלווים בהשפלות שהחלו בילדותי - מחוסר כישורי חברה. בעשר השנים האחרונות אני סובל כאב כרוני נדיר שאינו ניתן להשתקה מוחלטת בתרופות. מקור הכאב בטעות רפואית שנעשתה במהלך טיפול קל. עצב נפגע ונותר כאב. עם השנים חתכו רופאים את העצב, אך הדבר רק החמיר את הכאב. האיזור הוא עתה חסר תחושה וכואב בו זמנית. ידוע לי מעיון בספרות כי מצב זה אינו הפיך. הכאב מציק לי במשך כל יום בכל שעות היום במשך 10 השנים שחלפו. כל יום פירושו מלחמה קשה וסבל ללא נשוא. קראתי חומר באתר של "סהר" והבנתי כי אפריורי התאבדות נשללת כבלתי רצויה. מטרת הארגון למנוע אותה בכל מחיר. אני רואה בזה גישה צרת אופק שאינה מוכנה להתייחס באופן רציונלי למקרים מיוחדים בהם המוות הוא לכאורה כן פתרון הולם. 10 שנות הכאב הפכו אותי לשבר כלי ואיני יודע אפילו רגע אחד של מנוחה. גם תחזית התפתחות המחלה אינה מורה על פתרון - כלומר עוד כמה עשרות שנים של גיהינום עלי אדמות. בעלי חיים פגועים מומתים המתת חסד ללא היסוס, ואילו דווקא בן אדם אשר האינטיליגנציה שלו מחמירה את מידת הסבל לה הוא נחשף - נאלץ לשהות בגיהינום קיומי במשך עשרות שנים. ייתכן כי התיזה העומדת מאחורי סוג הטיפול ב"סהר" מכוונת לחולי דיכאון. אך אין לבלבל ולטפל בשיטה זו בבני אדם כמותי הסובלים כאב גופני של ממש, וללא תקווה (והנושא נבדק). מנין לוקחת החברה את העוז לקנות בעלות על גופו וחייו של אדם המתייסר ייסורי שאול, בלא להניח לו למות בשלווה מחד, ובלא להציע לו פיתרון של שיכוך כאב מאידך (לא קיים, ובדיקה כזו כבר ערכתי אצל גדולי המומחים בעולם). דומני כי מחובת ארגון שכזה לספק במקרה כמו שלי אפשרות של המתת חסד, הולמת, קלה, חוקית. אדם שאין מזור לכאבו אינו חייב לסבול יותר מבעל חיים פצוע במצב דומה. באופן אישי איני רואה בקדושת החיים ערך מוסרי לכשעצמו, ולפיכך כל כפיה של ערכי הזולת עלי, מסיבות דתיות ואחרות, ובפרט כשמדובר בהתעללות ממש באדם סובל, יש בהם משום חוסר אנושיות. אני מסופק אם אפגוש כאן גורם בעל גדלות רוח אשר ינסה להפעיל חשיבה ביקרתית במגמה לעזור לאדם סובל. סביר יותר שאתקל בתשובה רצופת סיסמאות אשר אינה מתייחסת לעובדות שצינתי במכתבי זה במלואן. מאידך אינני פוסל אפריורי שום אפשרות, וייתכן ואופתע לטובה באופן שאפגוש בתשובה שתיתן לי פתרון אמיתי והולם ולא מס שפתיים גרידא.

כאב-רב איך הקפצת אותי ../images/Emo24.gif

אתחיל ואומר שתהיה לך שבת נפלאה מחבקת אותך מכאן
את כל מה שאמרת בהודעתך אמרתי עשרות ואולי מאות פעמים לרופאים שלי, שאמרו לי תלכי לפסיכאטר אנחנו כבר לא יכולים איתך. אבל גם הם אמרו לי עוד דבר ואני שואלת אותך, את מה ששאלו אותי..... 1- למה באת אלינו לקבל טיפול אם את רוצה למות? כי מצבך חסוך מרפא? 2-למה את לא מסיימת את חייך, זה בידייך? אם היית באמת רוצה למות, לא היית צריכה לבוא אלינו לשכנע אותנו שמגיע לך למות. עניתי כמובן אני צריכה עזרה שאמות מהר ובטוח, אני מכירה שיטות רפואיות להפסקת פעילות הלב. קיבלתי תגובה-רחל את לא רוצה למות, את רוצה פתרון לסבלך ואין לנו , אנחנו יכולים להקל עלייך בכאב במעט שיש בידינו, אבל יכולים גם להציע לך, לנסות לחפש במצבך הרע א- להשאיר פתח לתקווה-הרפואה מתקדמת, מחלות נחקרות ותרופות יוצאות לשוק. ב-לאסוף כמה שאפשר חויות טובות , אפילו רגעים טובים במקרה שלך איש יקר עם נכדיך, עם משפחתך, קרוביך. דבר אחרון אומר לך , כאדם שחי עם המוות, והיה בו וחזר והיה בו וחזר ונשאר לחיות אותו, מתים רק כשאלוהים מחליט שצריך למות. כל נסיון להגיע עליו לפני הזמן שהוא יחליט יגרום לך לחזור חזרה אולי לסבל גדול יותר. מחזקת אותך שולחת לך אהבה שבת קסומה סבא יקר רחל-נשמה

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
כאב-רב - ברוך בואך אלינו

הכאב שלך זועק מכל מילה, וגם התיסכול והכעס. אתה מוכן לאפשר לנו להכיר אותך קצת יותר? כדי שנוכל לדבר איתך עליך, ולא ב"סיסמאות או במס שפתיים" כלשונך. ולגבי "סהר" - אנחנו מאמינים שבכל אחד מאיתנו, ואפילו במצב הקשה ביותר, נמצא לפחות ניצוץ של רצון להמשיך לחיות, להמשיך לפעול לקראת מחר שונה וטוב יותר. זה הניצוץ שמפעיל את האצבעות על המקלדת, זה הניצוץ שמתקשר ומחפש אוזן קשבת, כתף תומכת ולב אוהב, זה הניצוץ שמחבר בינינו כאן. לפעמים הוא חבוי מתחת לשכבות הכאב, המצוקה, הפחד, היאוש, אבל הוא ישנו, וביחד אנחנו מנסים למצוא אותו. נכון. אנחנו לא מוותרים ולא מרימים ידיים, אבל בשביל לוותר לא צריך אותנו, נכון? נשמח אם תבחר להצטרף אלינו. שתהיה לך שבת שלום.

agness_666

New member
לכאב רב

ברוך הבא לפורום.
לא סיסמאות - אלא מנסיון, "בעלי חיים פגועים מומתים המתת חסד ללא היסוס" לא נכון(!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ואם זה נעשה, זה כבר ממש ברגע האחרון, ובכאב לב אדיר, כשבעל החיים כבר גוסס ונותרו לו רק מספר שעות (או דקות) של התפתלויות חסרות אונים עד למוות. הטבע ברא אותנו כך שנרצה לחיות, כדי שננסה למצות כל טיפת חיים, ואני רק מאחלת לך שיהיו לך כוחות להמשיך, וזאת הסיבה שאנחנו כאן. באהבה, אגנס

למעלה