שלום לכולם :) אני חדש פה עם שאלה קצת כבדה...

yagoyago

New member
שלום לכולם :) אני חדש פה עם שאלה קצת כבדה...

אז הסיפור הוא כזה: אני בן 23 בקרוב, לומד בטכניון הנדסת מערכות מידע (מסיים שנה ראשונה) ומתכוון להתחיל את חיי בטורונטו ממש בתום הלימודים. ההורים שלי הגישו בקשת PR לפני שנה בערך כשאני עדיין תחת חסותם כך שגם אני אקבל PR. עכשיו כל ההקדמה הזאת נועדה בשביל השאלה הגדולה הזו: אני כרגע בבעיה, החלטתי שלא מתאים לי ללמוד בטכניון יותר (עומס מטורף, אין חיים וכנראה התואר יימשך לנצח) ואני חושב לעבור וללמוד באוניברסיטת חיפה מערכות מידע. העניין הוא שבטכניון נכון לעכשיו התואר שאני לומד הוא B.SC 4 שנתי (למעשה הנדסה) והתואר של האוניברסיטה הוא B.A תלת שנתי (תואר ראשון רגיל). הייתי מעוניין לדעתי האם יש הבדל מהותי בקנדה בין שני סוגי התארים, גם מבחינת רמות שכר והכרה בתואר ע"י מעסיקים בקנדה וגם האם אכן יש אופציה להמשך לימודים ב UOFT למשל גם עם תואר B.A או שפשוט להשאר לסבול בשקט בטכניון ולהגר אח"כ כי התואר "מהנדס" אכן מצדיק את עצמו. אני אודה מאוד לכל מי שיוכל לעזור ואם יש מישהו שלמד באוניברסיטת חיפה וקיבל הכרה בתואר זה בהחלט יוכל לעזור לי להחליט... תודה רבה בכול אופן :)

Astroo

New member
אם אתה חושב להמשיך לתארים מתקדמים בחו"ל

אז חד משמעית עדיף לך להישאר בטכניון שהוא מוסד יותר מוכר בחוגים האקדמיים בחו"ל ומדורג גבוה יותר. מבחינת המעסיקים בקנדה לא נראה לי שיש יתרון לתואר 4 שנתי על פני ה-3 שנתי, ולא נראה לי שיש יתרון לתואר מהטכניון.

yagoyago

New member
האמת היא שאני לא ממש מתכנן להמשיך באקדמיה

השאיפה היא פשוט להכנס בקנדה לשוק העבודה בצורה הכי טובה ולנסות ולהתפתח לעסק עצמאי בצורה כמה שיותר מהירה. ואולי להמשיך לתואר נוסף בעתיד (רק במקרה שאני ארגיש שזה דיי נצרך בשוק) השאלה היא האם יש הבדלי שכר בין תואר BA תלת שנתי לתואר B.SC של 4 שנים (שנחשב למהנדס) או שזה ממש לא משנה, ואם אכן יש לטכניון שם גם בשוק העבודה בקנדה.... תודה :)

Astroo

New member
אז לדעתי אין הבדל

מה שכן אם תיפול במקרה על מעסיק או מראיין ישראלי, ברור שתואר מהטכניון ירשים אותו יותר.

BABA BOOBA

New member
מנסיוני בתחום שונה

לא פגשתי קנדים מקומיים שיודעים מה זה טכניון. לפעמים יהודים קנדים בני 60 זוכרים שקיים מקום כזה בחיפה איפשהו וזה מטיול הבר מצווה שלהם. אם אתה יכול לעסוק פה במקצוע שלא דורש רישוי מקומי אז למקום הלימודים לדעתי אין חשיבות.

Jigal

New member
בחירת מקום לימודים

אם אתה רוצה תואר בשביל קרש קפיצה למים ואתה בכיוון של מעבר לקנדה למה שלא תקדים ותלמד שם. זה אומנם יעלה יותר אבל תוכל לקבל תואר עם מוניטין מקומי ותוכל גם להעריך יותר טוב לגבי מעבר לקנדה בכלל. באופן כללי שנה רביעית בלימודי הנדסה פחות "עמוסה" במקצועות כבדים תיאורטיים - במקום זה יותר פרוייקטים, מעבדות ומקצועות בחירה שחלקם לפחות יותר "תכלס".

למעלה