שלום לכולם אני חדש פה

ddawn

New member
שלום לכולם אני חדש פה

האמת אני לא נחשב נוער אלא קצת יותר בוגר וסיפורי הוא כזה בחצי שנה האחרונה השתוללתי והפרזתי בשימוש בסמים מסוג קוקאין באחת הפעמים האחרונות שעשיתי קוק היה לי מן התקף חרדה דופק מואץ וכל מני פחדים למיניהם שבוע לאחר מכן התקפי החרדה הגיעו משום מקום ולא עזבו אותי למספר ימים עד שקיבלתי מרשם לתרופה בשם זיפרקסה אני נוטל אותה כבר כחודש ומצבי הוקל אך לא עד כדי 100% יש לי מספר שאלות : האם זה חולף ? ואם כן אחרי כמה זמן ? איך אפשר לשפר את ההרגשה כשהתקפי החרדה צצים? האם טיפול פסיכולוגי יקל עלי ? וכן האם התרופה כן תשנה אותי ?

ddawn

New member
ועוד שאלה

האם לנסות לחזור לחיים עבודה וכו.. גם למרות הקושי

דנה צ

New member
תשובה

אני לא יודעת לגבי האם זה חולף, ותוך כמה זמן. ניתן לשפר בצורה משמעותית את ההתמודדות עם התקף ע"י נשימות נכונות ותרגילי הרפיה שאותם ניתן ללמוד בטיפול קצר או בספרי הדרכה על חרדה. תרופות בהחלט עוזרות ולא "משנות" אותך, אבל חלק מהתחושות שלך יכולות להשתנות עם הטיפול התרופתי בזמן לקיחתו. למשל אתה יכול להיות פחות עצבני או פחות מתוח בזמן הנטילה. אין שינוי באופי שלך או באישיות. טיפול פסיכולוגי יכול להקל בכלל גם על השאלה מדוע היית צריך להשתולל עד כדי פגיעה בעצמך ?

ddawn

New member
תודה על התשובה...

האמת התחלתי בטיפול פסיכולוגי ובאמת הצעד הראשוני היה להודות בזה שיש לי יצר של הרס עצמי טוב אני מקווה שזה יעזור לי להבין ולקבל את עצמי מחדש תודה

למעלה