שלום לכולם אני חדש :)

שלום לכולם אני חדש :)

אז בקצרה על עצמי: אני תומר, בן 28.5, אבא (טרי יחסית) לשי המקסימה בת 6 חודשים. לצערי קראתי היום בחדשות על מקרה נוסף, חשד להתעללות של מטפלת בתינוק בן 11 חודשים. לפני שהפכתי לאבא, אני חייב להתוודות שמקרים כאלו הרתיחו אותי אבל זה משהו שבסופו של דבר עבר לסדר היום. היום כשאני אבא בעצמי, מעבר לעצבים זה פשוט קורע לי את הלב, כאילו היה מדובר בביתי הקטנה. אני שואל את עצמי: "איך אנשים מסוגלים ? " שובר ת'ראש, נסער מאוד, ולא מוצא תשובה הגיונית. אני פשוט עצוב וכואב בכל ליבי על מקרים כאלה ומתפלל שהלוואי ובהמות כאלה יינמקו בכלא עד יומם האחרון. משום מה, אותה מטפלת שוחררה למעצר בית... תמוה ולא מתקבל על הדעת. זהו, סתם רציתי לשתף וגם אשמח לשמוע את דעתכם (שלדעתי כבר תהיה ברורה מאליה).

gils33

New member
דבר ראשון ברוכים הבאים../images/Emo140.gif

שמח שהצטרפת אלינו. לגבי הנושא הנ"ל,המקרים כ"כ מזעזעים,הנושא דובר פה רבות,אנחנו בעד עונשים חמורים. אני אישית מאמין שצריך לתת עונש מוות למתעללים בחסרי ישע ובקטינים. לא מקצין בכלל -לא מוכן לחשוב על לסלוח,עונש או תיקון הדרך. מי שהכה פעם אחת,המפלצת הזו תפרוץ ממנו שוב ושוב.

לעיתים עונש מוות נחשב כפרס לפושע

אבל ענישה חמורה כמו מאסר עולם בלי אפשרות חנינה יכולה להרתיע, וזה גם יגרום סבל לאלו שגרמו סבל לאחרים. עין תחת עין, שן תחת שן, מידה כנגד מידה, זו הגישה. הצלקות אולי לעולם לא יגלידו, אבל זו חצי נחמה כשאתה רואה את האדם שגרם אותם משלם על כך עד סוף ימיו.

elotan

Member
אז שיחשוב שקיבל פרס וככה כולם יהיו מאושרים

אני לא מוכן לממן לו 80 שנה של בית מלון על חשבוני. להרוג ומיד.

schlomitsmile

Member
מנהל
האדם שגרם לצלקות הוא אדם. לא מפלצת או חיזר מרושע. לכן גם אני כמוך, מתנגדת לעונש מוות. עונש מוות הוא רצח ע"י השלטונות. נורא ככל שיהיה המעשה, הוא אינו ממצה את כל מהותו של אותו אדם. ולא במקרה אותו אדם הגיע לשפל המדרגה הזאת. הרי יש להניח שהיה תינוק חמוד ככל התינוקות, נכון? ../images/Emo13.gif משהו השתבש, אולי הוא עבר משהו נורא, אולי יש בו חולי שלא טופל, לא יודעת מה, אבל ברור לי שהכי קל לרחוץ בנקיון כפינו כחברה, להרוג אותו ולהרגיש אנשים טובים. יותר קשה להודות באנושיות שלו, ולכן בקירבה שלו אלינו ובאחריות החברתית למה שקרה.

schlomitsmile

Member
מנהל
עונש מוות והזכות לחיים גם כאשר הפושע הנתעב ממש לא ראוי לרחמים- "זה איננו מעמעם את השאלה המוסרית המרכזית: ... אם זכויות אדם ניתנות לאדם באשר הוא אדם - האם הוא מפסיק אי-פעם להיות אדם? ומי יקבע זאת? ולְמה אנו נהפכים מבחינת מעמדנו המוסרי כאשר אנו רוצחים את הרוצחים?" מתוך http://www.notes.co.il/carmi/27071.asp

אני לא שולל לחלוטין עונש מוות

יש מקרים שלדעתי האישית כן מצדיקים עונש מוות, לדוגמה: מחבל חמוש חודר ליישוב יהודי, רוצח אמא ו- 2 ילדים (מקרה שהיה באחד מיישובי הדרום לפני כמה שנים). 1. ההיגיון אומר שיינמק בצינוק ולא יראה אור יום עד סוף חייו. 2. המציאות אומרת שהוא לבטח ישתחרר בעסקת השבויים הקרובה, יזכה למעמד של סלב ברחוב הפלסיטיני ויחזור לעסוק בטרור. מה אתם.... הייתם עושים ?

akavishon

New member
דבר ראשון ברוך הבא

איך אנשים עושים את זה? לא בטוח שלאדם הרגיל יש הסבר. אולי לפסיכולוגים. גם לי לא ברור איך אפשר לפגוע בחסר ישע. אני תמיד טוען, שאני אדם מאוד שקול, אבל אם יום אחד מישהו יפגע בילדיי, כנראה שגם אותי המשטרה תעצור... בגלל חוסר הטיפול של הרשויות בעבריינים.

AlonPe

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

וואי! וואי! איזו כניסה! קפה עלינו, עוגיות עליך?

למעלה