שלום לכולם!!אני לא ממש חדש

avihai23

New member
שלום לכולם!!אני לא ממש חדש

בתחום גידול התרנגולות..אבל חדש בפורום.. אני מתחיל בימים אלה לגדל כמה תרנגולות בלדי וננסיות..בניתי לול יפה,דלת חמודה...כלי אוכל ומים לא חסר(אני מושבניק חחח) אבל שאלות לי..ואשמח אם תעזרו...... בתור אוכל אני אשים שאריות לחם,אוכל,וקצת תערובת,ובנוסף חשבתי לשים שאריות של ירקות..וגם פלפל חריף נאמר לי..זה טוב עבורן? שיטוט בחצר כל יום..אבל יש חתולים וגם קצת כלבים לא מזיקים..יש סכנה?חבר אמר לי שהוא ראה פעם תרנגולת "מכסחת" חתול רק בגלל שהתקרב לאפרוחיה..אז מה קורה שאין לה אפרוחים?פחות אגרסיבית? אודה לכולם אם תעזרו..

shlomitosh

New member
קצת תשובות..

דבר ראשון, לפי מה שידוע לי (ואני לא מומחית או משהו) לתת להן תזונה שמבוססת על לחם זה לא טוב. תנסה לבסס את התזונה שלהן על תערובת. (אגב, 'אוכל' זאת מילה כללית מידי..) דברי שני, לתרנגולות בוגרות חתולים זה לא מטרד. הן יכולות להגן על עצמן. כלבים.. זאת יכולה להיות בעיה.. הכלב שלי לא פעם תפס לו תרנגולת בפה.. (רק מזל שהוא לא ידע מה לעשות איתה. הוא תפס כי היא ברחה..) מה עוד מה עוד.. אממ התרנגולות שלי מאוד אוהבות עגבניה.. :) אפעם לא ניסיתי לתת להם פלפל חריף.. הנחתי שהן לא יאכלו.. מקווה שעזרתי במשהו.. בהצלחה! :)

שלום לך

תוספת למה שאמרו לפני 1. יש לי חבר שמבוסס את כול האוכל רק עם לחם אבל מצד שני הוא מגוון כמה שיותר הוא שם הרבה ירקות ירקות זה מאוד מאוד טוב להן והוא מביא להן לפעמים לאכול חרקים שמצטברים בגלל הלחם וזה כמו רימות זבובים וכדומה התרנגולות אצלו מאוד מטופחות וחזקות אחוזי פוריות ובקיעה מגיעות ל100%! תרנגולות אוכלות הכול יש להגיד לא פעם ולא פעמיים אכלו אצלי בשר שהייתי שם לכלב או לחתולות רחוב לא פעם ולא פעמיים "חטפו" להן דגים קטנים שאמא שלי רצתה לטגן אבל בכול מקרה יש לתת להן הרבה אוכל וכמה שיותר מגוון אורז לחם ירקות -כול אלה שאיריות בית מאוד טובים להן חתולים לא יזיקו לתרנגולות בוגרות אצלי ישנה תרנגולת עם כמה אפרוחים והיא כיסחה לחתול את הצורה אבל עדיין הוא למד איך להתגנב ולאכול אפרוחים וזה בעיה תרנגולות ננסיות ננסיות יכולות להיות אוכל עבור אותו חתול רעב כלבים מהווים בעיה מאוד גדולה הם אוהבים לטרוף תרנגולות ויש להימנע כמה שיותר עם מגע עם כלבים

avihai23

New member
אני גם מגדל תולעים לוורמיקומפוסטציה,אז

תולעים לא חסר..ועוד חרקים בטוח נמצאים אצלי בגינה..יש לי בגינה כל מיני עשבי תיבול כמו רוזמרין,בזיליקום,וגם מרווה,נענע,שיבא וכ"ו..זה בסדר עבורם?והאם לבנת איטונג תספק עבורם סידן?

כן זה יספיק

סידן תוכל לתת להן אבן סידן שקונים מחנויות עולה גרושים כול העשבי תיבול הן יאכלו אותן במיוחד נענע!

למעלה