שלום לכולם, אני מבקשת את

פ א ב

New member
שלום לכולם, אני מבקשת את

עזרתכם במציאת מתכון לקיש לוריין קלאסי. אתרתי מתכון שנראה טוב אבל הכמויות בו לא מספיק מוגדרות לטעמי. אשמח אם תסייעו (זה מיועד לאירוח ביום שישי הקרוב). נ.ב. חושבים שאוכל להכין מזה מיני קישונים במקום בתבנית אחת גדולה? נהיה כ 14 איש וזה יכול להיות מתאבן נחמד לפתוח איתו. תודה מראש! פא"ב.
 

Paris

New member
לאו דווקא לוריין קלאסי

יש מס אופציות לקיש דווקא לזה בדיוק אין לי אבל אני אשתדל לתת אופציות אחרות ולדייק בכמויות. בצק לקיש:1 וחצי כוסות קמח .חצי כפית מלח 100 גרם מרגרינה .רבע כוס מים פושרים. לשים לבצק מרדדים על משטח מקומח לעיגול מניחים בתבנית פאי משומנת וצובטים את שולי הבצק בכדי ליצור דוגמא . דוקרים במזלג את הבצק שלא יתפח ומכניסים לתנור בחום בינוני-גבוה במשך כ20 דקות עד שיזהיב. למלוי יש מס מתכונים א. קיש ירקות וגבינת צאן :2 בצלים גדול. 2 פלפל ירוק.2 גמבות אדומות. 6כפות שמן.4 שיני שום. 150גרם גבינת צאן.10 זיתים שחורים.2ביצימ.חצי כוס חלב. מטגנים את הירקות מפזרים על הקיש .מפזרים חתיכות מהגבינה והזיתים. מערבים את הביצים והחלב ויוצקים לקיש .אופים בחום בינוני כ25 דקות עד שהמלית מתיצבת .קיש בטעם מעושן: בהודעה הבאה
 

Paris

New member
קיש בטעם מעושן

3 ביצים. כוס חלב. 2 כפות שבבי בצל.2 כפות אבקת מרק בצל .רבע כפית פלפל שחור.שקית ביסלי בטעם גריל. 100גרם גבינה מעושנת בפרוסות. 2 כפות בצל ירוק חתוך. 100גרם גבינה צהובה מגוררת.מערבבים את הביצים החלב מוסיפים את הבצל ואבקת הבצל ופלפל שחור. כותשים את הביסלי לפירורים גסים ומפזרים על תחתית הקיש מסדרים מעליהם פרוסות גבינה מעושנת יוצקים מעל את תערובת הביצים והחלב זורים מעל אש הבצל הירוק ומפזרים מלמעלה את הגבינה צהובה. אופים 30 דקות בחום בינוני ומגישים חם. בתיאבון! אם את מעונינת במתכון נוסף בשמחה! יש קיש ים תיכוני.קיש קישואים וגבינה. קיש בצל ואנצ`ובי.קיש פטריות ועוד. הכל אפשר גם במיני קיש אישי בהצלחה ובתיאבון!
 
למעלה