שלום לכולם, אני מבקש את עזרתכם.

Pete Best

New member
שלום לכולם, אני מבקש את עזרתכם.

אני אלעד, (בן 16, כיתה י'). אני מדריך בצופים הדתיים ברחובות, והחלטנו לתרום כמה שנוכל לקהילה. הרעיון שלנו עוד לא מגובש עד הסוף, אבל בגדול העזרה שנעניק היא מחאה נגד ההתייחסות לניצולי השואה בישראל. אנחנו רוצים לפתוח בפעילות ציבורית ברחובות, במקביל לעזרה לניצולים ופיתוח קשרים ביננו לבניהם (למשל התנדבות ב"עמך"). בסופו של התהליך הרעיון הוא לבצע עצרת גדולה ברחובות, שבה נפגין נגד היחס לניצולים, ונראה לכולם שהנוער בישראל לא שכח אותם. אני אשמח לעזרה בכמה תחומים: -נתונים בסיסיים על ניצולים -איזה אירגון אמור לתת סיוע לניצולים -עצות והצעות למאבק שלנו. אני אשמח לקבל עזרה, ובנוסף לעדכן אתכם כשהפרויקט יתקדם. תודה רבה, אלעד.

אלעד ברוך הבא לפורום

יש לך יוזמה מבורכת. אתם גם יכולים להיות לחברה לנצולי שואה בודדים. לפעמים לשבת בחברתם לדבר, אולי לעודד שיספרו על העבר. ישנם ניצולי שואה שכל השנים שתקו ודווקא לצעירים הם מוכנים להפתח. שמעתי שזה מעודד אותם. תבדקו בעיריה אצלכם איפה אפשר לעזור, אולי במועדון קשישים. בהצלחה

ישר כוח אלעד - יוזמה ברוכה!

אפשר להתייעץ עם סניף "עמך" ברחובות. במקביל, אתם יכולים ללכת לבתי אבות בעיר, ולשבת עם הקשישים ולדבר איתם. משום שזה לא מספיק לגייס כסף ולתת אותו, אלא הקשר של הקשבה. אם יש לכם אתר באינטרנט, כל ילד יכול להעלות את הסיפור של הניצול שאותו הוא הכיר (זה יעודד גם נכדים לפנות אל הסבים והסבתות) ולהעלות לאתר את הסיפור, זאת ההנצחה הפעילה הטובה ביותר. באתר אפשר לבקש מהחניכים רעיונות לפעילות, להתרמה, לגיוס כספים, כשזה יבוא מהם, זה יעודד אותם להשקיע, מה גם שבזכות האתר, הפעילות תשאר גם לעתיד. כל פעילות של עצרת, תונצח באתר, חשוב להודיע לתושבי רחובות דרך הפורום של אתר העיריה של רחובות, ולאמצעי התקשורת. חזק ואמץ! אתה מוזמן להשאר איתנו כחבר בפורום ולתרום!

hila641

New member
לאלעד,אתה יכול לפנות למנהלת בית דרור ברחובות,

הבית לטיפוח מורשת השואה ברחובות,השארתי לך את הטלפון שלה במסר...

למעלה