שלום לכולם . אני מוגדר כטרום סוכרתי ( מדדתי בקופ"ח 118 בצום)

jacolevi

New member
שלום לכולם . אני מוגדר כטרום סוכרתי ( מדדתי בקופ"ח 118 בצום)

אני יודע שהייתי מועד לפורענות הזאת ולא מהיום
(אבי היה סוכרתי ועוד קרובי משפחה)אבל משום מה חשבתי שהרבה ספורט , (אני עוסק בזאת כשעתיים ביום ושורף הרבה קלוריות , ) וגוף רזה יגנו עלי ולכן די זילזלתי.
אבל נראה לי שזהו זה , מספיק עם ההתעלמות . אבל מה שכן איך אני יכול לנהל את היום שלי מבחינת צריכת קלוריות שחלק גדול מהן חייב לבוא מפחמימות בגלל העיסוק שלי בספורט , למשל נראה לי שאין אפשרות לדווש במשך שעתיים כל יום בלי כמות מספקת של פחמימות ,נראה לי שזה צורך בסיסי של הגוף נכון? אז אוקיי אני גומר עם המתוקים למיניהם שזה גם כנראה תרם למצב העכשווי שלי , אבל מה הלאה , אני כבר נושק ל-68 שנים ואני ממש מכור לספורט , תורם המון לגוף ולנפש.
ולכן אני שואל אתכם הוותיקים , איך מתנהלים נכון כי הלא ברור שפעילות גופנית מיטיבה אתנו . למי הולכים ועם מי מתייעצים ובכלל מה דעתכם על זה.
תודה על הסבלנות .
יעקב.
 
אנרגיה

אם הגוף משתמש בכל הפחמימות לאנרגיה, זאת לא בעיה.
או שיש הרבה עודפים או שהפעילות האינטנסיבית עושה סטרס לגוף.
ניסית פעם לבדוק לפני הפעילות ואחריה (לפני האכילה)?
האם אתה אוכל לפני הפעילות? זאת גם יכולה להיות בעיה להגיע ברמה נמוכה מידי שגורמת לסטרס.

בהצלחה
 

tulkin

New member
צריך לבחון מחדש את הנחות היסוד

אני רוכב הרבה יותר משעתיים בלי לאכול פחמימות לא לפני, לא בזמן ולא אחרי הפעילות. לא כולם מתחברים לגישת התזונה דלה בפחמימות, אבל אין ספק שהיא אפשרית גם למתאמנים, ושהיא עוזרת לשמור על רמות סוכר מאוזנות. אתה לא חייב לבחור בדרך הזו, כמובן, אבל כדאי להבין שהיא בטווח האפשר ואז לשקול, אולי לנסות וללמוד עוד ולבסוף להחליט מה טוב לך. לתת
 
תרשה לי להציע לך גם לקנות מד סוכר ולבדוק כל בוקר

את המצב. פעם בכמה חודשים זה דגימה מספקת.
&nbsp
מעבר לכך, לא מספיק להפסיק עם המתוקים, אלא יש להפסיק עם כל הפחמימות (כולל קרקרים דלי קלוריות) ובכלל כל אוכל עתיר בפחמימות.
&nbsp
תעקוב אחרי הקריאה כל בוקר ותבין את הקשר של הקריאה עם מה שאכלת אתמול
&nbsp
ןגבי ספורט ללא אכילה מוקדמת של פחמימות, אז אתה טועה, ממש אפשר לבצע פעילות ספורטיבית ללא אכילת פחמימות
 

jacolevi

New member
לגבי פעילות ספורטיבית ללא אכילת פחמימות , הבהרה.

בגדול אפשר להתאמן בלי מה שנקרא העמסת פחמימות לפני האימון . אז ככה , אם אני עושה אימון מתון הגוף ישתמש במאגרי שומן , אבל באימון בעצימות גבוהה קודם שורפים את מאגרי הסוכר הזמינים בגוף ולאחרי זאת מתחיל תהליך של פירוק שומן (מעט) ופירוק חלבונים , וחלבונים נלקחים בעיקר מפירוק שרירים , ובקיצור זהו תהליך קטבולי שאיני מעוניין בו כי גם ככה אני שוקל מעט.נראה לי שגם אנשים סוכרתיים צורכים קלוריות ממקור פחמימתי .
 

tulkin

New member
הגוף שורף רקמות שריר להפקת אנרגיה לעתים רחוקות מאד

ממילא למאמצים עצימים מאד הגוף חייב פחמימות, וכשאין, אז לא תוכל לעשות פעילות עצימה. נדיר שאין לגמרי.
באופן טבעי בעצימות נמוכה ובינונית, הגוף אפילו מעדיף לעבוד על שריפת שומנים (כשיש פחמימות בסביבה אז הוא חייב קודם כל לנצל את הפחמימות, ולכן הוא לא מגיע לשומנים...). ככל שמתאמנים יותר, מנגנון שריפת השומן הופך להיות יעיל יותר וכך הגוף מצליח לספק עצימות הולכת וגדלה ממקורות של שומן. זה עובד בדיוק על אותו עקרון כמו הפקת אנרגיה מפחמימות - ככל שמתאמנים יותר, הגוף יכול להפיק יותר אנרגיה ביתר יעילות. הבעיה היחידה היא שכדי לאמן את מנגנון שריפת השומן, צריך לוותר על פחמימות, כי כאמור, כשיש פחמימות הגוף חייב לנצל אותן קודם.
אני יכול להעיד על עצמי שפעם לא יכולתי לרכב קילומטרים ספורים (פחמימות או שומן), היום אני עולה את העליות להרי ירושלים בלי לתדלק פחמימות בכלל. אני מניח שחלק מהזמן אני עובר את סף המאמץ, והגוף שלי שורף גליקוגן, אבל את רוב הרכיבה הוא מכסה על ידי שריפת שומנים.
&nbsp
כאמור, שריפת חלבונים ורקמת שריר הוא תהליך נדיר למדי שממילא לא קורה בזמן פעילות עצימה (כי הוא לא מספיק יעיל להפקת אנרגיה), ואחרי הפעילות הגוף יהפוך שומן לסוכר כדי למלא מחדש את מאגרי הגליקוגן.
&nbsp
 
הכל נכון חוץ מדבר אחד

רק חלק קטן מהטריגליצריד ( שומן) יכול להפוך לסוכר ולגליקוגן וזה רק הגליצרול.
 

tulkin

New member
לגבי פחמימות ואימון

(כתבתי תשובה דומה כבר אתמול בסלולר, אבל כנראה שלא נקלטה, ורק עכשיו, בין טיסות שמתי לב)
&nbsp
ובכן, אני רוכב הרבה יותר משעתיים, לא אוכל פחמימות לפני לא בזמן ולא אחרי האימון, ומסתדר מצויין. כבר יותר משנה וחצי. לא כולם אוהבים את גישת התזונה דלת הפחמימות, וזה בסדר. אבל שני דברים ברורים לגביה: א. היא אפשרית. גם לאנשים העוסקים בפעילות גופנית אינטנסיבית. הגוף יודע לייצר אנרגיה גם בלי פחמימות, וגם בלי לשרוף את השרירים כמו שהאגדות מספרות. ב. שהיא מאד יעילה בשמירה על רמת סוכר מאוזנת. (זה לא אומר שאי אפשר בדרכים אחרות, אבל בוודאי שזה עוזר).
&nbsp
אני מדגיש את זה לא די לשכנע אותך לנקוט בתזונה דלת פחמימות אלא כדי להדגיש שזו אפשרות, כי מדבריך עושה רושם שפסלת את זה על הסף כמשהו בלתי אפשרי. אז זה אפשרי. תשקול, תברר, תנסה ותחליט מה שאתה רוצה :)
 

ladybug4NLP

Active member
מבדיקה בודדת אי אפשר לדת אם אתה סכרתי ותוצאה של 116 זה בסדר

לאד בריא.

כדאי לקנות מד סוכר ולמדוד במשך שבוע (ולא פעם בכמה חודשים כפי שהציעו כאן)
בבוקר בצום, שעתיים אחרי כל ארוחה

ודבר ראשון לבקש בדיקת A1hc כי ה הממוצע של 120 יום שבהן כדורית דם מתקיימת ונותן אינדיקציה
למידת ה"סוכרתיות" של כדורית הדם.

להמעיט בפחממות - רצוי מאד
ובעיקר להמעיט בסטרס שמביא לסוכרת ולחץ דם מהר מאד.

אוכל משפיע על סוכרתיים אבל לא האוכל הוא זה שגורם לסוכרת, בעיקר אם אתה לא שמן ועושה ספורט בקביעות.
גם עודף ספורט זה לא בריא-לאף אחד.

הרבה בריאות
 

jacolevi

New member
עשיתי לפני כשנה A1hc היה 5.2

אני אתחיל להתייחס יותר ברצינות לנושא הזה , אני כבר מבוגר מספיק בשביל להבין את המשמעות ולהסיק מסקנות .
תודה לך.
 

ladybug4NLP

Active member
5.2 זה מצויין אבל לפני שנה זה לפני שנה

ותוחלת החיים של כדורית דם אדומה היא 3 חודשים בלבד.
אז כדאי להבדק שוב ובעיקר לא להכנס ללחץ ולחרדות שבסוף מגשימות את עצמן
 

jacolevi

New member
לא לא לא ידידי , לא פסלתי את האפשרות הזאת של הורדת פחמימות

לפני אימון, אני לא טיפוס של "אני ואפסי עוד" .אני תמיד אוהב להקשיב לדעות של אחרים ולנסות אותן אם נראה שזה הגיוני, והאמת שיצא לי פה ושם לרכוב כמה שעות בכלל בלי אוכל ולא הרגשתי איזשהו חוסר .
לגבי הגישות השונות בטיפול במחלה , זה משהו שממש לא ברור לי כי איך זה יכול להיות שגם המצדדים וגם המתנגדים לדיאטה מרובת פחמימות מצהירים (בגיבוי הוכחות) על הצלחה , והאמת שאותי מה שמעניין כרגע זה לא להגיע למצב של סוכרת, אם זה דל פחמימות או לא זה ממש לא משנה לי.
 
בהחלט מרשים. שאלה

איזה רכיבה זו.
איזה שטח? מה העצימות?
מישורי? עליות? מהירות ועוד
 

tulkin

New member
תשובה

רכיבות סוף השבוע שלי הן רכיבות כביש באורך של 80-110ק"מ, תלוי במצב רוח. המסלול הוא ברובו מישורי, אבל עם מה שנקרא בפי העם "גבעות מתגלגלות", כלומר הרבה עליות וירידות קטנות ולא תלולות במיוחד. "מסלול הבית" שלי כולל בד"כ עליה קצת יותר רצינית (העליה ליער הנשיא מכיוון צומת נחשון, ואח"כ בכיוון ההפוך מכיוון צומת שמשון), וכשהייתי בשיא כושרי, לפני שלושה-ארבעה חודשים הגדלתי לעשות ורכבתי מרחובות לירושלים וחזרה כמה פעמים - כלומר הרבה עליות קשות וארוכות במונחים ישראליים.

אני רוכב רגוע (מהירות ממוצעת בזמן תנועה של כ22קמ"ש, כמובן שבעליות זה יורד ובירידות זה עולה). כך שהייתי מגדיר את העצימות כבינונית-נמוכה אבל לאורך זמן, עם מספר מועט של נקודות במהלך הרכיבה בהן העצימות עולה לעצימות גבוהה לזמן של עד 10 דקות.

באמצע השבוע הרכיבות שלי קצרות יותר ועירוניות יותר, ולעתים אני מחליף אותן בהליכה - בכל מקרה מדובר בכשעה וחצי פעילות, בשעות הלילה. אם זו רכיבה - אני רוכב כ30ק"מ, ואם זו הליכה, אני הולך כ8-9 ק"מ.
 

shron17

New member
לבקש בדיקה נוספת,,,

תבקש מהרופא משפחה בדיקת -דם A1C,(בדיקת רמת ההמוגלובין המסוכרר.)
זה דבר ראשון שצריך לדעת כול סוכרתי.
 
למעלה