שלום לכולם אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון

שלום לכולם אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון

שבוע טוב לכולם.
בכל מקרה, אני עובדת על מאמר לאונברסיטה שבו אני אמורה להשוות שני ארועים בהסטוריה בין שתי ארצות שונות וחשבתי לעשות הקבלה בין השואה היהודית ורצח העם הארמני.
הנושא הוא כל כך גדול שאני אצטרך שנים כדי לעשות עבודה רצינית על נושא כזה ואין לי זמן לכך. בגלל זה חשבתי לעשות עבודה על איזשהו תחום ספציפי בנושא השואה. אולי רק על הגורמים שהביאו לשתי השואות. אולי על הזהה והשונה במהלך המלחמה, או במסקנות מהמלחמה (עדיין עלול להיות נושא כבד למדי).
אולי יש למישהו (או מישהי) רעיון מעניין להשוואה כזו?

תודה!!!!
מיכל

שלום לך מיכל

אני מציעה שתעלי לכאן את הנוסח המדוייק של המטלה שקיבלת באוניברסיטה, ומה היקף העבודה שאת אמורה לכתוב.
בהצלחה.

friend9

New member
קצת ספרים

בנוסף לתשובה של ענת,

בספריית יד ושם (בירושלים, וגם בגבעתיים) יש למעלה מ-200 ספרים על רצח הארמנים. להלן כמה מהם, שעוסקים במקביל בשואה.

Choosing silence : the United States, Turkey and the Armenian Genocide. 2004.

Nationalism, ethnic conflict and genocide: a sociological analysis of the factors contributing to the Armenian genocide and the Jewish Holocaust. By Kelly K. Cooley. 1996.

Stumbling blocks: Geopolitics, the Armenian genocide, and the American Jewish community. address

The Holocaust and the Armenian case in comparative perspective. By Yucel Guclu. 2012.

Denial of the Armenian genocide in comparison with Holocaust denial. By Hovannisian, Richard . 2004

רצח העם הארמני: הכחשה והשכחה. מאת יאיר אורון. 2007.

תודה ענת ו-friend9

האמת שאין הרבה פרטים נוספים בגוף העבודה, אבל הנה הנוסח המדוייק:

You should draw and comparative parallel between Armenia and a country of your choice
Example:
The cause and the results of the February Revolution

חשבתי שזה נכון שכישראלית אתמקד בהשוואה של נושא שקשור לשואות שעברו שני העמים.

מדריך1

New member
כמי שמתכוונת לבצע עבודה אקדמית רצוי מאד לדייק

במינוחים.
שואה-מתכוונת אך ורק לעם היהודי, כל שימוש אחר יוצר זילות של השואה.
רצח עם- לכל האחרים, ארמנים,קמבודים,אפריקנים ועוד.
גם ברשימת הספרים קיימת האבחנה הזו.

מדריך1 תודה על ההתיחסות

אני באמת צריכה לדייק ואמנם השואה היא אך ורק שואת העם היהודי כפי שאני מבינה בגלל המימדים הבלתי נתפסים של מספר הקורבנות וגם בגלל שהלאום לא היה חשוב לנאצים אלא הדת.
או באנגלית Holocaust לעומת Genocide.
האמת שחשבתי בעקבות הפוסט שלך שאולי באמת אמתקד בהבדלים בין השניים ואזכיר שישראל לא מכירה באופן רשמי ברצח העם הארמני אבל כן מכירה באופן לא רישמי (חברי כנסת שהביעו תמיכה בהכרה ברצח העם הארמני). זה רעיון. תודה.

דניעל

New member
גם הדת לא הייתה חשובה

הגזע היה חשוב. הם רצחו גם יהודים שהתנצרו, אנשים שנולדו לאמא נוצריה (ואבא יהודי) וכו'.
וזה לא רק המימדים. הלא במלחמה נהרגו עשרות מליוני רוסים - הרבה יותר מהיהודים! אבל השיטתיות, התעשיה, היעילות שבה נעשה הדבר, האובססיה.

Y. Welis

New member
ואילו אצל הארמנים הרבה התאסלמו וניצלו, וכן

ילדים נמסרו או נחטפו למשפחות מוסלמיות.

הטבח גם לא תוכנן בפרטי פרטים, לא היה במימדים 'תעשייתיים', ונגרם בחלקו באופן לא ישיר (תנאי טבע ומזג אויר, רעב, מחלות, תשישות). זה גם היה שיאו של סיכסוך ארוך בין הארמנים לטורקים, שהחל עשרות שנים לפני כן (שבו גם הארמנים טבחו לעיתים בטורקים).

יש אגב חוקר בריטי שמרבה להשוות בין שני האירועים - דונאלד בלוקסהאם (Bloxham), ויש לו כמה ספרים ומאמרים בנושא (ספרו על השואה מוקדש בשליש לפחות לשואה הארמנית).

תודה, הזמנתי את אחד מספריו של דונלד בלוקסהם

בדיוק מה שהייתי צריכה כדי לשאוב רעיון לגבי העבודה.
אחרי שקראתי את תשובתך אני חושבת שהקבלה והשוואה בין השיטתיות של השואה לתכנון של רצח העם הארמני על ידי התורכים הוא גם נושא מעניין לעבודה.

למעלה