שלום לכולם אני צריכה עזרה!

שלום לכולם אני צריכה עזרה!

אני מחפשת ספרים טובים לקרוא ואני רוצה שימליצו לי על ספרים בנושאים: שואה, סמים והטרדות מיניות. כו.. נושאים לא הכי סימפטיים במיוחד אבל אודה למי שיעזור טל

ורדה ש

New member
הנה כמה

"תוריד את הידיים" מאת אורית רז. לא ממש הטרדה מינית אבל מספר מה קורה כשהחיזור מתלהט, הבחור מנסה "לעלות שלב" ואילו היא חושבת שהוא מתקדם מהר מידי. "עוד הזדמנות אחת ודי" ,של אורית רז, מספר על התמכרות לסמים ונסיונות גמילה. גם "קריזה" של מאירה ביין. גם גלילה רון פדר כתבה ספר בנושא, אבל אני לא מצליחה להיזכר מה שמו. לעניין השואה - אורי אורלב כתב כמה ספרים בנושא הזה, אני ממליצה על "רוץ, ילד רוץ" ו"האי ברחוב הציפורים".

sagiberg

New member
ועוד...../images/Emo13.gif

ספר "שואה" קצרצר אבל חזק- 'מען לא ידוע' וגם -יומנה של אתי הילסום

תודה ודרך אגב....

קראתי את "תוריד את הידיים" ואת "האי ברחוב הציפורים"! ספרים יפים!=]=]

חוטהשני

New member
הנה רשימה שואה- "העד האחרון" מאת עמי גדליה - מספר על מקרה של נסיון להכחיש את השואה בשוודיה, ואיך אחד התלמידים עושה את הכל כדי להביא עד שיספר מה קרה (סיפור מרגש..) "הקיץ של אביה", וכן "עץ הדומים תפוס" של גילה אלמגור - מתאר סיפור של ניצולת השואה ובתה - סיפור מרגש מאד (אגב, סיפור אמיתי של גילה אלמגור.. היא היתה הבת של ניצולת השואה..) "כפכפי העץ של אנדרה" מאת צוריה להב. "רוץ ילד רוץ" וכן "האי ברחוב הציפורים" של אורי אורלב. ../images/Emo39.gif לגבי הטרדות מיניות במקרה נתקלתי בספר הזה - ונראה לי שגם יתאים לך "תריסים מוגפים" מאת חוה חבושי - ההטרדה כמובן לא מסופרת בצורה ישירה. ועוד ספר שאהבתי ורק מתזכר את נושא ההטרדות המיניות הוא "עוד חיבוק אחד ודי" מאת רות אלמוג. הספר מתאר בצורה מרגשת ויפה את גיל ההתבגרות - הוא נוגע בכמה בעיות של הגיל - כמו אנורקסיה.. אבל לא ממש מתעסק בבעיות. גם בנושא ההטרדה, איזה בחור מנסה להתחיל עם גיבורת הסיפור וקצת 'לוחץ' יותר מידי - והיא עומדת על שלה שהיא לא רוצה יותר ממה שהיא קבלה/נתנה. ../images/Emo39.gif בנושא סמים - יש לגלילה רון פדר ספר בשם מסטול. בהצלחה ../images/Emo39.gif

וואיי אני חייבת להיג לך ש..

יש לנו ממש טעם דומה בקריאה את הספרים "הקיץ של אביה","עץ הדומים תפוס", "העד האחרון", "האי ברחוב הציפורים" ו-"מסטול" קראתי! והם ממש ממש יפים.. הם מומלצים בחום לכולם ותודה על כל הרשימה הארוכה

בובספוגית יש לי כמה...

טוב, קודם כל אני מסכימה עם "עוד חיבוק אחד ודי" ו"העד האחרון", ספרים נהדרים. ספרים של אסתר שטרייט וורצל עוסקים במתבגרים, בין השאר, והנה כמה שיעזרו לך: אדי מלך המסטולים, אני מניחה שאת מבינה למה זה מתקשר רגעי האור, שמרכז בערך את כל הבעיות של החיים בספר אחד, כולל סמים, הטרדות וכו'. מקווה שעזרתי

חוטהשני

New member
..איך שכחתי את אסתר שטרייט וורצל.. ואת הספר אדי מלך המסטולים - אני לא קראתי אותו (וגם לא הצצתי בו..) כך שמקומו נפקד מהרשימה. ובאמת יש לאסתר שטרייט וורצל ספרים נהדרים

ועוד קצת...

"קתלין, אנא שובי הביתה" של סקוט אודל עוסק גם בסמים וגם בנושאים נוספים של התבגרות קשה. אם כבר אורי אורלב, בנוסף למה שכבר המליצו לך אני מציעה גם את "חיילי עופרת" שהוא ישן אמנם אבל מצויין. וכמובן, בספרי שואה(למרות שמדובר על אחרי השואה)- "מאה ילדים שלי " של לנה קיכלר זילברמן.

ורדה ש

New member
נזכרתי בספר של גלילה רון-פדר

ספר שעוסק בהתמכרות לסמים ונסיונות גמילה: מסטול

תודה תודה ושוב תודה

לכולכם על העזרה! אתם אחלה!
עכשיו יש לי מה לקרוא לעוד הרבה זמן.. חחח

למעלה