שלום לכולם. אני רואה ששם הפורום שונה:)

שלום לכולם. אני רואה ששם הפורום שונה:)

מה שלום כולם כאן? מצטערת שלא יוצא לי כמעט לכתוב כאן. עוד מעט חג המולד ואני מקווה שהשנה יהיה לי עם מי ללכת למיסה. חוץ מזה, אני רוצה לאחל לכולנו שבוע טוב ומבורך. שיהיה לכולם יום טוב וש בוע טוב

lion 7

New member
הי מה שלומך ומה קורה עם הלימודים |

סופסוף תפוז הביא האיקונים של החג , תודה לתפוז /tapuzforum/images/Emo139.gif

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifבוקר טוב חמודה../images/Emo140.gifבוקר טוב פורום../images/Emo139.gif

שמחה לראות אותך פה במיוחד בעונת הקריסמס הקסומה
ליון איפה האייקונים אני לא רואה אותם ברשימה..אני רק מנסה מזכרון את המלים שלהם כמו
ו
עבד?

lion 7

New member
/tapuzforum/images/Emo139.gif /tapuzforum/images/Emo136.gif

עבד ועוד איך, אצלי יש 2 איקונים בנייד (גולש דרך אלחוטי).נסיון לאלתר איקונים /tapuzforum/images/Emo136.gif /tapuzforum/images/Emo139.gif , וזה מהראש |סנטה קלאוס| חח. בוקר טוב לכולם, הזהרו הלילה מהסערה שתמשך יומיים , שונא חורף

ברוכים השבים../images/Emo140.gif

מארצות הכפור? תוכלי לעדכן את חברי הפורום ולספר עלייך מעט, לאלו שלא מכירים, ואלו שכן מכירים, ישמחו לשמוע מה חדש...

שלום יעקב האחד..אז לבקשתך אספר מעט על עצמי

קוראים לי שירלי ואני מיפו. אני יהודיה חילונית אך מאמינה בה'. תמיד סיקרנה אותי הנצרות והסיפור שמאחוריה. אני בת 34, אמא לתינוקת בת חצי שנה, נשואה שנתיים וחצי, לומדת היסטוריה שם על ישראל ותנ"ך בבר אילן לתואר ראשון שלצערי משכתי יותר מ 3 שנים בעוונותי. לפורום הזה נראה לי שהגעתי לפני כשלוש שנים או שנתיים-אינני זוכרת קצת לפני חג המולד - בדיוק בתקופה הזו כי רציתי לדעת היכן מתקיימת כאן מיסה בכדי שאוכל ללכת לשמוע. לצערי, טרם יצא לי לשמוע כי לא רציתי ללכת לבד למרות שיש לי כנסייה במרק מספר תחנות אוטובוס. מקווה שהשנה יהיה לי עם מי ללכת. זה בגדול עליי..אם תרצה לדעת עוד פרטים לא אישיים במיוחד בכיף. ומה עם יעקב האחד?אולי תספר על עצמך? אני לא יודעת אם אני היחידה שלא מכירה אותך מהפורום אך בזמן שהייתי כותבת לא זכור לי שכתבת שם..

ולמה בעלך לא הולך או ילך איתך?

ב"ה הפניה שלך לעניות דעתי ללכת למיסה צריכה לפנות לנשים,שמא לא יבינו נכון גברים את המסר שיתכן והוא עשוי להיות נאיבי-תמים.

אתה צודק. בקשר לבעלי..

מפאת כבוד לפורום לא אפרט רק אומר בקיצור שהוא לא יילך איתי.

נעים מאד../images/Emo24.gif

שמי אבירם. אני יהודי שנולד לבית חילוני/מסורתי(סבתא שגרה איתנו הייתה דתייה), אני בן 36 מהחודש הבא, נשוי כמעט שנה וחצי בקרוב בע"ה גם יגיעו הילדים. לאמונה המשיחית הגעתי מתוך התגלות אישית שחוויתי עם ישוע, ועם הרבה עזרה מאחים יקרים לאמונה שפגשתי מאוחר יותר. את יוכלה לקרוא את העדות שלי כאן. מתי התחילה הנצרות לסקרן אותך? האם ישוע הוא זה שסקרן אותך?

שלום יעקב אחד

הנצרות תמיד סיקרנה אותי אך לא מתוך משיכה דתית. אני יהודיה שמאמינה ביהדות ולא מעבר. בשבילי, ישוע הוא יהודי שהיה מנהיגה של כת מסויימת בתוך היהדות או אם תרצה, זרם מסויים. אני מקבלת דברים רבים ממעשיו כמו מרידתו בכהנים בבית המקדש שלא קיבלו את הפיסחים ובעלי המומים והחולים לבית המקדש, שהיו עשירים. עושה רושם שהוא היה דיי סוציאליסט. מענייןא ותי איך התפתחה דת גדולה כ"כ מהיהדות. היכן ניתן לקרוא את העדות שלך?

אופס!

הנה הקישור לעדות שלי, וקישור נוסף לעדות מוקצרת. תודה על השיתוף. לגביי ההתפתחות של דת מהיהדות, אני משוכנע שלישוע לא הייתה כוונה שתקום דת חדשה, אלא שהעם היהודי יעזוב את הבליי הדת(מסורות של בני אדם), ויחזור בתשובה לאלוהים חיים, למלכות השמים, ושיכירו באמת את אלוהים האב, את אהבתו וחסדו וגדולתו, באופן אישי ואינטימי. וששאר העמים יצטרפו לתשובתו של העם היהודי.

היי יעקב

כמוך, גם אני לא חושבת ובעצם אף בטוחה בכך, שישוע לא ציפה שתקום דת נוספת בעקבותיו. סך הכל הוא היה נגד דברים מסויימים. בנוסף, כל מסעות הצלב שנעשו לאחר מכן, כביכול בשמו - היו מעשים שהוא הצנגד להם בחירוף נפש. כולנו יודעים שהוא היה נגד אלימות ואם להשוות את זה להיום, ניתן לומר שהוא היה פציפיסט כך שכל ההרג, הרציחות, הטבח שעשו בשמו היו פשעים שהוא עצמו לא היה סולח עליהם לפי דעתי. עיוותו את תורתו לגמריי ונראה לי שגם כיום יש הרבה כאלה שמעוותים אותה..לא?

אגב, קראתי את עדותך..

אינני יודעת כיצד להגיב עליה. יש לי הרבה שאלות לגביי הנצרות, לגביי כתיבת הברית החדשה שאם אינני טועה, ישנן 4 בשורות שנכתבו על ידי ארבעה אנשים שונים שאין בהם התאמה של ממש. או שאני טועה? בנוסף, מבחינתי, ה' שלי הוא אלוהים של כולם וקשה לי להאמין בזה שהיה לו בן..מקווה שאינני פוגעת. לי אישית קשה עם הרעיון הזה..אין לי הוכחה דתוכי לי שזו אכן אמת. אם ישוע אכן בנו של האלוהים, מדוע הנוצרים מאשימים את היהודים במותו? הריי אלוהים לא יכול למות נכון? יש לי כל כך הרבה שאלות שאין להן סוף נראה לי:) אתה מכיר בנות מהאזור שלי-ביפו?

טוב שיש שאלות

גם לי עדיין יש שאלות, ונראה לי שעד שאני אסיים פה בעולם הזה את תפקידי, יהיו לי שאלות, שבסופו של דבר אני אשאל את ישוע כשאגיע לשמים, את השאלות שלא קיבלתי עליהם תשובה בעולם הזה. אין ספק, אלוהים הוא אלוהים של כולם, הוא ברא את כל האנושות, את כל בני-האדם בלי יוצאי דופן. ואוהב את כולם. למעשה אלוהים שלח את בנו לעולם הזה בשביל כל העולם. וישוע הושיע את כל בני האדם את היהודי בראשונה וגם את הלא יהודי. אנחנו רואים שלאלוהים יש בן במספר פסוקים בתנ"ך: "דִּבְרֵי אָגוּר בִּן-יָקֶה הַמַּשָּׂא נְאֻם הַגֶּבֶר לְאִיתִיאֵל לְאִיתִיאֵל וְאֻכָל׃ כִּי בַעַר אָנֹכִי מֵאִישׁ וְלֹא-בִינַת אָדָם לִי׃ וְלֹא-לָמַדְתִּי חָכְמָה וְדַעַת קְדֹשִׁים אֵדָע׃ מִי עָלָה-שָׁמַיִם וַיֵּרַד מִי אָסַף-רוּחַ בְּחָפְנָיו מִי צָרַר-מַיִם בַּשִּׂמְלָה מִי הֵקִים כָּל-אַפְסֵי-אָרֶץ מַה-שְּׁמוֹ וּמַה-שֶּׁם-בְּנוֹ כִּי תֵדָע׃ " (משלי ל': 1-4) איגור בן יקה אומר שאין לו בינת אדם והוא לא למד חכמה, אך יש לו דעת קדושים(ואני חושב שהכוונה היא שאין לו חוכמה של בני אדם והוא לא אדם משכיל, אך את יש לו את הדעת של רוח הקודש - הדעת של אלוהים. מי עלה השמים וירד? מי אסף רוח בחופניו? האם אדם רגיל יכול לאסוף את הרוח בכפות ידיו, התשובה- אלוהים. מי צרר מים בשמלה? האם מישהו מאיתנו בני האדם יכול לצרור מים בשמלתו? רק אלוהים יכול. מי הקים אפסי ארץ? מי יכול להקים את כל הנדכים ואת כל העניים והמרודים שבעולם הזה? רק אלוהים מה גם שאלו הדברים שנאמרים תמיד בהקשר של אלוהים, שהוא מקים אפסי ארץ. אז מה שמו? י-ה-ו-ה ומה שם בנו? א לָמָּה רָגְשׁוּ גוֹיִם וּלְאֻמִּים יֶהְגּוּ-רִיק׃ ב יִתְיַצְּבוּ מַלְכֵי-אֶרֶץ וְרוֹזְנִים נוֹסְדוּ-יָחַד עַל-יְהוָה וְעַל-מְשִׁיחוֹ׃ ג נְנַתְּקָה אֶת-מוֹסְרוֹתֵימוֹ וְנַשְׁלִיכָה מִמֶּנּוּ עֲבֹתֵימוֹ׃ ד יוֹשֵׁב בַּשָּׁמַיִם יִשְׂחָק אֲדֹנָי יִלְעַג-לָמוֹ׃ ה אָז יְדַבֵּר אֵלֵימוֹ בְאַפּוֹ וּבַחֲרוֹנוֹ יְבַהֲלֵמוֹ׃ ו וַאֲנִי נָסַכְתִּי מַלְכִּי עַל-צִיּוֹן הַר-קָדְשִׁי׃ ז אֲסַפְּרָה אֶל-חֹק יְהוָה אָמַר אֵלַי בְּנִי אַתָּה אֲנִי הַיּוֹם יְלִדְתִּיךָ׃ ח שְׁאַל מִמֶּנִּי וְאֶתְּנָה גוֹיִם נַחֲלָתֶךָ וַאֲחֻזָּתְךָ אַפְסֵי-אָרֶץ׃ ט תְּרֹעֵם בְּשֵׁבֶט בַּרְזֶל כִּכְלִי יוֹצֵר תְּנַפְּצֵם׃ י וְעַתָּה מְלָכִים הַשְׂכִּילוּ הִוָּסְרוּ שֹׁפְטֵי אָרֶץ׃ יא עִבְדוּ אֶת-יְהוָה בְּיִרְאָה וְגִילוּ בִּרְעָדָה׃ יב נַשְּׁקוּ-בַר פֶּן-יֶאֱנַף וְתֹאבְדוּ דֶרֶךְ כִּי-יִבְעַר כִּמְעַט אַפּוֹ אַשְׁרֵי כָּל-חוֹסֵי בוֹ׃ (מזמור ב' בתהילים) המשמעות של בר - הוא בן. וישנם עוד רמזים ברורים, כמו סיפור עקדת יצחק, אך הדבר מצריך מעט יותר עומק בשביל הפורום. אולי בעתיד אני אעלה תובנות שקיימות על עקדת יצחק ואיך הדבר מתקשר לעקידתו של ישוע המשיח בן-האלוהים. אני מבין שזה קשה לקבל את העניין שלאלוהים יש בן, או שישוע הוא אלוהים. הדבר אכן בלתי נתפס בשכל. אך ברוח הדבר מובן וברור(אני מקווה שזה לא נשמע כבריחה מנתינת תשובה, אך יש דברים שרק ברוח ניתן להבין אותם - ככה זה).

תשובות לשתי השאלות האחרונות

כל אדם שאי פעם האשים, או מאשים כיום את העם היהודי במותו של ישוע. לא מבין דבר ואף לא חצי דבר בבשורה ובדבר ה'. ואין לו כל חלק בנחלה של אלוהים, וכפי שנכתב מקודם, הוא כופר באמונה בישוע המשיח ומעוות את דרכו. הנוצרים שהאשימו ומאשימים את היהודים במותו של ישוע, הם נוצרים נומינלים(רק בשם) אנטישמים, שלא מכירים את דבר ה', ומעולם לא נושעו, לא נולדו מחדש ועושים את הרע בעיני זה שלטענתם הם מאמינים בו. ישוע המשיח בן האלוהים, אכן מת, הוא בא בכדי למות, בכדי לכפר על החטאים של בני האדם, של כל בני האדם, של היהודי בראשונה וגם של הלא יהודי. והוא קם לתחייה מן המתים לאחר שלושה ימים ועלה למרום לימינו של האב לאחר ארבעים יום בהם הוא נגלה לתלמידיו. ישוע המשיח מת בגלל שחטאנו, והוא קם לתחייה בגלל שהוצדקנו. כיוון שהוא נולד מאלוהים מרוח הקודש דרך מרים, החטא של האדם הראשון לא עבר אליו בירושה, כפי שהוא עובר אל כל בני האדם - בזרע. ישוע לא חטא מעולם, ולכן הוא היחיד שיכל לשאת את כל חטאי האנושות על עצמו לכפר ולסלוח לכל מי שמקבל את ישועתו. למעשה כולנו - כל בני האדם נושעו מהחטא, אך רק מי שמקבל את הישועה, כלומר מאמין בישוע המשיח ומקבל אותו כמלך ואדון על חייו אל תוך ליבו, נכנס אל תוך נחלת הישועה. את ישוע המשיח, בסופו של דבר הרג החטא. החטא שלי, החטא שלך החטא של כל בני האדם, גרם למותו של האדם הצדיק הזה. כן, בפועל הרומאים הם אלו שצלבו אותו, אך היהודים הם אלו שמסרו אותו לצליבה, אף הייתה לראשי היהודים בחירה אם לשחרר את ישוע שהואשם במרד כנגד הרומאים, לבין ישוע(שם שהיה נפוץ באותה התקופה) אחר שהיה רוצח. והם צעקו שישוע המשיח(מבחינתם 'זה שקורא לעצמו משיח') יצלב. כך שבפועל גם היהודים וגם הגויים אשמים בצליבתו של ישוע. כן יש לנו העם היהודי את החלק שלנו, בדחיית המשיח ובצליבתו, ועליינו עוד לחזור בתשובה על כך. כמו שיש לגויים, ולכל אדם חלק בצליבה של ישוע. אדם שלא מודה שבגלל החטא שלו ישוע המשיח נצלב, הוא מעולם לא חזר בתשובה ולא הבין כלל את הבשורה.

ממש כך

ישוע הביא את בשורת מלכות השמיים, מלכותו של אלוהים שהוא עצמו אהבה טהורה וקדושה. ישוע אמר בתורתו המושלמת שעלינו לאהוב, לרחם, לקבל ולסלוח, ושזוהי דרכו. אלו הן תכונות שהיו קיימות בו, ולמעשה התכונות הללו היו באדם הראשון לפני שהוא נפל בחטא, ומאז ועד היום למעשה בני האדם מודעים לתכונות אלו, רוצים בהם, שואפים אליהם, מדמיינים שיש אותם ברשותם, אך רק בישוע עצמו כל התכונות הללו ותכונות נוספות, מעולות ובריאות נמצאות. כל מה שפועל כנגד האהבה, הינו עיוות של דרכו של ישוע. אני לא מדבר על חטאים שגם מאמינים עלולים ליפול מפעם לפעם, אם ע"י ספק, כעס, גאווה או פחד, שמניעים את בני האדם, ומשפיעים גם על המאמינים. ההבדל הגדול הוא שברגע שהמאמין בישוע מבין שהוא חטא, הוא חוזר על כך בתשובה, מתכחש לעצמו ווהולך אחרי ישוע.

למעלה