שלום לכולם- אפשר בבקשה קצת הסבר?

mr nice guy

New member
שלום לכולם- אפשר בבקשה קצת הסבר?

אם תוכלו להסביר לי מה זה פאגאניזם אני אשמח כולל מה ההשקפה של זה לחיים אחרי המוות, אם יש כאלו בכלל.

שלום למר בחור נחמד.

פאגאניזם- פוליתאיזם. כלומר, אמונה באלים רבים. (יותר מאחד.) יש הרבה מאד זרמים והרבה דרכים להאמין, ויש הרבה אלים להאמין בהם... לפי מיטב הבנתי רב הפאגאנים מאמינים בדת הויקה, (והרבה הדיוטות טועים לחשוב שפאגאניזם=ויקה), עליה נתן לקרוא מאמרים- ממש כאן בפורום (הפניה מעמוד הכניסה לקהילה) - אך לא רק עליה, גם על עוד דתות ואלים ופולחנים וגם על נאו-פאגאניזם ופאגאניזם באפן כללי אך רחב יותר ממה ששרבטתי כאן. ועניין החיים אחרי המות- לא כלכך קשור לרבוי אלים. דוקא לזן-בודהיזם יש התייחסות מעניינת לחיים אחרי המות ((אני מקוה שאיני טועה ומטעה- אבל הם סוג של אתאיסטים, לא?)) ואולי יש כאן כמה אנשים או דתות מסוימות עם השקפה מעניינת על הענין, אבל לפאגאניזם באפן כללי אין השקפה אחת. או במלים אחרות: פורום גלגול נשמות- קומה ג' דלת שלישית משמאל. חוצמזה יש כאן אנשים גדולים חכמים ומנוסים ממני, שאוהבים מונופול על קבלות פנים והסברים, ואני בטוחה שהם לא יחסכו ממך מכתב קבלה לבבי ומחכים.[ברצינות! כי אני מה אני סה"כ. סתם חצופה.] בקיצור: יש בפורום הרבה מאמרים שכדאי לקרוא, וגם דיונים חדשים וישנים. (אפשר לדפדף קצת אחורה.) אה, וגם תזהר מג'סטין, הוא נושך. :) זהו. ברוך הבא!

"וזה" - LOL!

בכל מקרה, אני שמח לראות שאת מתאקלמת בקהילה. ולמר בחור נחמד שאינני זוכר מה היה הכינוי שלו - אנא היכנס אל מאמרי הפורום, תחת "מאמרים כלליים". שם תוכל למצוא את מענה לשאלותיך. לילה טוב, -רובין עוטה המגבת.

Justin Angel

New member
לאנשים חדשים בפורום :)

(כתוב בלשון נקבה, אתה תשרוד) אז דבר ראשון יש את מאמרי הפורום הזה, פורום פאגאניות בישראל של תפוז, והוא מדבר על כמעט כל דבר פאגאני. המאמרים מומלצים מאוד לכל מי שמתעניין בפאגאניות ובמגוון נושאים אחר. אחרי שקוראים את המאמרים גם אפשר לעבור על "ארכיון" הפורום שלמרות שאנחנו באמת נוטים לדבר על שטויות לפעמים אנחנו גם מדברים ומעלים דיונים ועניינים מאוד חביבים שמומלץ לאנשים לקרוא. (מומלץ להתחיל את הקריאה בערך מעמוד 30 בארכיון, היכן שארי-אל התחיל לנהל את הפורום, בשיתוף עם אילן). אני רק אגיד את זה מראש, יש מאמר שלא מעניין אותך? עץ שלא אוהבים לקרוא? תעבור הלאה! לא כל המאמרים מעניינים את כולם. עכשיו, אם יש לך נטייה לנתיב הקלטי אפשר גם להיכנס לאתר קלטיקה ישראל (קישור בתוך הקישורים בפורום). אם יש לך עניין במיתולוגיות אפשר להוריד את הספר "חלום הבריאה הפאגאני" שהוא בעברית ומציג מיתוסי בריאה מרחבי העולם (וגם וויקאני). אחרי כל זה, מכאן הרשת היא מקום גדול, גם יש ספרים בנושא, אבל תקחי את זה צעד צעד :) ברכות זוהרות, בהצלחה בדרכייך וברוכה הבאה לפורום :)

למעלה