שלום לכולם, אפשר להיצטרף?

מאי24

New member
שלום לכולם, אפשר להיצטרף?

שלום לכל חברי הפורום, בקרוב מאוד בעלי (אזרח אמריקאי)ואני עוברים לניו ג'רסי וכמובן צצות המון שאלות. אני עוקבת אחרי השאלות כאן בפורום במשך תקופה ארוכה ועכשיו הגיע הזמן שאצטרף (אם תקבלו אותנו כמובן). אנחנו שוקלים לשלוח את הרהיטים דרך חברת אומגה, מישהו שמע? ממליץ? לא ממליץ? האם צריך לשלם על תכולת המשלוח מיסים/מכס בהגעתם לארה"ב? תודה מראש לכל המשיבים...

שלום לך מאי וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני לא מכירה את החברה הזו, אבל אין צורך לשלם מכס או מיסים בכניסה לארה"ב. בהצלחה!

odedee

New member
אני שלחתי דרך אומגה

המשלוח והאריזה היו 100%, ממש שירות טוב.

odedee

New member
במכולה.

היו לנו די הרבה דברים לשלוח, והחל מנפח מסוים ארגז כבר לא משתלם כי זה כמעט מחיר של מכולה, למרות שהנפח הרבה יותר קטן. נדמה לי שמכולת 20 רגל עולה משהו כמו $5K ומכולת 40 רגל עולה $8K, כולל ביטוח. שימי לב שזה לא כולל עלות טיפול מכס. זה רולטה - אם המכס לא פותח את המכולה, היה לך מזל. אם הוא פותח, עלות הבדיקה עליך, וזה נע בין $500 ל-$1500, תלוי מה יש במכולה וכמה המכס עצבני... במקרה שלנו המכס כן בדק את המכולה, וגם מכולה אחרת שמישהו אחר אצלנו בחברה שלח. יש לי תחושה שזה הופך להיות הכלל שכל מכולה מישראל נבדקת...

ניתושית

New member
גם את שלנו בדקו../images/Emo4.gif../images/Emo68.gif

במכס ושילמנו 69 דולר אם איני טועה. שלחנו עם גלובוס והם היו אחלה. קחי בחשבון שהמכולה תשתחרר לכם תוך חודש וחצי במקרה הטוב...

המכס האמריקאי עושה עכשיו בדיקות

מדוקדקות על מטענים שמגיעים מישראל. גם בעבודה זה פוגע בנו, בסיום הרבעון האחרון נתקעו לי שלושה משלוחי ענק במכס, שהשתחררו מהביקורת אחרי הפעלה של המון לחצים וקשרים ביום רביעי 30/12, ואף חברת תעופה לא היתה מוכנה להעלות את המטענים על מטוסים כדי שיגיעו ללקוחות לפני סיום השנה, בגלל ה-ORANGE ALERT בקיצור דופקים את הישראלים, זה כמעט עלה לחברה 2 מיליון דולר ברווחים ל-2003, אבל בסוף שינסנו מתניים, חכרנו מטוס ועשינו זאת.

מאי24

New member
מה מצב המכולה לאחר הבדיקה?

או יותר נכון לשאול מה מצב התכולה? קרה למישהו שהמוכסים הרסו משהו? אנחנו מתכוונים לשלוח רהיטים מאוד יקרים ועדינים, יש סיכוי שהם יגיעו שלמים (גם במשלוח וגם ולאחר בדיקה?)

odedee

New member
המכס לא מתעניין בריהוט.

בבדיקה רוצים בעיקר לדעת שאין במכולה סמים, דולרים (במיוחד מזויפים), חומרים או חלקים שיכולים לשמש כנשק וכן הלאה. המטרה היא לא כמו בארץ, לתפוס אותך שהברחת וידאו ועכשיו תשלמי קנס, אלא לבדוק אם ניסית להכניס דברים שאסור להכניס. הבדיקה ה"שטחית" היא פשוט שיקוף רנטגן, בדיקה מקיפה יותר מתחילה בפתיחת הארגזים ויכולה להגמר בכל דבר, תלוי בממצאים. אצלנו פתחו כמה ארגזים וסגרו אותם מחדש. באשר לאריזה, החבר'ה שאורזים הם די מומחים לעניין, עוטפים הכל בהמון שכבות של ניירות ו"פצפצים" כך שהסיכוי לנזק אינו גדול. מלבד זאת המטען כמובן מבוטח. That said, לנו בכל זאת נגרם נזק לטלוויזיה מאד יקרה, עדיין לא ברור לנו אם עלות התיקון תהיה פחות מההשתתפות העצמית - $300.

בניגוד למכס בישראל

העבודה כאן מאוד מסודרת ונקייה, הפתיחה של המכולות והבדיקות נעשות בצורה קפדנית ומסודרת ולא הרסנית כמו בארץ. אין כאן זלזול ברכוש ומאוד משתדלים להקפיד. כמובן, תאונות קורות לפעמים אבל בגדול כנסעתי בסיום הרבעון ל-JFK לנסות לשחרר משלוחים של החברה מהמכס, התפעלתי מהעבודה הנקיה של החבר'ה שם.

ניתושית

New member
אכן, הם פותחים בעדינות../images/Emo68.gif

ובזהירות. כנראה שמעבירים בשיקוף, אני נתקלתי בארגז אחד או שניים שנפתחו, דווקא של כלי מטבח שבירים, לא פשפשו יותר מדי וסגרו כמו שצריך. בדיקת המכס לקחה משהו כמו שבועיים שלושה.

bizzi

New member
יש חפצים שלא מומלץ לשלוח במכולה?

ההתלבטות היא לגבי מחשבים לדוגמא,או ספרים יקרי ערך. עד כמה אטומה האריזה?

i n b a r i

New member
חברים שלנו "עלו בהגרלה"

ופתחו להם את המכולה, הם קיבלו שולחן אוכל שבור לחלוטין, מדפי זכוכית שנשברו, כמה פרטי זכוכית שנשברו, שריטה על שולחן בסלון.... ועוד היו צריכים לשלם עבור השרות כ 1500$ כמובן שהם שילמו וכעת דורשים את הכסף מחברת הביטוח של חברת ההובלות. חשוב לארוז היטב את כל הפריטים העדינים

17205

New member
יש מכונת שיקוף למכולות שלמות

כאן בארץ יש מכונה שמשקפת את כל המכולה, המשקף הגיע לכאן לפני כמה שבועות, אני בטוח שגם לארה"ב יש כמה כאלו. מישהו מנסה לארגן לי ביקור במשקף הענק, פשוט זה מענין אותי מבחינה מקצועית, אז אני אוכל לספר לכם חוויות עוד כמה שבועות.

i n b a r i

New member
גם אנחנו שלחנו עם גלובוס והשרות היה

מ ע ו ל ה!! שלחנו מכולה גדולה כולל אריזת התכולה וזה עלה לחברה כ 7000$ האונייה הגיע בזמן ונעצרה במכס. או שעושים שיקוף למכולה (זה מה שעשו לנו ושילמנו 600$) או שפותחים ומוציאים ארגז ארגז ומשלמים 1500$ התהתליך מאריך את זמן ההמתנה למכולה בכשבוע נוסף בתנאי שמשלמים מיד. בהצלחה

bevit

New member
המספרים לא הגיוניים

מחיר טוב למשלוח הוא $200 למטר קוב, בארגז. בשביל להגיע ל $5000 צריך 25 מטר קוב. רגל היא יחידת אורך. בקוביה שהצלע שלה 20 רגל יש 226 מטר קוב, וקוביה שהנפח שלה הוא 20 רגל בשלילית היא רק 0.56 מטר קוב. שתי האפשרויות לא מסתדרות לי עם המחיר של $5000. וביטוח הוא 2% מערך המשלוח, שזה משתנה מאדם לאדם.

Boston Guy

New member
אהממ... ראית פעם איך נראה קונטיינר?

האורך שלו הוא אכן 20 רגל או 40 רגל, אבל הרוחב שלו הוא כ 8 רגל והגובה כנ"ל... נפח מכולת 20 רגל הוא 33 מ"ק, ונפח מכולת 40 רגל הוא כפול מזה - 66 מ"ק.

מדען

New member
שילמנו $120 לבדיקה ולקח שבוע

אבל כל המשלוח ארך נצח. והמכס פתח את הדבק של התמונות ששלחנו! שברו גם מראה, ארגז צעצועים וספה (אבל היא היתה מהההזה זולה ודפוקה).

למעלה