שלום לכולם. אפשר עזרה?

מרקכתום

New member
שלום לכולם. אפשר עזרה?

|בימים אלו אני מתחילה לכתוב את הצעת המחקר לתזה. פה גם בדיוק הבעיה. התחלתי, אבל אני לא מצליחה להתיישב ולהמשיך. יש לי זמן פנוי, יש לי גישה למאמרים והמון חומר לקרוא ופשוט כלום. לא מצליחה. יש לכם עצות? אני ממש זקוקה להן.... תודה

ברוכה הבאה

אני מציעה לך לחלק את המשימה למטלות. למשל, לחלק את העבודה לפי פרקי הצעת המחקר. תחליטי על איזה חלק את עובדת, ותכתבי תוך כדי קריאת המאמרים. תתחילי מהחלק שהכי ברור לך או שאת מרגישה הכי בטוחה בו. במחלקה שלי נהוג לקרוא הצעות מחקר של אחרים, כדי לקבל מושג ברור יותר על תוכנה והיקפה של הצעת המחקר. יש לך אפשרות כזו? קשה להתארגן בתחילת המחקר. יקח זמן עד שתבררי לעצמך באיזו דרך את לומדת הכי טוב, מה השעות שבהן את מרוכזת, איך את מדרבנת את עצמך כשאין חשק וכו'. בהצלחה

מרקכתום

New member
תודה על התשובה

קודם כל תודה על הרעיונות.... אני אנסה ליישם אותם (כמובן, ממחר. היום, שוב, לא עשיתי כלום
) אך לדעתי הבעיה אצלי היא בעיקר מוטיבציה. יש לי הרגשה שברגע שאני "אהיה על הגל" של הכתיבה, הדברים כבר יתגלגלו הלאה. אז איך גורמים למוטיבציה לכתיבה? הנושא מעניין, אני מכירה את החומרים בכלליות, אבל יוק. לא מצליחה להתיישב. אשמח לעוד תובנות, ובמיוחד לשמוע אם מישהו חווה את מה שאני חווה כעת. תודה!

מכירים ועוד איך...

אני חושבת שכולנו חווים או חווינו את זה בשלב כזה או אחר, ולכל אחד יש את הפתרון שלו. מצד אחד, צריך לקבל את העובדה שיש ימים בהם זה פשוט... לא הולך. אין מה להלחם במצב כזה, ובד"כ התוצרים של יום כזה, גם אם מתאמצים ובכוח כותבים משהו, הם לא מי יודע מה. מצד שני, אם מדובר בתקופה ארוכה או בחוסר יכולת להתחיל ו "להתניע", זה סיפור אחר. הדברים שעוזרים לי במיוחד - 1. להתנתק מהאינטרנט. בלי פיתויים, בלי גלישה מהירה רק לאתר אחד או בדיקה זריזה של המייל. זה אחד מהגורמים הכי גדולים מבחינתי להסחת הדעת. 2. למצוא פינה שנעים לי לעבוד בה - בבית, בבית קפה, בספריה. 3. להתחיל ממאמר שאני אוהבת (מתודולוגית, נושאית), ולהאחז בהשראה שהוא נותן לי להתחלת הכתיבה. אח"כ הדברים זורמים טוב יותר. 4. והכי חשוב - להציב דד ליינים (עצמיים) או נקודות ציון בדרך. "עד יום רביעי אני עושה X ו-Y", "עד שלא אגמור את הפרק הזה לא אלך לראות את הסרט שאני רוצה". בשבילי זה עובד מצוין כגורם מוטיבציה. אני מניחה שאחרים יתנו תשובות אחרות, כי לכל אחד הדרך שלו, ואולי משהו מזה יתאים גם לך.

מרקכתום

New member
תודה גם לך...

כבר מחר אני אנסה חלק מהרעיונות. להתנתק מהאינטרנט נראה לי שיהיה מאוד קשה, אבל לנסוע לספריה זה משהו שאני צריכה לנסות. מקווה שבעוד שבוע-שבועיים אוכל לעדכן בהתקדמות של הכתיבה. תודה

מממאיה35

New member
להוריד שיפוטיות וביקורתיות עצמית

להתיישב ופשוט לכתוב או "לזרוק" על המסמך את כל מה שעולה לך, את כל מה שאת רוצה להגיד, אפילו בחצאי משפטים, אפילו רק בנקודות כלליות שמבטאות את הרעיונות מאחורי מה שאת רוצה להגיד, אפילו בניסוח לקוי.. העיקר לכתוב.. אחכ - לוקחים יום או יומיים מרחק מהמסמך הזה ומתישבים ומעבים ומתקנים והופכים אותו למושלם. וגם אני בעד לפרק למטלות קטנות, להגדיר כל יום - היום אני כותבת X פסקאות.. וככה לאט לאט מתקדמים.

להפתעתך

New member
אני מאוד מסכים עם מאיה

וגם מציע להתחיל כמובן בקריאת מאמרים, והרבה. סיכום נקודות עיקריות מתוך המאמרים לתוך קלסר או בקובץ וורד ובצורה שמקשרת בין מאמר למאמר או בין רעיון לרעיון. אני לא יודע על מה התזה שלך, אבל אצלי (פסיכולוגיה קוגניטיבית בעיקר) בחרתי פרוצדורות ממאמרים מסויימים ולקחתי רעיונות משלימים מכמה מאמרים שונים, מאחרים לקחתי את הרקע התיאורטי ואת הנקודות שהיו דרושות הבהרה לקחתי ממאמרים נוספים. אם תעשי קריאה טובה וממוקדת של כמה עשרות מאמרים (מתחילים מכמה בודדים והם כבר נותנים לך את הרפרנסים והנושאים לרוב המאמרים האחרים שתדרשי אליהם וכן הלאה) "תבשל" אותך טוב ככה שכאשר תתחילי לכתוב את ההצעה, בלי ביקורתיות כלפי עצמך, היא תזרום מאליה-אח"כ, אחרי שתהיה לך את הטיוטה הראשונית, יתחיל השלב היותר קשה ומעצבן של משחק מטקות עם המנחה או המנחים שלך, של תיקונים קטנים יותר אבל גם מטרידים יותר עד שההצעה שלך תהיה מוכנה להגשה ובתקווה לאישור. שיהיה לך שבוע טוב..

למעלה