טיפול בסטרואידים
היי שירי. סטרואידים בדרך כלל ניתנים כחלק מפרוטוקול של טיפול. המטרה שלהם בעצם "להנמיך" את המערכת החיסונית כדי שזו לא תפתח תנגודת כנגד התרופות. צרפתי קישורים, אחד הוא על כל הטיפול, והשני על סטרואידים. סטרואידים, חוץ ממה שהם עושים כחלק מהטיפול, יש להם שלל תופעות לוואי. כמו שכתבה אורנושה, יש להם תופעות של אגירת נוזלים שגורמות להתנפחות של הגוף, עליה ברמת הסוכר, תיאבון מוגבר (תלוי במינון), מצבי רוח משתנים, היפראקטיביות ועוד. מכיוון שהסטרואידים משולבים עם הכימו, יש גם השפעה של הכימו ותופעות הלוואי משתנות. בדרך כלל אסור להפסיק לקחת סטרואידים בבת אחת אלא בהדרגה אבל כשהסטרואידים מגיעים כחלק מפרוטוקול הטיפול, אז הוא מופסקים בבת אחת וגם לזה יש השפעות על הגוף. תוכלי לקרוא עוד בקישור שצרפתי. מה שכתבתי פה הוא מנסיוני האישי, היה לי הודג'קינס וזה אחד הפרוטוקולים שקיבלתי. הגבתי ממש לא טוב לסטרואידים ונאלצו להחליף לי את הטיפול בשל כך. הייתי אמורה לקבל 3 קורסים ABVD ו-3 CMOPP, שזה פרוטוקול כמעט זהה ל CHOPP, ובמקום זה קיבלתי קורס אחד CMOPP. אני מניחה שהרופאים לא תמיד יכולים ליידע לגבי כל תופעות הלוואי שעלולות לצוץ במהלך הטיפול לכן העצה הכי טובה שלי לגבי הטיפול היא
ליידע את הצוות הרפואי המטפל לגבי כל תופעת לוואי שמופיעה . וגם לדבר עם אנשים שטופלו כדי לדעת איך הם הרגישו ומה הם עשו. אני בטוחה שגם כאן בפורום יהיו מי שיוכלו לתרום מנסיונם האישי בנושא. מסרי לה החלמה מהירה
גלי