שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לענות לי

shiri s

New member
שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לענות לי

מדובר על חולת לימפומה שאינה הודג'קין עם HIGH GRADE. מחר מתחילים בטיפול CHOP עם סטרואידים. רציתי לשאול - למה מיועדים הסטרואידים? ולמה עלינו להכין את עצמנו? (מלבד מה שהצוות הרפואי אומר) תודה ורק בריאות לכולם, שירי

ornusha

New member
היי

כאשר לוקחים סטרואידים בזמן טיפול כימוטרפי חווים פחות תופעות לוואי ותשישות הנגרמים כתוצאה מהטיפול. כשאני קבלתי כימוטרפיה לקחתי בנוסף גם סטרואידים (היה לי הודג'קין), ולא סבלתי מתופעות לוואי (חוץ מנשירת שיער). לסטרואידים אין תופעות לוואי כל כך בולטות ומטרידות. קודם כל סטרואידים עושים אותך עירני, לכן כדאי להימנע מלקחת אותם קרוב לשעת שינה. חוץ מזה סטרואידים מנפחים את הגוף ומגבירים את התאבון. במילים אחרות, משמינים. אבל עם כל מה שהם גורמים מאוד מומלץ לקחת אותם. יש הבדלים של שמים וארץ...

טיפול בסטרואידים

היי שירי. סטרואידים בדרך כלל ניתנים כחלק מפרוטוקול של טיפול. המטרה שלהם בעצם "להנמיך" את המערכת החיסונית כדי שזו לא תפתח תנגודת כנגד התרופות. צרפתי קישורים, אחד הוא על כל הטיפול, והשני על סטרואידים. סטרואידים, חוץ ממה שהם עושים כחלק מהטיפול, יש להם שלל תופעות לוואי. כמו שכתבה אורנושה, יש להם תופעות של אגירת נוזלים שגורמות להתנפחות של הגוף, עליה ברמת הסוכר, תיאבון מוגבר (תלוי במינון), מצבי רוח משתנים, היפראקטיביות ועוד. מכיוון שהסטרואידים משולבים עם הכימו, יש גם השפעה של הכימו ותופעות הלוואי משתנות. בדרך כלל אסור להפסיק לקחת סטרואידים בבת אחת אלא בהדרגה אבל כשהסטרואידים מגיעים כחלק מפרוטוקול הטיפול, אז הוא מופסקים בבת אחת וגם לזה יש השפעות על הגוף. תוכלי לקרוא עוד בקישור שצרפתי. מה שכתבתי פה הוא מנסיוני האישי, היה לי הודג'קינס וזה אחד הפרוטוקולים שקיבלתי. הגבתי ממש לא טוב לסטרואידים ונאלצו להחליף לי את הטיפול בשל כך. הייתי אמורה לקבל 3 קורסים ABVD ו-3 CMOPP, שזה פרוטוקול כמעט זהה ל CHOPP, ובמקום זה קיבלתי קורס אחד CMOPP. אני מניחה שהרופאים לא תמיד יכולים ליידע לגבי כל תופעות הלוואי שעלולות לצוץ במהלך הטיפול לכן העצה הכי טובה שלי לגבי הטיפול היא ליידע את הצוות הרפואי המטפל לגבי כל תופעת לוואי שמופיעה . וגם לדבר עם אנשים שטופלו כדי לדעת איך הם הרגישו ומה הם עשו. אני בטוחה שגם כאן בפורום יהיו מי שיוכלו לתרום מנסיונם האישי בנושא. מסרי לה החלמה מהירה
גלי

shiri s

New member
אני מודה לכם על התשובות המפורטות

הוחלט בבית החולים להתחיל את הטיפול עוד היום - כלומר בשעות אלו. רציתי לשאול שאלה נוספת: האם שמעתם על RITUXAN שזו תרופה שמשלבים עם הטיפול הכימותרפי? קראתי על זה במחקרים בחו"ל. אני כ"כ מקווה שהיא תצא מזה. חוסר הודאות וחוסר האונים - שאין אפשרות לעזור מאוד מתסכל. חשבתי לקפוץ אליה מחר לבי"ח עם פרחים מהגינה, נראה לכם שבמצבה היא תרצה לקבל אורחים (לרגע קט)?

ריטוקסן ועוד

היי שירי לא שמעתי על זה עד עכשיו, אבל ממה שהבנתי, זו לא בדיוק תרופה, אלא כמו נוגדן שנלחם בתאים הסרטניים ונמצא יעיל במקרה של נון הודג'קינס לימפומה. שזה מקטין את תופעות הלוואי ועוד. לגבי אורחים, בית החולים זה מקום שבאמת באסה להיות בו, לפעמים אנשים שנמצאים בבית החולים לא מרגישים נוח לקבל שם אורחים, אבל לפעמים כן. תלוי באדם ובמה שעובר עליו באותו זמן. נראה לי שהכי טוב פשוט להרים אליה טלפון לפני שאת באה ולבדוק כמה היא במצב של לקבל אורחים. בכל מקרה, שתדעי, שיש לה הרבה מזל שאת ככה דואגת לה. זה נפלא וזה נותן המון כוח להמשיך הלאה.

למעלה