שלום לכולם, אשמח באם תוכלו לעזור!

• פותח הנושא AvMdZ
  • פורסם בתאריך

AvMdZ

New member
שלום לכולם, אשמח באם תוכלו לעזור!

אינני בטוח אם זהו הינו הפורום המתאים בעבור נושא שכזה, לכן אבקש ממי שעינו רחבה יותר בהכוונת הפורום המתאים. נולדתי עם "מחלה" נדירה מאוד (ובהמשך אפרט למה המרכאות), שע"מ להסבירה אשתמש בתיאור פשטני ומובהק ככל שאוכל בכדי לסבר את האוזן... יש חלקים מסויימים במוח האנושי האחראים על פעילויות מסוימות, וביניהן פעולות רגשיות... קוראים לחלק הזה "המערכת הלימבית"... שמסתבר שאצלי רדומה ביותר מ-90%.. ודגש על המילה 'רדומה' להבדיל מאיננו קיים. בעקבות אותה מחלה נדירה אינני מסוגל להביע או לחוש רגשות. כל מה שהסבירו לי מאז שנולדתי ועד עצם היום הזה, שמושגים של פחד, דאגה, חרדה, עצבות, שמחה, אהבה וכו'... אין אני מסוגל לתפוס בהבנתי מהסיבה הפשוטה שמעולם לא חשתי אחד מהרגשות הנ"ל, וכל המידע שיש ברשותי אודות רגשות אילו הן מקריאה ושיחות מרובות עם אנשים בהיותי נכון להיות יותר בתהליך של סוציאליזציה ולהטמע בחברה אנושית, ע"מ שדלתות יוכלו להיות פתוחות בפני בעתיד, או זה מה שלפחות ממליצים מטפליי. המחלה מאובחנת כאחת ל-200 מיליון לידות ויש עליה מעט מאוד מידע בספרות הרפואית, ולכן רק בגיל מתקדם יחסית אובחנתי ב"מחלה" זאת, 'מחלה' במרכאות כיוון שמערכות גופי מתפקדות כסדרן ואין עימן שום בעיה כלל ועיקר, ולכן אני סבור שהכל בסדר עמי. שאלתי המתבקשת בעקבות המידע שפרטתי לעיל... מה היא דעת הפילוסופיה לגבי סוג החיים שעלי לנהל בתצורה שכזאת? אין כוונתי לתפקוד יומ-יומי, אלא לתפקוד סוציאלי... איך אני אמור לתפקד בחברת אנשים אם אינני מבין את שפתם הבסיסית? "אשמח" אם תוכלו לעזור!

AvMdZ יקר

אינני בטוחה, כלל ועיקר, שהפילוסופיה עוסקת במקרים כגון הליקוי העצבי ממנו אתה סובל. למיטב ידיעתי והבנתי, גם במצב כשלך ניתן לתפקד בחברה באופן המניח את הדעת. אני סבורה כי חשוב ביותר שתלמד את השפה הרגשית (אתה אכן מציין כי אתה קורא ומשוחח עם אנשים בנושא זה). לדעתי, הלימוד יכול להיות באמצעות: * ללמוד באילו מצבים בני-אדם מרגישים רגש מסויים. * ללמוד לשייך מבע-פנים לרגש המתאים. * ללמוד קודים של שפת-גוף. * לימוד תגובות התנהגותיות אופייניות לכל אחד מהרגשות הבסיסיים השונים. * להכיר את הרגשות הבסיסיים ואת מנעד הרגשות הנגזרים מהם. * מעבר ללימוד "יבש", לטעמי תוכל להפיק תועלת רבה גם ממשחקי סימולציה עם המלמד שלך (לשם זיהוי רגשות ואימון על דרכי תגובה הולמות), וכן אימון רגשי באמצעות תצפיות בסיטואציות חברתיות-רגשיות וניתוחן. ספר מצויין ומומלץ בנושא הרגשות הוא: "אינטליגנציה רגשית" של ד"ר דניאל גולמן. מאחלת לך כל-טוב והצלחה רבה, גילת

י ו ר ם 7

New member
האם חוסר רגישות ?

מצידי ? מצידך ? מצד מחבר הספר ? המערכת הלימבית ?

י ו ר ם 7

New member
אם אני קורא נכון את מה שאתה כותב ?!

אני סבור שיש לך רגישות מסוימת והרי אתה מתלונן שחסר לך איזה שפה בסיסית ובגלל החוסר הזה .... עצה לי לך מצא לך אישה ובנה לה בית ואולי ילדים ואז תשאל את השאלות שאתה רוצה לשאול.... במה אתה עובד ? האם יש לך רגישות לכסף למעמד לעתיד ??

י ו ר ם 7

New member
למי מופנת הבקשה ?

האם קאנט היה אוטיסט ? אולי זה נשמע שכונתי.............

י ו ר ם 7

New member
לפילוסופיה אין תשובה....

ולי אישית גם אין תשובה . אבל יש לי הרגשה שבדידות חברתית היא קשה ולא טוב היות האדם לבדו ואפשר להיות בקשר גם אם אתה לא אומר אני אוהב או אני שונא, זה לא פשוט להבנה אבל אפשר לתת עצה גם אם היא לא מנומקת. גם את לא תמיד מנמקת .....

למעלה