שלום לכולם.. אשמח לעזרה

Just רגב

New member
שלום לכולם.. אשמח לעזרה

אני בשנה הראשונה ללימודי רפואה סינית בתל אביב בשבוע הקרוב יש לי מבחן על יסודות הרפואה הסינית.. אשמח מאוד אם מטפלים יוכלו לעזור לי בשאלות הכנה, קישורים לאתרים בעלי שאלות הכנה או כל דבר אחר שיוכל לעזור לי ללמוד את כל החומר. מכיוון שהחומר הלימודי הוא דיי מופשט ולא קל לשינון- הכל דומה. תודה רבה רגב

נעמי67

New member
היי רגב

אני כל כך מבינה אותך. עברתי את המבחן לפני חודש , הוא היה ממש קל ...ציפינו למבחן מפלצתי. אני נעזרתי המון בדיסק שמצורף לספר של ג'ובאני בו יש לך שאלות אמריקאיות בכל הנושאים , שאלות פתוחות ושאלות של נכון / לא נכון. מצרפת לך לינק לעוד אתר שאני נעזרת בן המון בכל נושאי הרפואה. http://www.testmetcm.com/TestConfig.aspx בהצלחה רבה.

הכנה למבחנים

היי רגב, אין הרבה אתרים שמכילים שאלות למבחנים, ולדעתי גם מה שקיים מתמקד יותר על שנים מתקדמות יותר. הדרך שאני למדתי למבחנים בשנה א' הייתה בעיקר בעזרת תרשימי זרימה- למשל עם חמשת האלמנטים, ציירתי חמישה עיגולים גדולים והכנסתי אליהם את הנקודות הרלבנטיות- צבע, טעם, איברים וכו'. וחשוב גם לחשוב על זה ברמה הגיונית(או לפחות ברמת ההגיון הפרטי שלך...), ולעשות הקשרים שיקלו על הזכרון. יש דברים שהם מאוד ברורים, יש דברים שתוכל לאשש על דרך השלילה..... מאוד חשוב להפנים את ענייני חמשת האלמנטים והיין והיאנג כי זה הבסיס להכל. אז חשוב לא רק להוציא ציון מגניב במבחן אלא באמת שתבין ותפנים את הדברים האלו, גם אם זה אומר לתלות פוסטרים ולשאול המון המון שאלות כדי לנסות להבין כמה שיותר. וכמובן, שתדע, שתהליך הלמידה של הנושאים הללו הוא תהליך מתמשך, שאצלי לפחות עדיין לא הסתיים, ואני התחלתי את לימודיי ב- 1999....
בהצלחה, יעל

Just רגב

New member
תודה על התגובות

אני רק צריך לשבת על התחת ולזכור הכל!!! שבוע טוב

RanLoel

New member
לימודים

שלום רגב, יש כמה אתרים ברשת המציעים מבחנים שונים של TCM. אבל, כמו שכבר נאמר פה ובצדק, בשנה א' המבחנים הם בעיקר על הבסיס. המבחנים האמריקאיים ישרתו אותך יותר מאוחר, בשנים הבאות. השיטה הנוחה ביותר לדעתי היא פשוט ללמוד יחד. לשבת עם חברים ולשנן. אין קיצורי דרך
כאן תוכל למצוא מבחנים בנושא איתור נקודות, תפקודים וצמחים. אולי זה בכל זאת יעזור לך... בהצלחה, רן

למעלה