כיס מעל הטבעת
את האבחנה הזו כדאי מאוד לבדוק אצל ד"ר אבינוח דווקא.
לא כל מנתח בריאטרי יכול להגיד לך אם יש כיס פאוצ' מעל הטבעת, וכמה זה לא טוב.
בקטע הזה, אני סומכת על העין של ד"ר אבינוח והניסיון שלו עם טבעת.
מי זה ד"ר לב? הוא מומחה בניתוחי רביזיה? יש לו שלל מנותחי רביזיה מרוצים שממליצים עליו? אם לא, תעשי לי טובה ואל תעשי רביזיה אצל רופא לא מנוסה ברביזיה.
אם שתית מעט מאוד ואכלת במבה, לא פלא שירדת מעט והפסקת לרדת במשקל.
אני לא יודעת כמה זמן את אחרי הניתוח, וגם זה משמעותי.
למה את לא שותה? למה את אוכלת במבה? את באמת מצפה לרזות כך?
לא אוכלים במבה אם יש מחלת השמנה מורבידית. אולי טיפה, פעם בשבוע. אם רוצים לרזות חייבים לשתות הרבה מאוד, לפחות 2 ליטר מים ביום (לא כולל נס קפה). מי שלא שותה, לא מאפשר לגוף שלו לשרוף שומנים. אז איך הוא ירזה? מה הוא ישרוף בדיוק כדי לרזות?
ובכלל, האם הוא מתגעגע לנזק בלתי הפיך בכליות, שמשמעותו דיאליזה והשתלת כליה?
ד"ר אבינוח מנתח מעולה, ומומחה סופר לניתוחי טבעת. יד זהב. לב גם זהב.
אבל "מייבין" גדול בהשמנה, בהרזיה, במטבוליזם איטי ובהרגלי אכילה נכונים - הוא לא. מאוד לא.
כמובן שלא הייתי מתייעצת בו איך לרדת במשקל... איך לאכול... איך להתנהג.
הטבעת היא כלי עזר מצוין, שצריך לעזור לו לעזור לנו. הדרכה באיך עוזרים לטבעת היא מאוד אינדיבידואלית, כיוון שההתנהגות של הטבעת על כל קיבה של כל אדם היא אינדיבידואלית. גם בעיית ההשמנה אצל כל אדם היא אינדיבידואלית, ומורכבת לא רק מקלוריות, אלא גם מסוג המזון, גיל, מין, חשיבה, רגשות ונפש, מטבוליזם, גנטיקה, ועוד ועוד. לכן בהדרכה האישית אני מביאה בחשבון את כל הנתונים הללו, בהתאם לצורך, עפ"י התשובות לשאלות שאני שואלת את המנותח שצריך עזרה.
אני מנותחת טבעת מלפני 5 שנים, שבקיאה מאוד בנושא ההתנהלות הנכונה עם טבעת (לא זו ה"מומלצת" ע"י ד"ר אבינוח). בחתימה שלי יש קישור לאתר "טבעת", בו ריכזתי כמה חומר בנושא זה, כולל טיפים שונים שלמדתי במשך 6 שנים מבעלי ניסיון גם 15 ויותר שנים עם טבעת מתכווננת.
אני לא תזונאית ולא רופאה ולא פסיכולוגית, אבל מבינה די הרבה בטבעת ובהרזיה/השמנה, בהרגלי אכילה וחיים נכונים, בהשפעת הנפש על הרזיה/השמנה, בחשיבה נכונה, ובהכוונה מתאימה לכל אחד ואחד בהתאם לאורח החיים שלו, הרגליו, מסוגלותו הנפשית. אני מאמינה באיזון של כל הפרמטרים הללו, ובעבודה אינטנסיבית - עבודת חיים - של כל אדם עם עצמו, בהתמודדות עם הנטייה להשמנת יתר. יש לי הרבה טיפים שיכולים לשנות לחלוטין את איכות החיים עם טבעת.
אפילו אם את מחליטה על ניתוח רביזיה, שווה ללמוד את הטיפים לפחות לתקופה שעד ניתוח הרביזיה, כדי להרוויח איכות חיים.
אני מנהלת בשנים האחרונות את פורום "קיצורי קיבה" השכן, הכללי, שמדבר הרבה על טבעות, כי הוא פורום וותיק מאוד, מהתקופה שבה היו נפוצים בעיקר ניתוחי הטבעת וקצת מעקף קיבה, ושרוול בכלל לא היה קיים.
מנותחי טבעת צריכים תחזוקה של הטבעת, והדרכה גם לאורך השנים בהתנהגות עם הטבעת והשינויים השונים שמתרחשים איתה.
מנותחי שרוול ומעקף לא כל כך צריכים את זה, רק תמיכה בנוגע לשמירה על המשקל אחרי גדילת יכולת האכילה עם השנים, ואולי עזרה מבעלי ניסיון לגבי כמה סיבוכים כמו היפרדות השקות או חסימות מעיים שעלולים להופיע במשך השנים, הגם שבאופן נדיר ביותר.
ממליצה להתקשר אלי טלפונית לייעוץ, כדי לבחון את כל ההתנהלות שלך מיום הניתוח, ללמוד על כללי הרזיה נכונים, להבין את הטעויות בהתנהלות הן עם האוכל והן עם העברתו בטבעת, ולתקן ולעלות על דרך חדשה.
לניתוח רביזיה תמיד אפשר לגשת. תני לטבעת הזדמנות.
הייעוץ בהתנדבות, אורך בערך שעה, ואפשר כמה וכמה שיחות המשך. כמו כן, הייעוץ לא ניתן על מנת להציע בהמשך שירות בתשלום, כי אין לי שום שירות כזה
.
טל' 03-5781855, אופירה, לא בשבת, להשאיר הודעה בתא הקולי אם אין מענה.