שלום לכולם! אשמח לעצה מהפורום המחבק הזה

shirpan

New member
שלום לכולם! אשמח לעצה מהפורום המחבק הזה

הי אני שיר (כתבתי פה פעם לזמן קצר) אני שחקנית ומדריכה בחברה להגנת הטבע שרוצה כבר זמן ממש רב להוציא לפועל חלום שלי- להקים הצגה (שלי עם בובות) על איכות הסביבה וטבע. בשנה שעברה לקחתי קורס בובנאות בלוינסקי. ואז לאחרונה הרעיון קרם עור וגידים למשהו גדול יותר- הייתי רוצה שיהיו לי כמה הצגות (ירוקות בלבד) שאוכל להציג באירועים שונים. כלומר מן תאטרון בובות משלי שלו ארסנל של כמה הצגות ירוקות. אבל.. איך מתחילים? אךי עושים את זה? איפה הייתם ממליצים ללמוד? האם חייבים ללמוד? האם זה משהו שאוכל להסתמך עליו בעתיד כמקור הכנסה? בן זוגי שיחיה לא ממש עובד בהיי טק ואי אפשר לנוח על זרי הדפנה.. אני חושבת גם במובן כלכלי, האם אפשר לחיות מכסף שבתאטרון בובות? כפי שאתם רואים, אני מבולבלת קצת.. אני בצומת דרכים בחיי ואשמח מאוד לעצתכם. (אני כרגע מתלבטת בין לימודי תאטרון בובות לבין לימודי הוראה.. וכל המורות שאני מכירה אומרות לי לברוח מהר ממשרד החינוך ולא לנסות בכלל)

היי שיר, ברוכה השבה.

לגבי הצגות ירוקות אין לי ניסיון. לאבישג יש לפחות הצגה אחת ירוקה, אולי היא תוכל לנדב יותר פרטים בנושא. לגבי ההחלטה בין הוראה לבובנאות זה כבר סיפור אחר. את יכולה מוזמנת להתקשר אלי....אשמח מאוד לנדב מידע ... שנה טובה

shirpan

New member
תודה רבה חגית!

אשמח מאוד לדבר איתך! אם זה יהיה בסדר אתקשר עוד הערב

shirpan

New member
הסתכלתי בשרשורים קודמים בנושא

ואמנם ההודעות לא היו מיועדות אלי, הן עזרו לי מאוד. תודה לכם

הי שיר

נשמע לי מאד מוצלח שאת מגיעה מהדרכה בחברה להגנת הטבע ורוצה לפתח הצגות ירוקות השילוב נפלא! להציע מן שילוב כזה של טיול והצגה ירוקה! אני יודעת שלא בדיוק על זה חשבת אבל זה אחלה כיוון! תיקחי בחשבון שאם את רוצה לעשות כסף כישרון זה לא מספיק! צריך אמביציה, שיווק מאסיבי, אירגון ועוד דברים שכלל לא קשורים ליצירתיות וכישרון. כדאי לקחת את הדברים האלו בחשבון אם את רוצה להיכנס לתחום... אני בתור מורה ובובנאית בחרתי אחרי כמה שנים של בובנאות להתפרנס מהוראה... אבל זה מאוד אישי ואם תרצי עוד עזרה אפשר לדבר באישי... בכל אופן בהצלחה בכל דרך שתבחרי ושנה טובה!

shirpan

New member
הי דלעת! (אני לא יודעת איך קוראים לך ../images/Emo3.gif)

חשבתי גם על האופציה של שילוב טיול עם הצגה. יש באמת המון כיוונים שאפשר לקחת את ההצגות ואני כבר חסרת סבלנות להתחיל! וגם חסרת זמן... אשמח מאוד מאוד לדבר איתך! אתמול דיברתי עם חגית והיא סיפרה לי איך היא התחילה ומה עושים ואיך מתקדמים. זו הייתה השיחה הכי מעניינת ומועילה שהייתה לי בזמן האחרון (תודה רבה חגית!!) ואם את מוכנה, מאוד ארצה לדבר איתך גם! במיוחד שאת מורה ואני בדיוק מתלבטת אם לעשות תעודת הוראה השנה.. שולחת לך בהודעה פרטית את המספר שלי

ואוו, ../images/Emo9.gif תודה רבה, שמחה לעזור לדור הצעיר ../images/Emo6.gif

למה תעודת הוראה??? תרימי טלפון , אני
. נכון שיש לי אבל זה לפני העידן הנוכחי של בובנאות

זאת אני עם ההצגות הירוקות......./images/Emo222.gif

כדי לדעת מאיפה להתחיל- צריך ללמוד ולרכוש ניסיון. תיאטרון בובות הוא תחום רחב בפני עצמו. לחשוב על הצגה ירוקה ולשלב אותה עם הניסיון שלך בטבע וסביבה זה נפלא, אולם, כדי לממשו צריך לדעת לשחק, להפעיל, להציג, לרתק, להפוך רעיון ומסר למשהו קליט ומובן ועוד. איפה? למשל, במרכז לתיאטרון בובות בחולון ( אילן, תתעורר!) תוכלי למצוא תוכנית עשירה ועניפה. ויש עוד מקומות נפלאים ( ביה"ס של דבורה צפריר , בית 9 בצפון) את גם צריכה להחליט אם את רוצה להכין בובות (אני החלטתי שאני לא. אני מזמינה בובות מבובנאים מוכשרים ומקסימים) או להתרכז בהפעלה . אחרי שיש הצגה מוכנה - צריך לשווק אותה. ועל זה קם עומד ( או נופל) עניין ההכנסה. בכל מקרה, הצגה של שחקן אחד , עם בובות או בלי, יכולה לפרנס אותו במידה. הרי גם אם יזמינו ממך מליון הצגות- לא תוכלי לקיים מליון הצגות, נכון? ולשווק מליון הצגות? טוב, זה מקצוע בפני עצמו.... ( ושוב, חזרנו לשאלה- אם ללמוד את המקצוע או אולי..ללמוד משהו אחר?!?!?) את מוזמנת לאתר שלי לראות איך ומה אני מנסה לעשות כדי לענות על כל הסוגיות האלה. את מוזמנת להתקשר- אני תמיד שמחה לעזור! ( גם אם לפעמים זה נשמע מרפה ידיים במידה כזו או אחרת. זו לא הכוונה. הכוונה היא, לתאר את המציאות בצורה הכי מציאותית שאפשר!) והעיקר, שיהיה בהצלחה ושנה טובה לכולנו!

shirpan

New member
אבישג, ממש תודה על התשובה שלך ../images/Emo140.gif

אני עכשיו מבינה (אחרי התבוננות באתר הצבעוני והמקסים שלך) שאת מפעילה את ההצגה "להציל את הכדור הגדול". בסוף אוגוסט החברה להגנת הטבע עשתה סדרת הפעלות בבת ים ובכל פעילות הייתה הצגה. בתור רכזת בחברה להגנת הטבע, הייתי שם כל יום חוץ מהיום האחרון שזה היה היום של ההצגה שלך, וממש התאכזבתי שלא יכולתי לבוא.. (חתונה של משפחה). הייתי שמחה לראות את ההצגה בהזדמנות. בשנה שעברה למדתי קורס של בובנאות בבית הספר של דבורה בלוינסקי ואז התפתחה האהבה הגדולה לעבודה עם בובות. משהו שעד אז, די התרחקתי ממנו כי לא הבנתי אותו. החלטתי השנה שלא ללמוד שום דבר בצורה רצינית (התלבטתי ושיניתי את דעתי בכל שבועיים בערך בין לימודי תאטרון בובות למורי דרך להוראה.. בסוף קיבלתי מיגרנה והחלטתי לעזוב את ההחלטה לשנה הקרובה לפחות) אבל לקחת כמה קורסים זה כבר נשמע לי ממש טוב. ואני די מתלבטת עכשיו איפה לעשות אותם האם בלוינסקי או בחולון. כל הדברים שאת אומרת לא נשמעים מרפי ידיים, אלא להיפך. זה בדיוק מה שאני מחפשת עכשיו- לדעת איך דברים קורים באמת. מה צריך לעשות כדי להתחיל ולהמשיך ולצמוח. אני מסתובבת עם השאיפה הזו כבר יותר משנתיים ומרגישה שהגיע הזמן לעשות איתה משהו! ובכל מקרה, אני מאוד מעריכה את התשובה הכנה שלך ואשמח מאוד לדבר איתך בטלפון כדי לשמוע עוד על איך התחלת, איפה היו הקשיים. תודה רבה

שיר (פיטר?)פן ,

האמת היא, שבאותה הצגה שהפסדת, ניגשה אלי מישהי מהצוות ואמרה שדווקא ההצגה שלי מצליחה באמת ללמד, להעביר מסר ולדרבן לעשייה. קיבלתי את זה כמחמאה ענקית, ואפילו השתמשתי בציטוט הזה בדיוור השיווקי שלי....
את מוזמנת בהחלט להתקשר ( אני כבר לא זוכרת איזה פרטים מופיעים בחתימה שלי, כאן למטה....בכל אופן, מספרי הטלפון שלי הם לא- חשאיים בעליל...) כל מה שסיפרת נשמע מאד מלהיב ( חוץ מהמיגרנה). שאיפה שמתבשלת שנתיים- סופה שתהפוך למשהו טעים! בהצלחה רבה אשמח לעזור בכל דרך! ( גם בעניין השיווק . העליתי כאן לפני יובלות מעין סדנה לשיווק. בינתיים, קרו עוד המון דברים, יו-טיוב הפך לMUST והרשתות החברתיות כבר משתנות ומתעדכנות כל יום בגימיק חדש. בכל אופן, אם תטרחי ותחפשי תוכלי למצוא את זה בארכיון הפורום ולקבל , לפחות נקודת זינוק התחלתית של חשיבה.) ומשהו קטן לגבי פיטר-פן: בגירסה המדובבת של וולט דיסני אח שלי שר, עם שמיניית ווקאל. יש לו אפילו סולו בלתי-נשכח בתור פיראט... חג שמח, אבישג

shirpan

New member
עלית עלי :)

הפן בסוף השם שלי אכן מגיע מהאהבה האדירה שלי לפיטר פן http://www.youtube.com/watch?v=kfyomcwP9D0- כאן אפשר לשמוע פאנדאב שעשיתי עם חברים בפורום דיבוב (כולל ברק שפתח כאן שרשור קצת מעל ההודעה הזו שהוא מדבב מוכשר בהחלט) ואני עושה שם את וונדי. אח שלך השתתף בדיבוב המקורי לעברית?! זה מדהים! ספרי לי איזה סולו הוא עשה. פיטר פן הוא אחד מסרטי דיסני שאני מכירה בע"פ אז בטוח שאדע על מה מדובר. ידעתי שהייתי צריכה לבוא להצגה הזו.. אוווף.. אני בטוחה ששירן היא זו שניגשה אלייך- היא ארגנה את האירועים האלה. תודה רבה על הצעות העזרה. אם זה בסדר, אשלח לך בהודעה פרטית את המספר שלי ואת תוכלי להשאיר את שלך ונוכל לדבר. חג שמח!! שירפן

הוווווו! חיי הפיראטים הם כה מופלאים......

מכירה?!?!?!? מס' הטלפון שלי מופיע כאן, למטה, בחתימה..... וכן, שירן באמת היא זו שיצרה אתי קשר ותיאמה הכל. ומישהי אחרת היא זו שניגשה ואמרה מה שאמרה.... חג שמח!

למעלה