שלום לכולם. אשמח לקבל עצה

שלום לכולם. אשמח לקבל עצה

שלום לכולכם. אני בחור חילוני שכבר מצא את עצמו כמה פעמים שוקל לחזור בתשובה. רציתי לדעת מה אתם חושבים על העניין. אולי מה שחשוב זה האמונה שבפנים (אני אדם מאמין) ולא בהכרח סימנים חיצוניים כמו כיפה? אשמח לשמוע את דעתכם. תודה ויום טוב לכולם. רון

ואני אומרת ,

תהיה בנאדם עם מידות טובות תכבד את הזולת , תעשה מצוות תהיה רגיש לסביבה שלך ותבנה את עצמיך לאט לאט ובטוח כל השאר יבוא מעצמו . קח על עצמיך כל פעם משו לאט לאט זו הדרך הטובה והבטוחה.

wings23

New member
רק אל תלך לישיבה

תמצא איזה דתי נחמד כיפה סרוגה נורמאלי ותתחיל ללמוד ממנו כל פעם קצת. כל חג תקנה ספר ותלמד קצת דינים על אותו חג, כמו שאומרים שווייה שווייה. כי זה תהליך, ואם תכנס לזה בסערה תצא מהצד השני טרללה

yonabn

New member
בהצלחה ../images/Emo13.gif

אני מקווה שתצליח להתקדם ולעמוד בכל משימה שתקבע לעצמך. אם אתה מרגיש מוכן, אז תעשה את זה. אל תקשיב לאנשים בסביבתך שינסו לגרום לך לעזוב את זה. אתה יודע מה מתאים לך. תנסה לאט לאט לשמור על שבת, תוריד כל פעם משהו אחד ותראה שזה אפשרי: להפסיק מחשב, טלוויזיה, אור, אש, נהיגה... ותעסוק את עצמך בשבת: תפילה, שיעור, לבקר משפחה או חברים, לטייל, לנוח, לקרוא. ביי יונה

הכל תלוי בך ../images/Emo13.gif

אני מכיר אנשים דתיים שלא היו מבישים את מיטב הזרם הדתי אבל לא חובשים כיפה ומצד שני יש לי חבר שהולך עם כיפה סרוגה אבל קצת מחפף ... הכל תלוי באני המאמין הפנימי שלך, תלך עם מה שאתה מרגיש, האנשים שלפני ענו לך יפה, תתקדם צעד צעד, אל תהסס לשאול ולתהות. זה חלק מהענין
בכל מקרה שיהיה בהצלחה

ניסיתי כבר לענות פעמיים ולא הצלחתי.

אז עונה עכשיו. זו שאלה לא פשוטה. גם אני כמו פלפל נוטה לחשוב שאמונה היא עיניין שבלב ושאין סממנים חיצוניים מראים על גודלה. הבעיה היא שבמקרים רבים בחברה הדתית (לצערי הרב) אדם נמדד לפי אותם סממנים חיצוניים. מה אני הייתי עושה? מן הסתם הולכת בעקבות ליבי. בכל מקרה , המון הצלחה לך ואתה מוזמן להישאר איתנו.

יעוץ או הכוונה מבעלי ניסיון

אם יש לך אפשרות להגיע לירושלים מידי פעם, יש מקום לימודים מסודר "מכון מאיר". הם מודעים לכך שאדם יכול לחזור בתשובה ולהמשיך לעבוד ולחיות בלי קיצוניות. תוכל להתקשר ולקבוע פגישה עם אחד הרבנים כדי להתייעץ איתו לגבי המשך דרכך. אם אינך באיזור ירושלים או אינך מזדמן לשם, יש בערים שונות בארץ גרעינים תורניים שבהם יוכלו ללמוד איתך (אולי אפילו גמרא) ולהכניסך מעט לעניינים. נסה לברר באיזור מגוריך ואולי באינטרנט, למשל באתר של ערוץ שבע וכד'. כך תתקדם בקצב המתאים לך.

למעלה