שלום לכולם, אשמח לשמוע את עצתכם

shahar40

New member
שלום לכולם, אשמח לשמוע את עצתכם

שלום, אני מאד נהנית להכנס מידי פעם ולהסתכל על תוכניות דירות וסיעור המוחות שנעשים כאן. בינים אלנה אנחנו מחפשים לקנות דירה ורציתי ברשותכם להעלות תוכניות של דירה שראינו. הדירה היא דירת 4 חדרים + ממ"ד שעברה שיפוץ בהודעה הזאת אני מעלה את התוכנית המקורית ובהודעה הבאה אני אפרט על השיפוץ. אשמח לשמוע את דעתכם תודה

shahar40

New member
ולאחר השיפוץ

הדירה המדוברת היא דירה עורפית הפונה לגינה השיפוצים שנעשו: בוטלה מרפסת שירות לטובת המטבח מטבח הקבלן הוחלף למטבח מעץ מלא של טופז הריצוף הוחלף לקרמיקה בכל הבית (יתכן וזה חסרון? הבנתי שברצפה בהירה רואים כל כתם, ואני לא מאלה שאפשר למצוא אותם עם סמרטוט כל היום) ישנם שטיחים מקיר לקיר בחדרי הילדים. אוחדו חדר השירותים והאמבטיה. הורד קיר בכניסה לבית. בוטל כיור קטן בכניסה למסדרון. יש לציין כי יש לנו 2 ילדים, האם לדעתכם הממ"ד גדול מספיק כדי להיות חדר משחקים? תודה

רשר

Well-known member
מנהל
שחר אתה לא מפנים הודעות, זה ענק!!!

אי אפשר לראות את הדירה בקושי אפשר לראות דלת גם צריך לעבור בין שתי תוכניות וגם לחפש היכן נמצאים בתוכנית. תסרוק מחדש ותדאג לשלוח בגודל מקסימלי של 800X600 פיקסל רצוי שמראש תוריד גם את כל הלבן מסביב ותוסיף חץ לכיוון צפון תודה

יש איזה בעיה טכנית... אולי עכשיו

השאילה, מה אתה מצפה מאיתנו... ביקורת על הדירה?

מה שחושבת...

לפי דעתי אין פרופורציה טובה בין החדרים: חלל המרכזי נקניק, חדר ילדים דרך מעבר מבוזבז, סידור חדרי אמבטיה לא נוחה, לא ברור, מה קורה עם הכביסה... הצעתי: לסדר בצורה הגיונית את חדרי אמבטיה – בחדר מקלחת של ההורים בנישה ממול הכניסה הכיור, בנישה לכיוון הפרוזדור המקלחת (לא דרך האסלה לפול לתוך המקלחת), בצד שיני של קיר המשותף בחדר אמבטיה אסלה, כיור וארון לאחסון (גם בגדים – לפני הכביסה) מכאן פתח לאזור הכביסה, כאשר מפרידים בין תלית הבגדים ולמזגנים, כאשר המזגנים באזור המטבח, כך יש אוורור ואויר טוב למטבח. עד דלת הממ"ד חלק הבישול האינטנסיבי,מעבר לזה, לכיוון הכניסה אחסון אוכל (יבש ומקרר) + תנור וארון לכלים חשמליים עם שיש. הפרדה מהחלל הסלון עם משטח שיש על ארונות, ומעבר לזה דלפק אוכל (פנים של המכין אוכל ברוב הזמן לכיוון הסלון) שולחן אוכל בצד השיני, כאשר יש הפרדה מדלת הכניסה, כדי לתת איזה אינטימיות מינימאלית. סלון עם פינת ישיבה , TV,וארונות בודדות. הגדלתי את הסלון, כך, שהקיר של האמבטיה וקיר החדר בקו אחד. חדר שינה וארונות לשתי הילדים, וחדר משחק בנפרד, יותר קרוב לסלון, מטבח, אבל לא עם כניסה מהמטבח!!! כאשר הילדים גדלים, זה יכול להיות חדר לימוד/עבודה, אבל גם יכולים להפריד את הילדים. הממ"ד מצוין למחסן מסודר. הגדלתי טיפה את חדר השינה, כך יש הפרדה פונקציונאלית בין הבגדים, ואינטימיות גדולה יותר לזוג.... ככה אני רואה את העניין. דרך הגב, בפרוזדור ישנם ארונות לספרים, צאצאים, או מגבות...לפי הצורך.

shahar40

New member
תודה רבה (סליחה על העיכוב בתשובה

הייתי בחופש...) תודה לך אווה, אהבתי מאד את הרעיון אבל השינוי לא ממש שייך אצלנו, אמנם ציינתי שיש לנו 2 ילדים אבל המטרה היא להתרחב מתישהוא
עזרת לי לראות שהדירה קצת קטנה לנו... תודה - בינתיים נמשיך לחפש

בהצלחה!

את יודעת, שמטרתי, כאשר עושה איזה סקיצה, להזכיר, שאפשר אחרת...אולי לומדים משהו מכל זה... לא חשבתי, שתקנו דירה, ותפוצצו את הכל, אבל הרגשתי חובתי לראות דרך אחרת, אם כבר מבקרת...

pea

New member
עיצוב מרשים

שלום אווה, נתקלתי במקרה בהצעת העיצוב שלך לדירה, ואהבתי את הפתרון. חלוקה המחודשת של איזור המגורים לכזה שיהיה בעל פרופורציות נעימות, המחשבה על יצירת איזור אינטימי לאירוח, ההצבה של ספות אחת מול השניה כדי לפתח שיחה, ולא מול "מקדש" הטלויזיה. תשומת הלב לחשיבות חדר השינה הזוגי לשימור תקין של אינטימיות זוגית ועוד.. יש לך עין ויד רגישות ותרבותיות שמוצאות חן בעיני. והלקוח? ישראלי לחלוטין. מקסימום שטח לעוד ועוד ילדים. כמות על חשבון איכות.

shahar40

New member
סליחה??????

כמות על חשבון איכות???? למה לי לקנות דירה קטנה ולא מרווחת אם אני יכולה להרשות לעצמי אחת יותר גדולה? רק בגלל שאפשר להעמיד את הספות אחת מול השניה? נו באמת! משפחה עם 3-4 ילדים זה לא עוד ועוד ילדים בעיני! יום טוב גם לך

PEA, מודה לך את המחמאות, ו....

הייתי רוצה לציין, שבמשך 19 שנה, שעובדת בארץ, המודעות גוברת, לכנון עמוק יותר, מחושב יותר, שבמרכזה האדם, המשתמש בדירה...הבעיה, שזה מתבתה בשינוים פנימיים, שיפוצים, והרבה פחות בבניה המסיבית, הכמותית... באופן אישית די כואבת, שמבזבזים בארץ לבנות פעם אחד גרוע, ואחר-כך לשנות, אם לאדם יש לזה כסף, ואם לא, אז שישאר בדירה לא מתוכננת היתב... אחד מהבעיות, שבארץ נפרד לחלוטין ארכיטקטורה של הבניין, מתכנון הפנים, שזה, לפי דעתי אבסורד לגמרה, כי הקירות קובעות את החלל חוץ והפנים, אך אפשר להתייחס לאתו קיר, משני צדדים שונים! הבעיה שניה, שאדריכלים "עייפים" מקבים את הזמנות של כמה מאות יחידת דיור, לא משלמים להם מי יודעה מה, והתוצעה , תכנון מיושן, שטחית... אבל, מה את רוצה במדינה, ששר התשתיות טיפוס כזה, כמו פריצקי? מה איכפט להם מה קורה בארץ, חוץ מהכיסא שלהם?

למעלה