שלום לכולם! אשמח לתשובות אמיתיות

ortalr007

New member
שלום לכולם! אשמח לתשובות אמיתיות

השתחררתי לפני חודש ואני רוצה להתחיל לעבוד בעבודה מועדפת. כנראה שאתחיל לעבוד בתחנת דלק. קודם כל רציתי לדעת מההתחלה איזה טפסים אני צריכה? (לא בא לי אחרי חודשיים של עבודה להבין שלא עשיתי שום דבר נכון ושהכל נדפק). מה צריך להיות אצל המעסיק? ומה צריך להיות מול ביטוח לאומי? אני צריכה להודיע להם שהשתחררתי? תאכלס אני רוצה לדעת מה אני צריכה לעשות מהרגע שנהייתי שוב אזרחית כי אין לי מושג מאיפה להתחיל ומה לעשות וזה מלחיץ אותי מאוד! אני בבילבול נורא גדול , ואני אשמח שתבהירו לי קצת את העיניינים. הרבה מכם היו במצב הזה ,ואתם יודעים שזה לא נעים בכלל לחיות בחוסר אונים ההזוי הזה! תודה רבה לכל מי שיעזור!

תשובות :)

קודם כל, כל עוד את מתחילה את המועדפת שלך בשנה הראשונה שלך כאזרחית, אין שום בעיה ואת צריכה פשוט להתחיל לעבוד. החוק של העבודה המועדפת אומר שאת צריכה להשלים 150 ימי עבודה, תוך חצי שנה או יותר. במידה ותסיימי את 150 ימי העבודה שלך תוך פחות מחצי שנה- לא תהיי זכאית למענק. בתום תקופת העבודה, כשסיימת 150 ימי עבודה ובתנאי שעשית זאת תוך חצי שנה או יותר- עלייך לתבוע את המענק מביטוח לאומי. איך עושים זאת ? נכנסים לאתר של ביטוח לאומי, או לאתר של היחידה להכוונת חיילים משוחררים, ומורידים את הטופס. את הטופס מגישים לביטוח לאומיץ כמובן שכל הפרטים וכל התשובות בצורה הרבה יותר מפורטת נמצאים באתרים האלו.

למעלה