שלום לכולם,אתם יכולים להסביר לי

נורית ס

New member
שלום לכולם,אתם יכולים להסביר לי

יותר מה זה משמר אזרחי,בפרטי פרטים. ואם אפשר להתנדב למשמר האזרחי? ואם כן באיזה אזורים.

בשמחה נורית!

המשמר האזרחי בעצם קיומו נועד לעזור למשטרה לשמור מפני גנבות וכדומה. הסמכויות של המתנדב היום הם הרבה יותר מהעבר. היום מתנדב, שהוא בתפקיד, הוא למעשה ´כמעט שוטר´. במשמר אזרחי היום מטפלים במגוון נושאים. לדוגמה: אלימות במשפחה. פלילים הוצאת ניידות סיור לבט"ש הצבת מחסומים. סריקות. בדיקות אוטובוסים. ועוד ועוד´ אפשר להתנדב, ורצוי להתנדב. ההתנדבות היא מגיל 17. ותתנדבי באזור מגוריך. תגשי לתחנת המשטרה הקרובה. תמלאי את טופס הצטרפות למשא"ז. ואחר תהליך קצר את חברה במשמר האזרחי. המשך יום קסום Kיציק

מתנדב

New member
ויש לציין שלמתנדב קלאסי יש דברים

שאסור לו לגשת לאירועים כגון: אלימות במשפחה, פלילים תלוי באיזה דבר פלילי זה מדובר. לכן יש כאלו שעוברים את קורס המתמיד, שלהם יש יותר סמכויות ממתנדב קלאסי, כגון מתנדב קלאסי לא יכול למלאות דוח עיכוב, ומתנדב מתמיד כן מוסמך לזה, וישנם עוד כמה סמכויות של מתמיד מאשר לקלאסי. ואלו שמתנדבים בימע"ר יש להם את כל הסמכויות כמו לשוטר רגיל, לכל דבר, אפילו מה שלא מותר למתנדב מתמיד למתנדב ימע"ר מותר לעשות.

dz108

New member
הערה לגבי מקום ההתנדבות

תוספת קטנה - כמי שמתנדב בימע"ר (מתנדבי בילוש) יותר מ-7 שנים אני יכול להגיד בבטחון שלא מומלץ להתנדב באיזור המגורים, והמבין יבין - זה פשוט מתכון לאירועים לא נעימים במיוחד (וקרו לי כמה...). לגבי מתמיד ושאר היח"מ (בעיקר בילוש נוער) - אני לא כ"כ מתמצא אבל אני אשמח לשמוע מה דעת החברים בפורום, אני מניח שזה תלוי בסוג האיזור (במיוחד כמה האיזור מסוכן, הרי אין דין מתמי"ד בשכונה קשה עם בני מיעוטים ושכונה נורמטיבית). משא"ז קלאסי - מומלץ באיזור המגורים, כי אז היכרות השטח היא יתרון גדול במיוחד אם העבריינים מגיעים מבחוץ: קל לזהות אותם ויודעים איפה לחפש.

dz108

New member
תוספת הבהרה

לפני שמישהו יעלב - לא רמזתי לעובדה שהמצאות בני מיעוטים הופכת שכונה לבעייתית, אני מצטער אם זה הובן כך ממה שכתבתי.

Leli

New member
ימ"ער? נשמע מעניין

איך מצטרפים לזה,לא שמעתי מעולם שקיימת יחידה כזו...

מתנדב

New member
ימע"ר זה יחידה שעובדת בבילוש

ואתה צריך לעבור מבחנים ובדיקה בטחונית, זה תהליך ארוך מאוד, לא כל אחד מתקבל לזה. אם אתה רוצה ללכת לימע"ר אתה צריך לשוחח אם מפקד הבסיס שלך, ואם קצין בילוש בנושא.

dz108

New member
לינק למידע על יח"מ

ת.ל. לעובדה שליח"מ מתקבלים בד"כ רק אחרי צבא בני 21-23 לכל הפחות. מידע על יח"מ במחוז ת"א ניתן למצוא כאן.

שמע ממני הכול שווה רק לא ימ"ער

רק לא ימ"ער. ובלי להכנס לפרטיים לך למשהו אחר רק לא לשם למה להכניס ראש בריא ל???? היתי שם התנדבתי שם היתי בין המקימים את היחידה הזו שם ואיפה אני היום ??? למה בגלל מה מה בסף הכול רציתי לתרום לתת מזמני הפרטי ובסוף מה יצא לי מזה {ולא באשמתי וזה בדוק.} מחלקה חקירות " שוטרים הסכין על הצואר שלך שלנו . אז למה לתת כדי שבסוף גם אתה תוכל אותה? יש יחידות אחרות ויש דברים אחרים להתנדב בהם כולל במשא"ז. בהצלחה במה שתבחר. ממני הדרומי "שהציץ. תרם . "ונפגע" ע"י מ"חש.

../images/Emo52.gifעכשיו אני שם לב שאת בחורה

אני כתבתי בלשון זכר אז
במה שתבחרי

מתנדב

New member
נורית, אם את הולכת עכשיו פעם ראשונה

תתחילי קודם כל אם הקלאסי, ולאט לאט אחרי שתרכשי ידע על הנושא של המשא"ז, תעברי ליח"מ. אבל אם את רוצה לשמוע עצה טובה תתחילי קודם אם הקלאסי, ואחרי חצי שנה לפחות של התנדבות אז אם רוצה תעברי למתמיד, וכן הלאה.

Leli

New member
נראה לי שהמתנדבים בגבעת זאב...

הולכים אוטומטית לימ"ער,אבא שלי,בכל אופן,צורף מיד כשהתנדב ובלי לבקש או משהו

מח"ש לא פוגע סתם.. הסיפור שלך מוזר.

המשטרה כארגון נותנת גב חזק לשוטרים שלה ולמתנדבים שלה. אם הגעת למצב של מח"ש, כנראה שפעלת שלא כשורה (ובלי להכנס לפרטי המקרה, כי אינני יודע את פרטי המקרה). ואחרי שהגעת לשם כמו שכתבת ´נפגעת´ כנראה באמת שפעלת שלא כשורה....! ושוב, בלי לשפוט אותך חלילה. אלא רק לציין שמח"ש והמשטרה, נותנים גיבוי!

אתה צודק גם בלי להכנס לפרטיים

גיבוי אתה מקבל? ומה גם שפעלת במסגרת משרד המודיען {צו חיפוש עלמבית המשפט חתום ע"י שופט. אבל גיבוי ממי מהתחנה ? מהמת"ח מהרמ"מ? ועל מה ולמה ? אז אין שום גיבוי .להצלחה אבות רבים . והכשלון יתום הוא.

למעלה