שלום לכולם, בבקשה עצות

כוכי10

New member
שלום לכולם, בבקשה עצות

יש לי אחות נשואה + 4ילדים. בעלה של אחותי למד משהו מאוד משונה בכל פעם שהוא כועס הוא מפסיק לדבר איתה, אחותי טיפוס מאוד עדין וביישן. היא אמרה לבעלה שאם יש משהו שפגע בו עדיף לדבר עליו, אך הוא אומר לסביבה שלו שהוא יחנך אותה בצורה הזאת. הטעות שאחותי עשתה היא, שפעם הראשונה שהוא לא דיבר איתה היא הראתה שהיא מאוד לחוצה מהענין הזה, והזעיקה את המשפחה כדי שידברו אל ליבו. לקח 3 חודשים עד שהשלימו ביניהם. ועכשו זה חוזר על עצמו בגלל חלוקי דעות שוב חזר אותו הסיפור. יעצתי לה להשאיר אדישה, ולא לשואל אותו לאן אתה הולך ומתי אתה בא, כדי שלא ישיג את מטרתו לפגוע בה. ובאמת זה משיג תוצאות הוא נעשה לחוץ יותר אבל אני רוצה שהם ישלימו אבל לא במחיר של השפלת אחותי.

ברונטית

New member
במקום לייעץ לה

להישאר אדישה, היה עלייך לייעץ לה לפנות לעזרה מקצועית, שתעזור לה להתמודד עם המצב הנוכחי, ובבוא הזמן לשכנע את בעלה ללכת ליעוץ זוגי. כדי להיות אמיתית והוגנת, חייבת לומר שאדם שמנצל כך את חולשותיו של בן הזוג, אין בכוונתו "להעניש" בלבד. תקופת אלם של 3 חודשים, לבוא וללכת כרצונך כל אימת שמתחשק לך, מראה על נוחיות מירבית שהוא מפיק מהמצב (מבלי להיכנס לספקולציות)... אם הוא יסרב בתוקף לפנות ליעוץ, הרי שדברי האחרונים יקבלו חיזוק... והעזרה שהיא אמורה לקבל לבדה, עשוייה לעזור לה להתמודד גם מול מציאות עגומה...

להישאר אדישה...פתרון רק אם..

אחותך מאוד חזקה ויודעת לעמוד על שלה. וגם אז לא הייתי ממליצה על זה כפתרון. מה גם שאת טוענת שאחותך מאוד עדינה. אני אישית נמצאת במצב הזה כבר הרבה שנים, ולאחרונה החלטתי לא עוד. השבתי מלחמה שערה...הוא שותק, אני שותקת וכך הלאה. אין יותר חנחוני השלמה וכריעה על ארבע למען שלום בית. אבל...פתרון....אין, מצב קיים....יש. (והוא מאוד קשה). עזרה ותמיכה מבית זה טוב ויפה, אבל ההתמודדות נשארת בין בני הזוג. הלואי ויכולתי לתת עצה...אין לי... אני מחזקת את ידיה שתוכל להתגבר על המצב.

כוכי11

New member
תודה לברונית ולשושן אדום

לברונית אני הצעתי לאחותי לגשת ליועץ נישואים, כבר בחרם הראשון שהוא עשה, הבן אדם לא רוצה לשמוע. וכמו שאמרה שושן אדום יש לנו הרגשה שמאוד נוח לו המצב הזה, וזה מה שמפחיד את אחותי. פשוט הצעתי לה לא להתחנף אליו ולא לדבר כאילו הוא לא קיים. כדי שיבין שהיא לא לחוצה מהקטע שהוא לא מדבר, והחיים נמשכים בלעדיו. דרך אגב הוא לא עושה חרם בתפקוד בבית ,קניות וכד" תודה רבה. דרך אגב היה קשה לי להיכס לאתר בסיסמה הקודמת אז החלפתי.

כוכי10

New member
ועוד משהו

אחיו של גיסי מתנהגים בשעת משבר זוגי, באותו אופן, לא מדברים עם נשותיהם תקופה ארוכה, יש לי הרגשה שהם מדריכים אותו לנהוג כך. אמרתי לאחותי שהיא צריכה לחפש יועץ כדי להתחזק הענין ברגע זה מתבשל. הבעיה המצב הכספי בבית אינו שפיר.

למעלה