בלינצ'ס של חיים כהן
מרכיבים: 2 כוס/ות קמח 4 ביצים 2.5 כוס/ות חלב 50 גרם חמאה - מוממת סוכר מלח - מעט מסקרפונה קליפת לימון - מגוררת מחצי לימון צימוקים אבקת סוכר קרם פרש דובדבן אופן ההכנה: שמים בקערה את הקמח, הביצים, החלב, החמאה המומסת, מעט סוכר ומעט מלח. טורפים היטב עד שאין בבלילה גושים, ומעבירים דרך מסננת. מאחסנים במקרר למשך שעה לפחות. מחממים מחבת טפלון ומשמנים אותה במעט חמאה (אין צורך לשמן יותר במהלך טיגון הבלינצ`ס). יוצקים למחבת מצקת מהבלילה ומטלטלים את המחבת כך שהבלילה תתפזר בה בשכבה דקה ואחידה. מטגנים עד שהבלילה מתייבשת ויש בה בועות אוויר. בעזרת סכין משחררים את החביתית משולי המחבת והופכים אותה על צלחת. ממשיכים לטגן כך את שארית הבלילה. מערבבים בקערה את הגבינה, קליפת הלימון והצימוקים. מניחים את הבלינ`צס על משטח העבודה, כשההצד האפוי יותר כלפי מטה. שמים במרכז כל חביתית כף מהמלית. מקפלים משני הצדדים פנימה מעל המלית, ואחר כך מגלגלים לחבילה קטנה. אפשרות נוספת: אחרי המילוי, מקפלים כל חביתית למחצית ואחר כך שוב למחצית, כך שמתקבלים משולשים. ההגשה: מסדרים את הבלינצ`ס בתבנית אפייה כשצד הקיפול כלפי מטה, מפזרים עליהם קוביות חמאה ואופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך כחמש דקות, עד שהם משחימים. אפשרות נוספת: מטגנים את הבלינצ`ס המוכנים במחבת חמה עם חמאה עד שהם מזהיבים. מסדרים שלוש חביתיות בכל צלחת הגשה, זורים סביבן אבקת סוכר, מניחים לצידן כף קרם פרש ודובדבנים או תותים, יוצקים עליהן סירופ מייפל ומגישים.