שלום לכולם, בקשה לי אליכן

lior007

New member
שלום לכולם, בקשה לי אליכן../images/Emo41.gif

מאחר והצלחתי לאסוף רשימה של כ-100 משפחות חד הוריות התומכות ביציאה למאבק (אין קשר בין הרישום לבין התנדבות ותמיכה של חלק מכם), להביא לשינוי כל שהוא במערכת שלנו, לדחוף ולנסות להזיז משהו, אכן אני ניפגשת עם אנשי מפתח בכדי להתחיל להזיז עניינים. אבקש מכם, כל אחת/ד בנפרד שתכתוב לי אפילו בצורה אנונימית מהן הבעיות שלדעתה יש לפתור, לשנות, לפתח בעניין של המשפחות החד-הוריות. כל אחת יכולה לכתוב מקודת מבטה, מה באמת מפריע לנו, אין ספק שהמצב הכלכלי-חברתי קשה (גם במערכת החינוך) ולכן אשמח מאוד אם תכתבו לי את דעתכם. אנא מכן/ם חשוב לי להכין חומר בכדי לצאת לתקשורת בהקדם. מודה לכל אחד/ת בנפרד וכולנו תקווה לשינוי מעמדנו בחברה של היום, ובעתיד ילדינו. שבת שלום באהבה איילה

משפחות חד הוריות

האמת היא שהבעייה המרכזית שלי היא בעיית דימוי. לא שליף חלילה אלא הבחירה של כולם - כולל ארגוני נשים - להתייחס לחד הוריות כאל בעלות דימוי אישי וסוציו-כלכלי נמוך ומקבוצות אוכלוסייה נחשלות. הדימוי הזה מקבע לטעמי גם עיוותים ביחס הרשויות כלפי משפחות חד הוריות היות והן מצטיירות ככאלו שאינן בעלות כח חברתי שיכול ללחוץ. כלומר - הן בסוף התור מבחינת זכויות יסוד והנפגעות העיקריות הן לא חד הוריות עצבניות כמוני שהמצב מרתיח אותן, אלא דוקא אלו שאכן נמצאות בעשירון התחתון של קבוצות האוכלוסיה בישראל. חשוב - אפילו מאוד - להעלות את התדמית למן אימג´ מעורר קנאה של קבוצת עילית חברתית שיודעת, בניגוד להרבה קבוצות אחרות - לבחור ולקחת החלטות אמיצות בחיים. קבוצה בעלת ערך חברתי וכלכלי, קבוצת לחץ וקבוצת כח. חוקי התעסוקה בישראל מפגרים ולא הוגנים באופן יוצא דופן. חד הוריות שחיות על אבטחת הכנסה - אם הן יוצאות ללמוד למשל כדי לצאת ממעגל האבטלה, מבטלים להן את אבטחת ההכנסה. ואז הילדים רעבים, אז הן לא לומדות, חיות מסיוע ונשארות ממולכדות בבערותן. רבות הן פליטות של חיים אלימים ולא הוגנים במיוחד והתפיסה הסוציאלית כלפיהן, כמו בכלל, היא שובניסטית כמו כל דבר אחר שקורה סביבינו. זה מה שהיה לי לומר
אוכל לקשר אותך ליו"רית "מיחד", אם תרצי ואם את לא קשורה אליה כבר. בהצלחה, חנה

lior007

New member
חנה, יפה כתבת...הדימוי שלנו../images/Emo62.gif

רשמתי כל מילה שכתבת לי, השאלה באמת איך אפשר לשנות מצ"ב כזה? זו השפעה חברתית די חזקה, לכן זה צריך לבוא מלמעלה, מהראש. קשרי אותי בבקשה עם יו"רית מחיד, ותרשי לי לשלוח בדואר האקטרוני דף טיוטה שהכנתי בנושא. יום מלאה אהבה ושמחה איילה
פרח|

למעלה