שלום לכולם בקשר פראמדיקים - צבא/אונ

בנוב

New member
שלום לכולם בקשר פראמדיקים - צבא/אונ

קודם כל שלום לכולם ראיתי שהרבה מתעניינים פה בקורס הפראמדיקים הצבאי לעומת אונ´. רק לציין אני רק מביע את דעתי האישית בתור אחד שאינו פראמדיק. קורס הפראמדיקים הצבאי הינו קורס בסיסי המלמד בעיקר טכניקות בסיסיות להצלת חיים ללא העמקה ניכרת מעבר לכך - אין זה אומר דבר בנוגע לאיכות האנשים שנמצאת בו שהיא אגב גבוהה מאד. אך בסיכומו של דבר אנשים יוצאים מקורס זה לאחר כ -11 חודשים ( 4 חודשי לימוד מתוכם ), ללא ידע נרחב מספיק לטעמי אך בעלי יכולת גבוהות. לאחר סיום השרות נותרים אלו עם מקצוע שיכול להיות שירצו לעסוק בו ויכול להיות שלא ( לא לשכוח שבעת הקורס הם בני 18 ). לעומת זאת באוניברסיטה בסיכומו של דבר אומנם יש בסוף אותו מקצוע אך אליו מתווסף נדבך חשוב של תואר אקדמי עימוניתן להמשיך לתואר שני או לעסוק במקצוע, דעתי היא כי לא ירחק היום ובמד"א ובמקומות אחרים המעסיקים פראמדיקים ( חברות ענק - חברת חשמל, אינטל וכו´, חברות שירותי רפואה אחרים ובתי חולים ) יעדיפו לעסיק פראמדיקים אם תואר לעומת פראמדיקים במקצוע בלבד וכמו כן בתפקידי הניהול העתידים במד"א יועדפו ללא ספק אלו אם התואר. בכל מקרה כל הכבוד על היוזמה הברוכה של אתר זה ביי

Yev

New member
לגבי איכות וכמות החומר אתה טועה...

הקורס שמועבר בצבא. זה בדיוק אבל בדיוק ואני אומר לך את זה במאה אחוז. הוא הקורס הפנימי של מד"א! הוא מעובר על ידי המדרכים של מד"א הוא טיפה יותר קצר, בגלל שהלימודים מדיי יום ארוכים, וגם ההשתלמויות יותר איטנסיביות (בגלל שהם בצבא ואין להם דברים אחרים לעשות, שלא כמו לאזרחים, עבודה ודברים נוספים) אז הקורס הוא אותו קורס, החומר הוא אותו חומר,ומדריכים הם אותם מדריכים. אז קצת קשה לטעון שהרמה והאיכות של הקורס היא נמוכה יותר. אפשר לומר אפילו שהצבא קונה קורסים ממד"א. ובסוף הקד"צ מקבלים תעודה, שחתומים עליהם, הצבא, משרד הבריאות, ומד"א. מקווה שבהרתי את עצמי... ויום טוב לכולם

בנוב

New member
חבל שלא קראת מה שכתבתי

אני התיחסתי להבדלים בין קרוס הפראמדיקים הצבאי לזה האוניברסיטאי. מלבד זאת חבל שאתם לא שמים לב להבדל בסיסי אחד החבר´ה של קורס הפראמדיקים הצבאי הם בסך הכל בני 18-19 ואמנם הם חבר´ה מעולים אך בכל זאת ילדים. החבר´ה של האוניברסיטה הם אחרי צבא בוגרים יותר בגופם ונפשם ובעלי נסיון רב יותר באותו הקשר גם החבר´ה של הקורס הרגיל של מד"א. דרך אגב זה לא שאפשר לומר שהצבא קונה את הקורס ממד"א זה בדיוק מה שהצבא עושה

קראתי והבנתי

כתבת שלפאראמדיק צבאי אין תואר אז כתבתי שהוא יכול להשלים לתואר ברפואת חירום (לפחות בנות), אין לו את התואר מהצבא, צודק, אבל זה אחרת במובן של "איפה אתה עושה את התואר". ובקשר לגיל- נראה לי שהצבא אוטומטית מבגר אנשים מבחינה נפשית, כשאתה יודע שעל אחריותך מוטלת מעמסה שבזה תלוי אם חבר שלך לצוות יהיה בבסדר אז נותנים לזה חשיבות ענקית! בכל אופן, לא נראה לי שמה שמשנה זה גיל.

קורסי פראמדיק

לצערי, ניתן לרוב למצוא הבדלים בין בוגרי שלשות המסלולים להכשרה כפראמדיק (מד"א, צבא, אוני´). ללא קשר לכל אחד מהמסלולים, רואים בבירור הבדל בין חניכים עם "עבר" במד"א (מתנדבים, עובדים), לבין כאלו שלא באו ממסגרת מד"א. רובם המוחלט (מלבד בודדים) לא קשורים למקצוע, ולא יודעים איך לגשת לחולה. לצערי ראיתי אנשים שסיימו תואר וקד"צ פראמדיקים בצבא, שלא הייתי נותן להם למדוד ל"ד לחולה (לפעמים הם גם לא יודעים), וזאת בשל העובדה שהם לא "נוגעים" בחולה עד לשלב ההשתלמויות (בית חולים זה סתם שלב של כיף...). מה שצריך זה לעבור מבחנים באוני´ וזה הכל. אגב, ידוע כבר לכל שלא משנה כמה חניך גרוע בקורס הצבאי, הצבא מסרב להדיחו (שוב, ברוב המקרים), על אף כל ההמלצות השליליות עליו. פשוט בושה למד"א ולצבא. לעומתם החברה שאינם קשורים למד"א במצב יותר טוב. לא יודע למה. אולי בשל ה"חיכוך" עם אנשי מד"א, אולי בשל העובדה שחלקם מתחיל להתנדב כנהגים בזמן הקורס, לא יודע. עוד יותר לצערי, החבר´ה שבאים ממד"א ועושים את הקורס הצבאי, לרוב (ושוב, לרוב) יוצאים אחרת מאשר אלו מהקורס של מד"א. אין צורך לשאול למה. אי אפשר לקחת מתנדב מד"א, ותוך 10 חודשים להפוך אותו לפראמדיק. הם ילדים ! גם במחשבה וגם בהתנהגות. שלא נדבר על אסרטיביות מאולצת, "תפיסת תחת" על מתנדבים אחרים בתחנה והלם מוחלט בעבודה עם חולים... לטעמי, בוגרי קורס מד"א הם הכי "טובים". מה זה טוב ? אני מניח ששילוב בין ידע עיוני לניסיון ועבודה מקצועית. בסה"כ, אלו ממד"א (לפחות שאני מכיר) נותנים את המאזן הכי טוב בין השניים. רק לציין כי בוגרי קורס מד"א שהולכים להשלים לתואר לא נכנסים בקטוגוריות דלהלן. אלה בהחלט יוצאים תותחים, עם ידע עיוני מאוד נרחב וניסיון מקצועי (שכבר רחשו בעבר). חבל רק שאין מה לעשות עם התואר...

paradan

New member
דעתי

גם אני חושב כי הקורס של מד"א מוציא את הפאראמדיק הטוב ביותר בזמן הקצר ביותר. אך לגבי השוואות למסלול האקדמי אינני מסכים, מה עוד שאני חושב שעוד מוקדם מדי לקבוע - המחזור הראשון עובד כשנתיים בלבד. התוכנית האקדמית עדיין נמצאת בשלבי עיצוב מתקדמים - לדוג´ מנסים לצמצם פערים בין אלו עם נסיון ממד"א לבין אלו בלי ע"י חיוב של כולם לעשות משמרות התנסות בנט"ן כבר בשנה הראשונה. בנוסף, כיום, בתום השנה הראשונה הלומדים לתואר כבר מקבלים תעודת חובש (של מד"א) וגם רשיון לאמבולנס כך שיוכלו להתחיל "התנדבות התנסותית" במד"א. מבחינת רמה עיונית מקצועית, עם כל הכבוד למד"א (בתור מי שגדל ועדיין גדל במד"א) אין מה להשוות לאוניברסיטה! מבחינת הרמה המקצועית מעשית - לדעתי הזמן (והנסיון) יעשה את שלו. לגבי "נגיעה בחולים" - באוניברסיטה כבר בשנה הראשונה בקורס תקשורת (ראיון חולים, אנמנזה), בשנה השניה קורס נתיב אויר (חדרי ניתוח, אינטובציות) והשנה השלישית רובה מוקדשת לקבלת יכולות מעשיות (גם בבתי חולים שם עושים לא מעט דברים) וגם בנט"נים. בכלליות המסלול האקדמי בנוי כך: שנה ראשונה בסיס עיוניכללי ברפואה, שנה שניה בסיס מקצועי עיוני ו"מעשי תאורטי" , שנה שלישית בסיס מקצועי מעשי (על חולים אמיתיים). דווקא אצלי באזור עובדים שני פאראמדיקים ופאראמדיקית בוגרי התואר והם נחשבים ללא רעים בכלל (דעתי האישית אפילו טובים פלוס). לעומת זאת כמה פאראמדיקים בוגרי הקורס של מד"א שנחשבים ברמה לא טובה (ולדעתי אפילו...)
לכל המסלולים יש בוגרים שהם פאראמדיקים טובים כך שהכללות למיניהם אינן במקומן! לפאראמדיקים המשלימים יש אכן יתרון גדול מאוד של נסיון מעשי וגם ידע עיוני לא מועט אך חיסרון אחר הוא הגיל (ולקחת בחשבון מצב משפחתי, עבודה במקביל...). בסופו של דבר הפאראמדיקים הטובים ביותר יהיו בוגרי האוניברסיטה, זה רק עניין של זמן. נחייה ונראה דני
מתנדב מד"א סטודנט לרפואת חירום

Yev

New member
שאלה לי אלייך....

האם ההשלמה לתואר היא אכן רצינית, והיא משווה מבחינת ידע חומר תיאורטי והרמה לאלה שלמדו על ההתחלה לתואר ראשון? או שזה תוספת של כמה קורסים השמטה של חומר שהם כבר אמורים לדעת? ונעשה באופן לא רציני? וכמה זמן נמשכת ההשלמה? ומה תנאי הקבלה?

paradan

New member
אכן רצינית

למסלול ההשלמה לתואר ראשון ברפואת חירום מתקבלים פאראמדיקים פעילים בקלות יחסית. כל שעליהם לעשות הוא מבחן פסיכומטרי והם מתקבלים (לא ציינתי ציון בכוונה). תוכנית ההשלמה היא שנתיים והיא כוללת חלק נכבד מהקורסים שעוברים גם הסטודנטים הרגילים. הקורסים שהמשלימים לא עושים הם אלה שהם יודעים (או אמורים לדעת פיקס) והם: קורס EMT, קורס תקשורת, קרדיולוגיה, נתיב אויר וכו´ (וכמובן הם לא עושים שנה של השתלמויות). חלק מהקורסים הם לומדים יחד איתנו במלואם וחלק הם לומדים בנפרד (כמו פיזיקה...). סה"כ משיחותיי איתם (שניים עובדים בתחנה שלי ואני מכיר אותם כבר כמה שנים טובות) הם אינם מאוכזבים כלל ולומדים דברים חדשים, מעניינים ולעיתים אף שימושיים(
). אני ממליץ בחום! תואר ראשון יהווה רק יתרון (כמו למשל במכרזים לתפקידים ניהוליים) ובנוסף מד"א עוד מממנים חלק נכבד ממנו - כך שמרוויחים מכל הבחינות. דני

berrale

New member
אבל זה בדיוק החסרון של "השלמה"

יש הרבה שמתכננים על קורס מד"א + השלמה בהמשך. אבל האמור לעיל הוא בדיוק החסור במסלול זה. אכן פראמדיקי מד"א מבצעים השלמה שבה הם מבצעים את כל הקורסים "התאורטיים" כפי שפרדן פרט קודם. בהתאם לכך מסלול ההשלמה נמשך שלוש שנים שלמות (התואר הראשון המלא הוא שלוש שנים...) אלא שהם לומדים כמדומני יומיים-שלושה בשבוע, תלוי בשנה. כך שהמסקנות צריכות להיות ברורות... ברור שמי שהוא כבר פראמדיק, אין לו הרבה ברירות.

yonatanpoller

New member
זה לא שלוש שנים!

מהחוג לרפואת חירום באוניברסיטת בן גוריון בנגב הבנתי שההשלמה לתואר היא שנתיים! זה נראה לי ברור מאליו, כי השנה השלישית באונ´ היא בעצם השתלמויות בנט"נים רובה ככולה. תקנו אותי אם אני טועה.

paradan

New member
עוד שיקולים

אני עוד לא שמעתי על פאראמדיק מד"א שהלך להשלמה על חשבונו ומד"א לא יוציא אותך להשלמה על חשבונו כל כך במהירות (במיוחד אם עשית את הקורס בתור חיצוני ולא היה לך וותק לפני) וכשזה כן יקרה תקח בחשבון את גילך ומצבך המשפחתי. זה לא קל ללמוד לתואר בגיל 30+ אם משפחה וילדים... אני גם חושב שאם אתה מתכנן מעכשיו להישאר בתחום וללמוד לתואר זה בעתיד, תחסוך לעצמך הרבה בעיות וזמן אם תלך מההתחלה לאוניברסיטה.

berrale

New member
היוה היה

בעבר היה שנתיים, היום, ע"פ הפראמדיקים המבצעים כיום את מסלול ההשלמה, הרחיבו את זה לשנתיים. האמת שהפרטים לא ממש ידועים גם להם ולכן יתכן ובסופו של דבר יקצרו את זה, או לחילופין שהשנה האחרונה תהיה רק יום בשבוע או משהו כזה. לציין כי במסלול ההשלמה לומדים כשלושה ימים בשבוע, והם לומדים כמעט אם לא את כל המקצועות העיוניים (ביולוגיה,כימיה, מערכות, קרדיולוגיה) ועוד. נכון שהחסכון שלהם הוא בעיקר בשנה השלישית, אבל את השנתיים העיוניות שעושים במסלול הרגיל ב 4-5 ימים בשבוע הם צריכים לעשות בשלושה ימים... ומכאן ההסבר לשלוש שנים.

למעלה