שלום לכולם. ברכות על הפורום החדש

levikon

New member
שלום לכולם. ברכות על הפורום החדש../images/Emo70.gif

יש לי שאלה, אם אפשר. קיבלתי מכתב מהביטוח הלאומי שיש לי חוב אליהם משנת 2003 על 5 חודשים שלא שילמתי להם ביטוח לאומי. החוב הוא בידיוק מהרגע שהייתי בן 18 ועד שסיימתי תיכון. בידיוק איך שסיימתי תיכון התחלתי לעבוד באופן מסודר והמעסיק ואני שילמנו ביטוח לאומי כנדרש. השאלה שלי האם אין זה אבסורד שדורשים ממני תשלום לביטוח לאומי על התקופה בה הייתי תלמיד? ולמה לקח להם 3 שנים להזכר בחוב?? הם גם שלחו לי קנס!! על כך שלא שילמתי להם... מה לעשות? אשמח לכל עזרה. (אני עכשיו סטודנט וממש אין לי כסף לשלם להם על הדרישות המוזרות שלהם...)

גם לי זה קרה

בט"ל שלחו לי הודעת חוב על תקופה שבה הייתי עתודאית וחלק מתשלומי הלימודים כלל גם תשלום לבט"ל. והם שלחו לי את זה אחרי כ-5 שנים! מה שאתה צריך לעשות זה "פשוט" לאסוף את תלושי המשכורת שלך מהתקופה הנ"ל ולשלוח להם בצירוף מכתב מסביר. אם אכן הכל שולם כהלכה הם יזכו אותך גם על הריבית שדרשו.

דמי ביטוח לתלמיד תיכון בן 18

לפי חוק הביטוח הלאומי אתה פטור מתשלום דמי ביטוח כתלמיד הרוכש השכלה על-יסודית, עד הגיעך לגיל 21. אף אם היית מסיים את לימודיך בגיל 18 ומתגייס לשירות סדיר רק חמישה חודשים אח"כ, גם אז לא היית חייב לשלם דמי ביטוח לאומי. חוק הביטוח הלאומי, בסעיף 351(יא) קובע: מבוטח שאינו עובד ואינו עובד עצמאי, והכנסתו בשנת המס, או באותו חלק ממנה שבו היה מבוטח כאמור, אינה עולה על ההכנסה המזערית האמורה בפרט 3 בלוח י"א לגבי אותה תקופה, לא ישלם דמי ביטוח אם הוא - (2א) תלמיד במוסד חינוכי על יסודי או מי שמצוי בהכשרה מקצועית מיום שמלאו לו 18 שנים וכל עוד לא מלאו לו 21 שנים (בפסקה זו - תלמיד) - בעד התקופה שבה הוא לומד, ובלבד שהחל לשרת בשירות סדיר לפי חוק שירות ביטחון [נוסח משולב], התשמ"ו1986- (להלן - חוק שירות הביטחון), או בשירות לאומי בהתנדבות כמשמעותו לפי פסקה 3(ב) להגדרה "ילד" שבסעיף 238 לפני שמלאו לו 21 שנים; לענין זה, "הכשרה מקצועית" - מסגרת לימודית מקצועית שהוכרה על ידי השר או מי שהסמיכו לכך; (2ב) מבוטח לפי פרק י"א - בעד תקופה שלא תעלה על שנים עשר חודשים, ובלבד שהחל לשרת בשירות סדיר לפי חוק שירות ביטחון, או בשירות לאומי בהתנדבות כמשמעותו לפי פסקה 3(ב) להגדרה "ילד" שבסעיף 238, לפני שמלאו לו 21 שנים (בפסקה זו - מתגייס). המסקנה: אינך חייב לשלם דמי ביטוח לאומי בעד התקופה שבה היית תלמיד תיכון, ואף בתקופה שבין סיום לימודיך לבין גיוסך, אם לא עבדת באותה תקופה ובהנחה שלא עברו למעלה מ-12 חודשים מעת סיום הלימודים ועד לגיוס. אל תזניח את הודעת החוב הזו! גש לסניף המוסד לביטוח לאומי, עם אישור מבית הספר התיכון שבו למדת, ובו מצוין מועד סיום לימודיך ובטל את החוב.

אופירA

New member
מנהל
מניסיוני - אל תבזבז את זמנך

על לגשת למוסד לביטוח לאומי ולעמוד בתור, על חשבון זמנך היקר. כתוב מכתב חריף וצרף אליו צילום מהאישור על תקופת לימודיך, שחופפת את התקופה עליה דורשים חוב. במכתב החריף תוכל לבטא את דעתך על התנהלותו חדלת האישים של המוסד, הנוהג תכופות לשלוח לאנשים דרישות על חובות מלפני שנים רבות, שלא היו ולא נבראו. אני עשיתי זאת - בלשון הכי חדה, בוטה וגסה שהצלחתי לארגן. (3 פעמים ביקשו ממני לשלם על חוב שלא היה ולא נברא מלפני 9 שנים). המוסד לביטוח לאומי התנצל בפני קשות, והתיעוד של התכתובת נמצא בקלסרי לתפארה. בדרך זו לא נאלצתי לצאת מפתח ביתי אל שערי המוסד הנ"ל.

למעלה