שלום לכולם, ברכות על הפורום ושאלה

moria007

New member
שלום לכולם, ברכות על הפורום ושאלה

שלום לכולם, איזה כייף שיש פורום צליאק! אני בת 23 ומגיל 17 אסור לי לאכול גלוטן וקקאו כי זה עושה לי מיגרנות אז אני לא צליאקיסטית אבל מזדהה כי אסור לנו את אותם הדברים. טיילתי בניו זילנד ואוסטרליה ואם למישהו יש שאלות לגבי אוכל נטול גלוטן אז אשמח לפרט (יש גם פירוט באתר "למטייל" תחת סעיף אוכל בטיפים). אגב, זה ממש לא בעיה להסתדר שם, והלחם הכי טעים שאכלתי ללא גלוטן היה באליס ספינגס באוסטרליה. יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר כמה זמן: האם מישהו יודע את מותר לנו לאכול פוטטו צ'יפס במקדונלדס? חג שבועות שמח!

../images/Emo7.gif לא!!!!!!!!!!!!

זה אחד הדברים שאני הכי אוהבת! למה לעזאזל הם היו צריכים להכניס גם לשם גלוטן?! איזה מין גלוטן חייב שיהיה בתפוחי אדמה מטוגנים?!

הגלוטן זה בציפוי.

והציפוי זה מה שעושה את כל הטעם...

אמא שלי תשמח לשמוע

בחודש האחרון הוצאתי על מקדונלדס קרוב ל-400 ש"ח, כשכמובן הדבר שהכי משך אותי שם היה הפוטטו. נראה שעכשיו גם את זה אני אצטרך למצוא דרך להכין בבית...

Immigrant

New member
תלוי איפה. בארה"ב מותר, כל עוד לא

מטוגנים דברים נוספים באותו השמן.

Immigrant

New member
ת'אמת - לא ידוע לי. המידע שבידנו

(אשתי היא המומחית ל-GF בבית, אבל היא משתמשת בניק שלי
) מתייחס למקדונלדס בארה"ב מפני שכאן אנחנו חיים. הצ'יפס עצמו (הגולמי, לפני בישול) הינו נ"ג ומה שקובע אם הוא נשאר כזה גם לאחר הטיגון זה האם באותו מיכל/שמן טוגנו גם מוצרים "נגועים" בגלוטן. ב99.9% מהמקרים השמן משמש לטיגון הצ'יפס בלבד, וכך גם אנחנו מתייחסים לזה. בהתחלה היינו שואלים, היום כבר לא. ד"א - מצ"ב ציטוט מדוא"ל שנשלח אלינו ממקדונלדס ישראל בקיץ שעבר, אשר למעשה מדבר על אותו הדבר בדיוק, כך שלדעתי גם בארץ אפשר לאכול את הצ'יפס, בתנאי כמובן שוידאתם שלא טוגן שום דבר נוסף יחד איתו. "לגבי שאלתך הראשונה- האוכל במקדונלד'ס נטול גלוטן למעט: * סלט קליפורניה עם רצועות צ'ין סטייק על גחלים, סלט קליפורניה עם גבינה בולגרית. * כל הלחמניות הינם עם גלוטן. * כל המוצרים המצוים- נגאטס, קריספי ציקן, נגיסי מיני דג, דג ועוד... * הציפס הינו ללא גלוטן אבל לעיתים מטוגן באותו הואט שבו מטגנים פוטטו ציפס שהינו מכיל גלוטן. לשאלתך המבורגר ללא לחמניה אינו מכיל גלוטן. בברכה, טל מצ'ורו ע. סמנכ"ל שיווק מקדונלד'ס ישיר: 9711475-09 נייד: 8399169-052 פקס: 9513060-09 מייל : [email protected]"

בקיצור

אני אפסיק לפרנס את מקדונלדס. "כל האוכל במקדונלדס" - למעשה בסעיף של "הלמעט" הם ציינו את כל מה שיש להם! אז אפשר לאכול המבורגר בלי לחמניה וצ'יפס, אבל בשביל זה למה ללכת למקדונלדס? אגב, לא הבנתי למה דווקא הסלט עם הגבינה והצ'יקן סטייק הם עם גלוטן, בעוד שאת הסלט עם הקריספי צ'יקן - שהוא בעצם שניצל עם פירורי לחם, לא ציינו כמכיל גלוטן (את הקריספי ציינו בנפרד). בקיצור, חסל סדר מקדונלדס, חסל סדר חיים. רק אתמול בערב אכלתי חומוס, וחברה שלי שלא הכירה את אורח החיים שלי הציעה לי פיתה, ומאוד התפלאה שסירבתי ושאלה למה אני לא רוצה, ואחר כך הביעה את תנחומיה על כך שאני אוכלת חומוס במזלג...

צליאקים ותיקים - הצילו

איך מתמודדים עם דבר כזה? נראה לי שאני הולכת לחיות על אנשור באופן קבוע. מה עושים שיוצאים עם חברים? מה עושים כשמתארחים אצל מישהו?

adamfbs

New member
חיים יותר בריא :)

תקשיבי, זה פשוט מונע מבעדך לאכול ג'אנק פוד. תחשבי על זה באופן חיובי. חוצמזה, את יכולה לאכול הרבה בורגר ראנץ' אם התשובה העליונה לא מספקת אותך. אדם

למעלה