שלום לכולם,ברצוני להתחיל בקרוב

שלום לכולם,ברצוני להתחיל בקרוב

עם ביתי דיאטת GF/CF ואני מעוניינת לדעת האם מתן כל התוספים קרי:אבץ, גלותתיון,TTFD ,וכל שאר התוספים אותם מנתה דר' מק'קנדלס בכנס תלויים בדיאטה, או שניתן לתת אותם ללא הדיאטה? ושאלה נוספת האם ביתי חייבת לעבור בדיקות כלשהן לפני מתן התוספים הנ"ל או שאני יכולה לתת לה אותם על דעת עצמי בהנחה שחומרים אלה חסרים לה בגוף ממילא? אני מודה מראש לכל העונים שתהיה שנה טובה שלומית.

תשובה

הדיאטה היא נקודת מוצא. יש ילדים שרק הדיאטה מביאה אותם למקום אחר לגמרי ויש כאלו שהתועלת הנראית קטנה. אליבא ד-ד"ר מק'קנדלס כוווווולם צריכים להיות בדיאטה ואז להתחיל לטפל בתוספים ובחמרים המדוברים כדי לקבל השפעה מיטבית. קשה לי לענות לך לגבי התוספים. גם אחרי בדיקות, בחלק מהמקרים הד"ר ממליצה על מינונים מעבר למה שדיאטנית או רופא ילדים ימליצו לך. לכן ללא בדיקות יש בהגדרה סיכון נוסף. גלותטיון לא דורש בדיקה מקדמית. TTFD אני חושב שגם לא, אבל יתכן שצריך ללות אותו במולטי-מינרל כלשהוא כי הוא מסיע מתכות שונות. אני ממליץ לקנות את הספר שלה, שיש בו גם את רשימת המלצותיה למינונים. בשני הנושאים לעיל ציטטתי כמיטב יכולתי את דעתה של הרופאה וגם את הקונפליקטים. זו דעתה ולא דברי אלוהים חיים, אבל אני נוטה להסכים איתה, גם בטיפול הפרטי שלנו.

razgalili

New member
תשובות

להתחיל את הדיאטה לוקח כמה שבועות טובים של התארגנות ואין סיבה למה בינתיים לא לתת לילד תוספים שהוא זקוק להם. הדיאטה היא טיפול יעיל ביותר, זול, זמין, וקל יחסית (ומי שחשושב שזה קשה שינסה להחזיק ילד צורח בוכה ומילל במשך שעתיים של אינפוזיה בלי שהמחט תזוז) אין שום סיבה שלא תבצעו אותה. הטיפולים שיכולים לרפא את הילד הם MB12 וקילציה וטיפולים אלה מחייבים דיאטה, כך שתצטרכו להגיע לזה בכל מקרה. יש תוספים שניתן לתת אותם ללא הנחיה, יש שלא. התוספים הכי בטוחים שניתן לתת אותם ללא בעיות מיוחדות הם אנזימים לעיכול, שמן דגים, שמן כבד דגים, ויטמין C וויטמין E, כמו גם מלח אפסום בקרם או באמבטיה, אוסף של ויטמינים מסוג B, ובמיוחד כמויות גדולות של B6 ביחד עם מגנזיום. אבץ ומנגניז. רצוי מאד לתת סלניום אבל בניגוד לתוספים אחרים סלניום יכול להיות רעיל בכמויות קטנות יחסית לכן יש להקפיד הקפדה חמורה על הכמות שנותנים שלא תעבור על הכמות המומלצת ליום.

razgalili

New member
וכמובן

גלוטטיון שניתן היום לקנות דרך האינטרנט בצורה של ליפוצוטיקל.

למעלה