שלום לכולם - "גם אני נתקפתי בחיידק"

clairvoyance

New member
שלום לכולם - "גם אני נתקפתי בחיידק"

ונחמד מאוד להגיע לפורום הזה
אבי ואני נדבקנו בחיידק הסקי לפני שנתיים. בשנה הראשונה לקחנו את החבילה שלנו ב Valtur באתר הסקי בפילה שבאיטליה ונהיננו מאוד מהיחס, מהצוות, מהמדריכים ומהשיעורים. בשנה שעברה לקחנו את החבילה שלנו ב Club Med ב Tignes ושם לצערנו הקבוצה הייתה די על הפנים, לא הרגשנו שהתקדמנו כמו שהיינו צריכים, המדריך בקושי ידע אנגלית, ורוב ההסברים שלו נעשו בצרפתית. מה שכן, הנופים אכן היו מדהימים. עכשיו אנו מנסים לתכנן את החופשת סקי הבאה שלנו, כאשר אנו מצרפים גם את אחותי בת ה - 30 - כמתחילה. כך שעלינו שוב לבחור באתר שטוב למתחילים. ועכשיו לשאלותי: 1. מה זה חבילות ה freestyle שהקלאב מד מציע - למי שיודע? 2. מי מכיר את האתר L'ALPE D'HUEZ שבצרפת? האם הוא טוב למתחילים? 3. שאלה קצת יוצאת דופן : לאיזה אתרים בדרך כלל הצעירים הרווקים (בני 25 - 35) יוצאים? כלומר, בשתי הטיסות שהייתי - ראיתי המון צעירים עם מגלשי סקי וסנובורד מישראל - אבל הם לא הגיעו לאתר שלנו
לכן תהיתי
תודה מראש לכל עונה

ברוכים הבאים לשגעון בלבן.

האתר אלפ-דואז מתאים לדעתי למתחילים: יש המון מסלולים קלים בסמוך לעיירה ולקלאבים. באירופה בכלל ובצרפת בפרט יש לא מעט אתרי סקי כך שזה מסביר את אלה שלא הגיעו לאתר שלכם. אם אתם נעולים על קלאבים, ישנם שניים שאינם מיועדים לילדים: קלאב מד שני קילשונים באלפ-דואז וקלאב מד בואל-טורן. לידיעתכם: קיים סקי גם מחוץ למסגרת של קלאבים (הרבה ישראלים מדחיקים עובדה זו). בהצלחה.

yschwarz

New member
יש גם סקי מחוץ לצרפת...

לא שאני נגד צרפת.. אני פשוט נגד צרפתים. יש להם אתרים מעולים בהרבה בחינות אבל הם חסרי נשמה (וצמחייה...). לקחו מדבר שלג,ישרו אותו במקצת,שמו קוביות בטון וקראו לזה אתר סקי... .סוף דבר : מרחבי סקי גדולים יש להם,נשמה וחינניות אין !! רוצו ללמוד איטלקית או גרמנית ותוודאו שהמטוס מוריד אתכם במינכן או במילנו !!

c h i p c h i p

New member
אפשר לקבל קצת פרטים על האתר באיטליה

אני מחפשת אתר לשבוע ראשון, איך היה לכם? מהיכן הזמנתם? מתאים למתחילים? מה רמת הקלאב?

alonaski

New member
אלכס?!?!?! הלוווווווו????

"איך מארילווה"????!!!!
כבר שכחת?!?!!?
שכחת שהייתי שם וחזרתי והיה ממש על-הפנים... וכתבתי וסיפרתי לכם בפורום שלי?!?!?!?... בוואלה???...
מארילווה אתר קטן מאוד!! סה"כ פי 3 מהחרמון. לא יותר! הגישה אליו היא 5 שעות נסיעה ממילנו! = נסיעה ארוכה!!! האתר מקושר למרחב הגדול של מדונה די קמפליו אלא ש: 1. במסגרת החבילה בקלאב ואלטור יש אפשרות לבקר במדונה רק פעמיים/יומיים במהלך השבוע! = זה קבוע בסקי-פס האלקטרוני שמקבלים! 2. אתר מדונה = אתר נרחב אבל כמעט כולו מסלולים ירוקים וכחולים! = מאוד לא מעניין עבור גולשים מנוסים. 3. הקישור של הרכבלים ממארילווה למדונה - מאוד לא נוח! לוקח הרבה זמן ורובו על רכבלי כסאות פתוחים...
זה עקרי הדברים... שכחתי לציין ש"אופיר טורס" היא סוכנות נסיעות סקי שאני באופן אישי מאוד ממליצה להזהר בחבילות שרוכשים ממנה - מנסיון אישי שלי - שנפלתי חזק כשמכרו לי חבילת סקי שלא היתה קיימת!!!

clairvoyance

New member
היי

האתר בהחלט מתאים למתחילים - אני אישית מאוד נהנתי ממנו, כמו שכתבתי. הזמנו דרך אופיר טורס - והם עובדים בעיקר עם המועדון Valtur. יש שם 3 אתרי סקי אם אני לא טועה - ואחד מהם זה פילה. הערות: 1. האפטר סקי (בלילות) מיועד בעיקר לילדים - ובשפה האיטלקית. גם התוכנית למבוגרים בעיקר בשפה האיטלקית, אך אולי הם נענו לבקשת הישראלים והכינו יותר תוכניות באנגלית? אין לי מושג... 2. המדריכים - ידעו בהחלט טוב אנגלית. נתנו לנו קבוצה רק של מתחילים ישראלים. אבל מתי שטסנו, הצטרפו אלינו גם סוכני נסיעות רבים במסגרת עבודתם, ולכן היינו הרבה ישראלים... אני לא יודעת אם הם תמיד מתליחים לפתוח קבוצת מתחילים רק לישראלים. בכל אופן - הכי חשוב - המדריכים יודעים אנגלית! וזאת בשונה מצרפת. מקווה שעזרתי

leviel

New member
יופי של אתר למתחילים

מבחינת קלאב יש שני קילשונים ויש שלושה - קחי את השני קילשונים הקלאב הכי טוב שהייתי מסיבות אווירה ואוכל הקלאב הוא קלאב לצעירים בלבד וזה יתרון במקרה שלך שני קילשונים יותר זול ומספיק ההדרכה חצי יום אז איך אומרים נעשה חצי יום אימונים וחצי יום לימודים גודל האתר לא משתווה לטין ( אני הייתי בוו דיזר )אבל מספיק להתחלה הערה - הייתי לפני 5 שנים מנהלי הקלאבים מתחלפים אז קחי בחשבון וגם לדעתי איכות החבילה בקלאב יורדת מה שכן היא הכי זולה בשלב זה שלך.

shpitzs

New member
קחו בחשבון עוד אופציה...

ישנה עוד אופציה שלא כולם מודעים אליה בארץ ולדעתי חבל.. יש חבילות סקי עם הדרכה בעיברית , דבר שהוא לדעתי חשוב מאוד במיוחד למתחילים ( ולאלה מאיתנו שאינם דוברים צרפתית , איטלקית, גרמנית.. ) ההדרכות מתבצעות ע"י מדריכים ישראלים (ואנוכי ביניהם) מאיגוד המדריכים הישראלי עדי נ.ב. אני מוסיף קישור לאתר האיגוד , תעיינו , תתרשמו ותחשבו

אלברוש

New member
זה נשמע מצוין...../images/Emo24.gif,אבל...

כשמתחילים לבדוק הכל שזה כולל טיסות,העברות,ביטוח,3 ארוחות ביום וכו', במיוחד כשמדובר על נסיעה עם ילדים -לדעתי שום דבר לא משתווה לקלאבים מבחינת נוחות ומחיר. האמת היא-אנחנו 5 אבות עם 2 ילדים כ"א והינו שמחים שילדים ייקבלו הדרכה בעברית אבל אחרי כל הניסיונות ובדיקות לא הגענו למשהו סביר. אני אשמח אם תוכל להציע משהו אטרקטיבי.

clairvoyance

New member
תודה על המידע ../images/Emo13.gif

רק באמת חסר באתר הצעות יותר קונקרטיות - כמו: מחירים, זמנים עדכניים וכו'.

clairvoyance

New member
תודה רבה לכולם ../images/Emo140.gif ושאלה נוספת -

לצערי, הזמן היחיד שאנו יכולים לטוס זה בפסח (28 למרס). כך שזה בהחלט סיכון ברוב האתרים.. יש למישהו המלצות על מקומות בתאריכים האלו? וכן - אני מעדיפה בעיקר קלאבים - וזאת משום שזאת חופשה שאנו רוצים לעשות בעיקר ורק סקי, מבלי לשבור את הראש יותר מידי ב "איפה נאכל", "איפה נישן" וכו'.

alonaski

New member
המממ... יש פה מילכוד קל ../images/Emo8.gif

מכיוון שאת מדברת על חופשה לקראת סוף העונה... אז הייתי מציעה לך לא להזמין מראש ולראות לקראת תחילת מרץ - לעשות סקירה קצרה ולברר איפה תנאי השלג הטובים ביותר! אם תרשמי מראש ותנאי השלג לא יהיו טובים (-האתר יהיה חצי יבש, למשל...
) אז ביטול החבילה דרך קלאב מד יעלה לך כסף (ודי הרבה כסף!!). מצד שני - מדובר בחופשת פסח - שאז יש ביקוש רב ע"י משפחות עם ילדים... הרעיון בכל מקרה, לבחור אתר גבוה! הכי גבוה לקלאב מד אני חושבת שזה ואל טוראנס, אבל זה קלאב לסינגלס!!!...

למעלה