שלום לכולם- דילמה בנושא הורים

שלום לכולם- דילמה בנושא הורים

הורי גרים במרחק שעה וחצי נסיעה (בערך). העינין הוא שבעלי לא מוכן לנסוע יותר מפעם בשלושה שבועות מכל מיני סיבות של: עובדים קשה כל השבוע ורוצים לנוח, הרכב כבר מסכן מכל הנסיעות ויש כל הזמן תיקונים/טיפולים וכ ´וכו´. הבעיה היא- שמצד שני ההורים שלי נורא כועסים ורוצים שנבוא יותר. אני ממש בדילמה ולא יודעת מה לעשות כי אני דיי תקועה באמצע. מצד אחד, אני מאוד קשורה להוריי אבל יודעת שאני צריכה גם את הזמן הזה לנוח... מצד שני, פעם בשלושה שבועות נראה לי נורא מעט.... יש לציין שההורים של בעלי גרים קרוב מאוד ואנחנו אצלם פעם בשבוע. בטח כמה מכם נתקלו בתופעה..... אשמח לעזרה....

דפי26

New member
לא יכולה לעזור בבעיה...

כיוון שאני והבעלול ביחד מימים ימימה גדלנו באותה עיר.היום אנחנו גרים במרחק של שעה נסיעהמההורים וכל פעם שמגיעים מחלקים את הזמן בין הצדדים. חלק מהזמן כל אחד נמצא אצל הצד שלו לבד וזה כיף.הבעלול משחק כדורסל עם חבריי התיכון ואני בשנת קודש של יום שישי.משתדלים להגיע כל סופשבוע או גג אחת לשבועיים.מנוחה אני נחה גם אצלם ומרויחה מנוחה עם אוכל טוב.שעה וחצי נסיעה לא נראה לי הרבה מידי ופעם בשבועיים נראה לי מצוין.פעם בשלושה שבועות זה מעט לטעמי ואני לא הייתי מסכימה להיות אצל הוריי בעלי פעם בשבוע ואצל הוריי פעם ב..... כמובן שהכל תלוי גם ביחסים עם המשפחות

תודה דפי- היחסים טובים עם שני

הצדדים כך שלא נוצר מצב שחלילה מישהו מאיתנו סובל. אני לא יודעת איך לשכנע אותו ולהסביר לו את עינין הביקורים כי הטיעון שלו הוא שההורים שלו מרחק נסיעה 5 דקות ואין כאן מה להשוות. טיעון נוסף שלו הוא שאני כבר לא גרה שם....

jesenia

New member
לשכנע?

אני חושבת שמלבד בן הזוג, עבור רובנו ההורים הם אנשים חשובים בחיינו. אני נורא מצטערת, אבל בתור אישתו מגיעה לך תשובה יותר טובה מזה שאת לא גרה שם יותר, וזו נראית לי תשובה חסרת רגישות ממש. אני נורא מזדהה כי אצלנו המצב דומה ואנחנו נוסעים לפחות פעם בשבועייים שעתיים הלוך ושעתיים חזור (משתדלים שאלו יהיו נסיעות סופ"ש, אז זה עוזר) ואכן זה מתיש. אבל לא פחות מתיש/צורך זמן זה לבקר הורים שגרים קרוב. בהנחה שלהוריך יש את האפשרות הסבירי להם את המצב ותזמיני אותם להתארח לפעמים.

נופר 30

New member
לי הייתה אותה בעיה

ומצאתי לנכון לפתור אותה ככה פעם בשבוע הייתי נוסעת לאמא שלי בשישי בבוקר או באמצע השבוע אחרי העבודה ( לא תמיד עם בנזוגי כי לא היה לו כוח ) ופעם בכמה זמן הייתי מזמינה את אמא שלי אלינו לשישישבת או רק לשבת ובאותו שבוע לא הייתי נוסעת היום אני גרה קרוב יותר אז אין כל כך בעיה

bagal

New member
מצטערת אבל כולנו גרים באותה עיר..

אבל לדעתי חלוקה של לפגוש את אמאבא אצלם או אצלך בתדירות מתחלפת עם בעלך זה רעיון לא רע בכלל...תנסי לראות איך אמך מגיבה על העיניין. מקווה שהכל יסתדר...

shelycat

New member
אני מבינה.........

אני מבינה את בעלך ואני בהחלט מבינה אותך, הוא שלא כמוך לא קשור להורייך ורוצה ביום החופשי שלו לנוח ולמלא מצברים וביקור ונסיעה ארוכה הם בהחלט טירחה בשבילו, ואת מצידך מתגעגעת מצד אחד ומצד שני חורה לך כמה בולט ההבדל ביחס אל הוריו לעומת היחס אל הורייך, ובנוסף גם מופעלים עלייך לחצים מהצד שלך. הפתרון הוא פשוט כדי לבלות יותר זמן יחד כזוג להוריד את המינון של המפגשים עם הוריו וכך יש זמן לנוח ולא על חשבון הזמן שלכם הורייך. בנוסף באופן כללי להודיע למי שרוצה לראות אתכם פעם הבאה שהוא מתלונן "למה לא רואים אתכם" שהכביש הוא דו-סיטרי ,הם תמיד מוזמנים אליכם ונורא קשה לכם לסוע כל הזמן אליהם ולכם יהיה נחמד אם פעם בחודש הם יבואו אליכם במקום שתיסעו אתם אליהם (זאת בהנחה שהם לא מוגבלים ובעלי רישיון נהיגה ורכב).

מיכלכהן

New member
הרעיון של נופר נראה לי מצויין

יש לי חברה שנמצאת בערך באותה דילמה, אלא שבשינויים קלים. למרות שההורים של בן זוגה גרים באותה עיר שהם גרים בה הם הולכים לשם רק פעם בשבועיים - שבוע חופש רק לעצמם. במידה ואת באמת לא מצליחה לשכנע את האדון ליסוע יותר מפעם ב - 3 שבועות, אז תנסי לעלות על רכבת ביום שישי בבוקר ולעלות על האחרונה באותו יום. ככה את לא "מטרטרת" אותו ובכל זאת רואה את הורייך..

בנות- אני מודה לכן על העזרה

העינין הוא שלהיות אצל הוריו ביום שיש בצהריים זה ממש בסדר מבחינתי (אפילו נוח- לא צריך לבשל
) כי לא נתקעים. אוכלים, יושבים קצת והולכים כך שלא "נגמרת" לי השבת.וכשנוסעים להוריי, אז קמים בשבת בבוקר מוקדם, נוסעים ואז בחזור גם נתקעים בפקקים, מה שמוסיף לעצבים.... טוב, נראה לי שאני אנסה לדבר איתו לראות מה קורה. למרות שפעם בשלושה שבועות עם ביקור שלהם באמצע נראה לי כבר התקדמות לא?? שוב תודה על ההיענות ויום טוב לכולכן!!!!!

אם הורייך יבואו פעם בכמה זמן זה יצמ

את המרווח בין המפגשים. כמובן שזה קל יותלר "לנחות" אצל ההורים כשהם במרחק פסיעה. זה גם נוח יותר. אני יכולה להבין אותו שהוא לא מסוגל לנסוע בתדירות גבוהה. תחשבי, כל השבוע עובדים קשה מגיעים הביתה רוצים רק לנוח..ועוד לנוח..ועוד לנוח. לנסוע שעה וחצי לשני הכיוונים זה שלוש שעות. הביקור עצמו, אחר כך המשפחה המורחבת נשרפה השבת. חכי כשיהיו לך ילדים כל נסיעה צריך גם לארוז חצי בית. תני לו מרחב ותודי לאל שיש לך חלק מהמשפחה גם קרוב. כך כשהילדים יגיעו ותרצי להתפטר מהם קצת אז יש סבתא בסביבה.

ayush

New member
לרגע חשבתי שאני כתבתי את ההודעה...

מזדהה כל כך... גם אצלנו הבעיה זהה.. הורי במריחק שעה וחצי נסיעה והוריו במרחק דקת הליכה... אין לנו עדיין פתרון....ונוסעים פעם ב3 שבועות לבקר...

שריל

New member
אני מגיבה וזורקת כפפה בנושא...

למה זה חייב להיות ביחד? אנחנו גרים במרחק קצרצר משני ההורים, אבל מה, אצל ההורים שלי "המחונכים" יש ארוחה רק פעם בשבועיים ואצלו כל שבוע.אני הודעתי לו שהולכים גם אליהם ביחד פעם בשבועיים, ואם בא לו הוא הולך לבד, בזמן שאני קופצת להורים שלי במשך השבוע כשיש לי זמן. אני לא רוצה כל שבוע כי אין לי כוח אליהם, אבל הסיבה לא משנה... מי שרוצה לראות את הוריו שילך אליהם, זה לא צריך להיות תלוי בשני...

danonit

New member
כפפה חשובה...

זה נכון לגבי הורים, אם ההורים קרובים אז תיאורטית באמת אפשר "לקפוץ" אליהם, אבל השאלה היא, אם יש ארוחה פעם בשבוע ובן הזוג לא מצטרף האם אין בזה משהו לא נחמד כלפי ההורים, כאילו הוא לא רוצה לראות אותם? אני מרחיבה את הכפפה (מה שבדרך כלל קורה כשהיד שלי נכנסת לכפפה של אחרים
) במשפחה של בעלי החמוד יש תדירות מפגשים עם דודים קצת גבוהה לטעמי, זה אומר שלפעמים יוצא שיש מפגשי דודים שבועיים או שלושה ברציפות או שיש סבתות/סבים שהם הולכים לבקר ממש כל שבוע (ואנחנו מוזמנים/מצופים לבוא). מבחינתי זה ממש יותר מדי, לא שיש לי משהו נגד מישהו - במקרה הם כולם נורא נחמדים אבל אני ממצה את העניין אם אני רואה אותם פעם בסמסטר, מה גם שזה תמיד אומר לנסוע למרכז... מה עושים? הוא לא מתנגד (אבל גם לא מתלהב)- אדיש ודי הרבה פעמים אנחנו מבטלים בגלל מילה אחרונה שלי. בינינו אנחנו די מסכימים שזה יותר מדי אבל אני לא רוצה שיראה שהוא לא בא בגללי או שהוא בא ואני לא רוצה...

למעלה