שלום לכולם. האם יש קשר בין CF ל תיסמונת דאון.

igalor

New member
שלום לכולם. האם יש קשר בין CF ל תיסמונת דאון.

היום הינו אצל יואצת גינטית. האישה טענה ש CF טורב בין 2 - 4 אחוז יותר ליכולת תיסמונת דאון. האים זה נכון. ??? בבקשה אם למישהוא יש מידה בנושא.

eyaala

New member
הי יגאל ואלונה

אני אמא גאה ומאושרת לילד בן חצי שנה שנולד עם קלאב פוט. אנחנו גרים ממש לידכם אנחנו מאוד מאוד נשמח להפגש איתכם ולהראות לכם את הבן המהמם שלנו. נשמח שתראו את הרגל שלו ושתבינו באמת איך הקלאב פוט נראה לאחר טיפול של חצי שנה. נשמח מאוד להפגש אתכם ולהראות לכם תמונות של הרגל מיד לאחר הלידה שתבינו במה מדובר. מאוד הצטערתי לשמוע על האסון שפקד אתכם ואני שמחה שאתם מנסים להמשיך בחייכם למענכם ולמען הילדים הנוספים שלכם עם כל הכאב והצער. אני מאחלת לכם שתיוולד לכם תינוקת מתוקה (אני בטוחה בזה ) ותמלא את כל החלל שנפער. אשמח אם תרצו להפגש כאשר מתגלה קלאב פוט ועוברים יעוץ גנטי היועץ הגנטי ממליץ על ביצוע דיקור מיי שפיר וזאת על מנת לשלול דברים נוספים כמו תיסמונת דאון. ישנם מקרים בהם הקלאב פוט הוא לא בעיה בודדת אלא ישנם עוד דברים שמתווספים. לרוב זה לא קורה... כלומר לרוב קלאב פוט מתגלה כבעיה בודדת. וזה נכון כשיש קלאב פוט אז הסיכוי לתסמונת דאון גדול ב 2 % אבל זה קורה לרוב כאשר הקלאב פוט הוא דוצדדי. שוב ברוב המקרים כאשר הקלאב פוט הוא חד צדדי לא מופיעים דברים נוספים. אשמח לשוחח איתכם

פרלמנים

New member
הי יגאל ואלונה

לגבי תסמונת דאון ובכלל, תסמונות ובעיות הנלוות לק"פ. כמו שכבר ענתה לך eyaala, ברוב המקרים, ק"פ חד צדדי הוא אורטופדי בלבד. בכל מקרה, ייעוץ גנטי נועד כדי לידע אתכם, שייתכן שהקלאב פוט משולב בבעיה נוספת כגון תסמונת, או עמוד שדרה שסוע, (spina bifida) או אפילו cp שזה סוג של שיתוק מוחין. לנו אמרו בייעוץ הגנטי של ביה"ח שניידר שיש סיכוי של 2% יותר משאר האוכלוסיה בעיה אחרת בנוסף לקלאב פוט, לאו דווקא תסמונת דאון אבל אני מציינת את זה בעיקר בגלל שהייתה לנו הפסקת הריון בגלל תסמונת דאון לפני שנתיים (לפני דניאל
). בגלל זה ממליצים על ביצוע בדיקות שיסייעו לשלול בעיות נוספות. אנחנו עשינו מי שפיר (אפשר לגלות דאון סינדרום במי שפיר), בשבוע 17,עשינו 6 סקירות מורחבות סה"כ בכל ההריון (קיבלנו מקופ"ח בגלל הקלאב פוט) פגשנו נוירולוג ילדים, אורטופד ילדים, אקו לב וייעוץ סוציאלי (לא ברור למה...) בגלל שאתם גרים בגן יבנה, הייתי ממליצה לכם להגיע לייעוץ טרום לידתי בביה"ח קפלןץ אנג'לה תיתן לכם את הפרטים של האורטופד והיעוץ הגנטי-היא וגם קאסי ועוד רבים, מאוד מרוצים שם! בהצלחה, ג'סיקה

זהבה29

New member
ערב טוב יגאל.

עד כמה שהבנתי בדיקת מי שפיר עונה על השאלה בצורה כמעט מוחלטת :האם אתם מתכוונים לעשות?

פרלמנים

New member
../images/Emo26.gifהי יגאל ואלונה-לגבי מי שפיר../images/Emo26.gif

הנה תשובות לשאלות נפוצות מהפורום, בנושא בדיקת מי שפיר, והנה קצת מידע כללי על הבדיקה. לפי דעתי הבדיקה לא מפחידה. אמנם צריך לקחת בחשבון את כל הסיכונים, (סיכוי ללידה מוקדמת או הפלה חלילה, אני חושבת בערך 1:200)חשוב מאוד לנוח טוב טוב אחרי הבדיקה וכמובן לבצע את הבדיקה אצל מישהו מנוסה ומומלץ בגלל הקלאב פוט אתם זכאים לעשות את הבדיקה ללא תשלום לדעתי, ואז תוכלו להוסיף סכום סמלי ולעשות פרטי. (ככה אנחנו עשינו, בקופ"ח כללית) הבדיקה לא כואבת, זו דקירה קטנה בבטן, (יש תחושת אי נוחות) אבל נותנת תשובה מדויקת לגבי ההרכב הכרומוזומלי של העובר-אני מתכוונת לעשות את הבדיקה בכל ההריונות שלי.
מקווה שתבדקו טוב את כאופציות שלכם, אולי אנג'לה תשוחח עם אשתך ותמליץ על מישהו באזור? יום מקסים, ג'סיקה

ק א סי

New member
בגיל אישתך הרופאים ממליצים על מי שפיר

גם ללא קשר לק"פ. אני עשיתי עם שני הילדים שלי מתוך מחשבה שהסיכון הקטן של הפלה פחות מפחיד אותי מהסיכון הגדול יותר של מום קשה כגון תסמונת דאון.

חדוה7

New member
יגאל שלום

גם אנחנו ביצענו את הבדיקת מי שפיר מרגישים קצת אי נוחות לא יותר מזה נכון שיש סיכוי להפלה אבל אם כתוב מלמעלה שהעובר לא יוולד אז הוא לא ואם כן אז כן

למעלה